מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לתיקון כתב תביעה לאחר קדם משפט ראשון

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

מנגד, בית המשפט העליון דחה בקשה לתיקון כתב תביעה, לאחר קדם משפט ו-54 בקשות ביניים, כאשר מהות התיקון היתה הוספת נתבע נוסף.
קדם המשפט הקבוע ליום 26.9.23 יידחה איפוא ליום ראשון, יב' טבת תשפ"ד, 24.12.2023 בשעה 10:00.
...
בית המשפט העליון הדגיש כי לנוכח התקנות החדשות, הנטייה להיעתר לבקשה לתיקון כתב תביעה אינה אוטומטית.
סיכומו של דבר לנוכח כל האמור לעיל, ובעיקר השלב המקדמי של ההליך, והעובדה שכבר בכתב התביעה המקורי נרשם הנתבע 2 כנתבע, גם אם חוב החברה לא יוחס לו במפורש במסגרת "הרמת מסך", מצאתי לנכון לאפשר את תיקון כתב התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה לתיקון כתב תביעה שהוגשה לאחר ישיבת קדם המשפט הראשונה.
...
הכף הייתה נוטה להיעתר משום שמדובר במידע שנמצא בידיעה בלעדית של הנתבעות ויש קושי לבררו בדרכים אחרות.
ברם אם התובע יבקש לשוב לסוף התור כדי להעלות את הטענה – אך הפעם יניח תשתית מינימלית בעניינה – נראה לי שיש מקום לאפשר זאת בשים לב לאמת המידה הליברלית הנוהגת, כפוף לתשלום הוצאות בגין ההתדיינות עד כה. טענה חדשה שנייה שהתובע מבקש להעלות היא שלאחר הגשת התובענה הוא גילה שהנתבעות בנו גלריה ללא אישור וביצעו תוספות בניה מהעת האחרונה.
סוף דבר מכל המקובץ לעיל, דין הבקשה לתיקון כתב התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

מהפן המשפטי טוענים הנתבעים כי מקום בו מדובר בהוספת עילות תביעה חדשות, לא ייעתר בית המשפט לבקשה, כי התיקון יגרום לסירבול ההליך וכי מדובר בבקשה שהוגשה לאחר קדם משפט ראשון ולאחר שקודם לכן היתנהל התיק מזה כשנה וחצי בבית משפט השלום והועבר לבית המשפט המחוזי רק בשל העובדה כי עלתה הטענה שמדובר בשותפות.
כך או כך, על פי שתי הגישות, אין חולק, כי העקרונות והשיקולים שנקבעו טרם כניסת התקנות לתוקף, דומים ויפים אף לאחר כניסתן לתוקף ואלו השיקולים העומדים בפני במסגרת החלטתי זו. בכל הנוגע למועד הגשת בקשת התיקון, קובעת תקנה 46 (א), כי "בית המשפט רשאי בכל עת להורות כי יתוקן כל עניין בכתב טענות..." בעוד שתקנה 49(ב) לתקנות, קובעת, כי בקשות המנויות בתקנה 49(א) (ובכללן, בתקנה 49(א)(7), בקשות לתיקון כתב טענות), תוגשנה בתוך 60 ימים ממועד הגשת כתב בית הדין האחרון.
...
כך או כך, על פי שתי הגישות, אין חולק, כי העקרונות והשיקולים שנקבעו טרם כניסת התקנות לתוקף, דומים ויפים אף לאחר כניסתן לתוקף ואלו השיקולים העומדים בפני במסגרת החלטתי זו. בכל הנוגע למועד הגשת בקשת התיקון, קובעת תקנה 46 (א), כי "בית המשפט רשאי בכל עת להורות כי יתוקן כל עניין בכתב טענות..." בעוד שתקנה 49(ב) לתקנות, קובעת, כי בקשות המנויות בתקנה 49(א) (ובכללן, בתקנה 49(א)(7), בקשות לתיקון כתב טענות), תוגשנה בתוך 60 ימים ממועד הגשת כתב בית הדין האחרון.
" ב.2 מן הכלל אל הפרט ביישום השיקולים הללו על נסיבות המקרה הנדון, סבורני כי יש לאפשר את התיקון המבוקש וזאת בין אם נבחר את הגישה הליברלית בתיקון כתבי טענות ובין אם נלך על פי הגישה המצמצמת לאור מטרתן ותכליתן של התקנות החדשות.
סוף דבר לאור כל האמור, אני מתירה את תיקון כתב התביעה כמבוקש.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם לנטען בבקשה, בית המשפט הכריע הלכה למעשה וקבע את עמדתו בקדם המשפט הראשון, בטרם הגיב המבקש לטיעוני המשיבים, בטרם נשמעו הראיות ובטרם הוגשו הסיכומים.
זאת ועוד, הבקשה לפסילה הוגשה בחלוף 5 חודשים ממועד הדיון, לאחר שהתקיימה ישיבת קד"מ נוספת בתיק, לאחר שבקשה לתיקון כתב התביעה התקבלה ולאחר שגם בקשת המבקש לחזור בו מהתיקון התקבלה.
...
אין פגם בכך שבפתח הדיון הבעתי את עמדתי, כי על יסוד הטיעון המשפטי בכתב והתצהירים שהוגשו כמפורט לעיל, מבחינת ההלכה והפסיקה שנסקרה על ידי הצדדים עשויה התביעה להידחות.
זאת ועוד ולסיכום, גם בהחלטה מיום 6.7.23 ניתנה לצדדים השהות להביע עמדתם לאופן בו הם רוצים להמשיך ולנהל את ההליך, לאור חזרתו של המבקש מהבקשה לתיקון כתב התביעה ולאור העובדה כי נקבע דיון להוכחות ואולם ב"כ המשיבים הודיע כי הוא מוותר על חקירתם של המצהירים מטעמו של המבקש.
129371נוכח כל האמור לעיל, לא מצאתי מקום להורות על פסילתי מלדון בתיק והבקשה נדחית.

