לטענת התובעת, על פי הפסיקה יש לנהוג ברוחב לב בבקשה לתיקון כתב תביעה, ודי בייחוס היולי, בלתי מלא ובלתי מפורט בכתב התביעה המקורי, של העובדות בכתב התביעה המקורי לנתבע, על מנת להעתר לבקשה כזו, גם אם בנתיים עברה תקופת ההתיישנות - כלשונו של כב' השופט צבי וייצמן ברע"א (מחוזי מרכז) 35345-03-22 פלוני נ' שירותי בריאות כללית- מרכז רפואי שניידר לרפואת ילדים בישראל [31.3.2022].
ראשית חזרו על טענתן בכתב התביעה לפיהן מירוץ ההתיישנות החל במועד הניתוח מיום 14.5.2014 ולא במועד גילוי הנזק כנטען על ידי התובעת: לטענתן, טענות התובעת בדבר רשלנותן הנטענת של הנתבעות מתייחסות למהלכים שבוצעו לפני הניתוח האמור ולניתוח עצמו; אלו מהוים קצה חוט, כנדרש בפסיקה, המבססים את הקשר הסיבתי בין מעשי הנתבעות או מחדליהן ובין הנזק הנטען, ומכאן שמירוץ ההתיישנות החל באותו המועד, גם אם בהמשך התברר כי הקף הנזק גדול יותר.
אשר לטענה בדבר החמרת מצבה של התובעת, גם בעיניין זה מיתנגדות הנתבעות לתיקון כתב התביעה, משלא צורפה חוות דעת לתמיכה בטענות אלו, ולאור השהוי הרב שבהעלאתן - כשנה לאחר הניתוח בגינו נטען להחמרת המצב, ניתוח שבוצע בטרם הוגש כתב התביעה המתוקן.
...
שנית, דין הבקשה להידחות משלא צורפה חוות דעת לתמיכה בטענה להחמרה במצבה של התובעת, וטענה לקושי כלכלי אין בה כדי לרפא חוסר זה.
שלישית, הבקשה הוגשה בשיהוי ניכר ובלתי מוסבר: מהתיעוד הרפואי שצורף לבקשה עולה, כי ביום 7.4.2022 איבחנה רופאת נשים אצל התובעת חשיפה של הרשת בקיר הקדמי של הנרתיק, והפנתה אותה למיון בית החולים פוריה; בחדר המיון העריך הצוות המטפל כי הכאבים עליהם התלוננה אינם קשורים לרשת.
מכל האמור לעיל, אינני מוצאת לנכון להתיר לתובעת לתקן את התביעה בטענה להחמרת מצב, לא כל שכן להתיר הגשת חוות דעת משלימה בעניין זה על ידי ד"ר קונדריאה או כל חוות דעת נוספת.
אני מורה, איפוא, על דחיית הבקשה במלואה.