עוד טענה התובעת, כי הפעלת השיקולים המנויים בתקנה 46 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: "התקנות") מוביל להתרת התיקון לאור השלב בו מצוי ההליך ונוכח תום לבה של התובעת עת היתקשרה עם אדם בשם ח'מיס סלאם בהסכם הלוואה, שמהותו ניכיון שטר.
לצד תקנה 46(א) לתקנות החדשות, אשר לפיה, בית המשפט רשאי להורות על תיקון כתב טענות "בכל עת", תקנות 49(א)-(ב) קובעות, בין היתר, כי בקשה לתיקון כתב טענות תוגש "לא יאוחר משישים ימים ממועד הגשת כתב הטענות האחרון". לעניין מתח זה בין הוראות התקנות הייתה עמדתה של כב' השופטת י' וילנר, כי "תקנה 46(א) מופנית אל בית המשפט ומסמיכה אותו להתיר את התיקון בכל עת, ואילו מסגרת הזמנים הקבועה בתקנות 49(א)-(ב) מופנית אל בעל הדין, ומציבה לפניו סד זמנים להגשת בקשה לתיקון כתב הטענות - עד 60 ימים ממועד הגשת כתב הטענות האחרון. בית המשפט, מצידו, רשאי להזקק לבקשה כאמור גם לאחר שחלפו 60 הימים, אם מצא כי באיזון בין מכלול השיקולים הרלוואנטיים, לרבות אלו המנויים בתקנה 46(א), ישנה הצדקה לקבלת הבקשה חרף האיחור בהגשתה" (רע"א 6192/22, פסקה 12).
נפסק כי "מנוסחה של התקנה ניכר כי אומצו בה המבחנים שנקבעו בהלכה הפסוקה אשר פירשה את תקנה 92, כפי שפורטו לעיל. עם זאת, ברוח התקנות החדשות ציין בית משפט זה במספר החלטות שניתנו בעת האחרונה, כי נוסחה של תקנה 46, כמו גם תכליתן של התקנות החדשות, מצדיק בחינה קפדנית יותר של בקשות לתיקון כתבי טענות כיום, משהיה מקובל בעבר... גישה זו מגשימה את התכליות העומדות ביסודן של תקנות סדר הדין האזרחי החדשות שחרטו על דגלן, בין היתר, את הצורך במתן 'תרופה' להמשכות ההליכים באמצעות ייעול, פישוט וקיצור ההליכים האזרחיים" (רע"א 4321/22 ריץ' אנד רויאל שוקי הון בע"מ נ' ביטוסי בע"מ (13.9.22)).
שעה שאין בתיקון כתב התביעה כדי להביא לסיום הסיכסוך, דומה כי יש לתת את המשקל המבכר לפגיעה הדיונית ועוות הדין שייגרמו לנתבעת, אשר השקיעה את זמנה והוצאותיה בהגשת בקשת רשות להיתגונן, ועתה היא אמורה להיתגונן מפני תביעה חדשה בעילות חוזיות ואחרות בנוסף על אלה השטריות, כאשר בכל עת עשויה התובעת לבחור בהגשת תביעה נפרדת וחדשה בגין השיקים הנוספים שיש בידה.
...
אולם, סבורני כי חוסר תום לב פוגם בבקשת התיקון, שעה שלא ברורה עתירת התובעת לתיקון כתב התביעה ע"י הוספת שיק נוסף, מבלי שזה הוגש לביצוע כלל.
עוד נפסק, כי מקום שבו עניינו של התיקון המבוקש בהוספת עילת תביעה חדשה, שהראיות לגביה שונות מאלה הדרושות להוכחת העילה שבכתב התביעה המקורי, נוהג בית המשפט להיעתר לבקשה בצמצום (רע"א 6113/13 מירו נ' ועד האגודה כפר ביאליק (19.12.13)).
משום כל האמור לעיל, הבקשה נדחית.