בהליך תמ"ש שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לאחר קדם המשפט הראשון ביום 11.4.2021 ולאחר שבנות המשפחה כבר הישתתפו בהליך גישור שלא הביא לסיום המחלוקת בגדריה כאמור בכתב התביעה המקורי, היתקיים שיח באולם ביהמ"ש, כאשר התברר שלמעשה טענת התובעת היא כי עסקינן במתנה שהושלמה ובטענה של קיומו של תנאי לכאורה לצד הסכם המתנה כאשר בעקבות כך הוגשה בקשה לתיקון כתב התביעה, וביום 10.11.2021 ניתנה החלטה אשר התירה הגשת כתב תביעה מתוקן תוך חיוב התובעת בהוצאות.
...
יובהר כי אכן מתנה שהושלמה ניתן לשקול לבטלה ככל שמוכח שהיה תנאי גם אם לא צוין בכתב, אלא שבמקרה דנן, לא זו בלבד שהתנאי לא צוין בכתב, אלא שסבורני שגם אם היינו אומרים שמדובר היה בתנאי בעל פה, כאמור דבר שלא היה בו צורך נוכח מסירותה האין סופית של הנתבעת כלפי התובעת, הרי שהתנאי מעולם לא הופר ע"י הנתבעת.
סבורני כי כל האמור לעיל מביא את בית המשפט למסקנה מתחייבת אחת והיא כי טענות כתב התביעה המתוקן לא הוכחו, אפילו לא בצורה חלקית.
סבורני כי טענות הנתבעת בכתב ההגנה ובסיכומים היו נרחבות והתייחסו מפאת הזהירות לכל סוגי הטענות שטענה התובעת, אך למעשה מדובר בתובעת שהכבידה על ניהול ההליך, תוך פיזור שלל טענות מכל הבא ליד לכל הכיוונים, כמו ריצת אמוק ותוך בזבוז משאבים שיפוטיים ניכרים ויקרים ותוך גרירת הנתבעת להליכים ארוכים ומסורבלים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו