מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לתיקון טעות סופר בכתב התביעה המקורי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה בקשות נוספות בסמוך למועד הגשת בקשתה לתיקון כתב התביעה, לרבות בקשה להורות על מחיקת כתב ההגנה מטעם נתבע 1, כיוון שלטענתה הוא אינו משלים הליכי גילוי ומענה לשאלון; בקשה למתן ארכה קצרה להגשת בקשה לתיקון טעות סופר לפי סע' 81 לחוק בתי המשפט; בקשה למתן החלטה בבקשות לגילוי מסמכים; בקשה להסיר את החיסיון בתיק ובקשה נוספת להקליט את דיון קדם המשפט הנוסף.
התובעת הטריחה את בית המשפט ואת הצדדים לידון בבקשה לסילוק התביעה על הסף ובבקשות רבות אחרות שהוגשו מטעם התובעת מיום הגשת התביעה המקורית ועד למועד מתן החלטה זו, ועתה היא מבקשת לתקן את כתב תביעתה באופן מהותי.
...
לעניין הבקשה לתיקון כתב התביעה טען ב"כ התובעת כי ניתנה החלטה שלפיה יש להגיש תגובה תוך 15 ימים, ב"כ נתבע 3 הגישה את תשובתה בבקשה חדשה והנתבעים האחרים לא הגיבו, ולכן יש להיעתר לבקשה.
לאחר ניסיונות רבים לא לענות על שאלת בית המשפט אשר נשאלה מספר רב של פעמים, בסופו של דבר הודיע ב"כ התובעת כי "התובעת איננה מבקשת לתקן את כתב תביעתה". ראו לעניין זה גם סעיף 25 להחלטה מיום 4/2/19 שניתנה בבקשה לדחיית התביעה על הסף שממנו עולה כי לא נפסקו הוצאות בין היתר לאור הודעת ב"כ התובעת כי אין בכוונתו לתקן את כתב התביעה.
אמנם לפי הפסיקה בית המשפט רשאי להתיר לצד לתקן את כתבי טענותיו בכל עת, אך לאור כל האמור לעיל, ובין היתר לאור התנהלותה של התובעת באמצעות באי כוחה בתיק זה, מדובר במקרה מובהק שבו יש להתנות את תיקון כתב התביעה בתשלום הוצאות ובהפקדת ערובה להבטחת התשלום של הוצאות נוספות אם התביעה תידחה.
על כן אני קובע כי כנגד תשלום סך של 20,000 ₪ לנתבעים 2-1, סך של 15,000 ₪ לנתבע 3 וסך של 15,000 ₪ לנתבעת 4 בגין הוצאות ושכר טרחת עו"ד, וכנגד הפקדת סך נוסף של 50,000 ₪ בקופת בית המשפט, במזומן או בערבות בנקאית, וכל זאת תוך 30 יום, ייעתר בית המשפט לבקשה לתיקון כתב התביעה כמבוקש.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בבקשה נטען, כי בשל טעות קולמוס ושגגה נרשם בכתב התביעה המקורי כי התובע נפל לתוך בור ביוב, בעוד שהתובע נפל לתעלה, וכי התובע העביר צנור לפועל אחר, בעוד שבפועל התובע העביר את הצנור לנתבע.
גם אם נניח כי כתב התביעה המקורי כלל טעויות בתאור התאונה עקב אי הבנה בינו לבין בא כוחו הקודם, אף שהאחרון הנו דובר השפה הערבית, קשה לקבל את ההסבר שהוצג לגבי שינוי הגרסה שבכתב התביעה המתוקן הראשון לעומת הגרסה שבכתב התביעה המתוקן השני, ובפרט שכל אחת מהגרסות נתמכה בתצהיר מטעם התובע לאימות העובדות המפורטות בהם, ולכן יש להניח כי בא כוחו הקודם דקדק היטב בבירור גירסתו טרם העלאתה על הכתב.
...
על יסוד כל המפורט לעיל, אני קובעת כי התובע לא עמד בנטל להוכיח את תביעתו, לא לגבי עצם התרחשות התאונה במועד הנטען, לא לגבי נסיבות התרחשותה, ולא לגבי אחריות הנתבעים בגינה.
אחרית דבר: אני מורה על דחיית התביעה.
בהתחשב במכלול הנסיבות, ובכלל זה הסכמת הנתבע לחתום על טופס בל/250 אף שהכחיש את התאונה, אני קובעת שכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי והשתלשלות דיונית: התובע, נתין זר (בכתב התביעה נרשם שהתובע הוא מבקש מקלט מסודאן ואילו בתצהירו נטען שהתובע הוא אזרח צ'אד), הגיש מלכתחילה את התביעה לזכויותיו כעובד כנגד הנתבעת ונטען בכתב התביעה המקורי כי התובע הועסק על ידי הנתבעת.
בקשה זו נדחתה ביום 12.7.2019 על ידי כב' השופטת הרמל, שקבעה כי לא ניתן לבצע "תיקון טעות" משום שמדובר בנתבע ששמו נרשם בכתב הטענות, כך שלא נפלה טעות סופר בפסק הדין.
...
לאור כל האמור לעיל, נדחית הטענה כי הנתבעת העסיקה את התובע כמעסיקה במשותף עם קבלן המשנה.
לאור דלות הראיות, עדותו של התובע שלא הצביע כלל על הנתבעת או מי מטעמה, למעט הטענה שעבד באתרים שלה (מטעם הקבלן), לא מצאנו כי זהו המקרה להטיל על הנתבעת חבות שיורית זו. להשלמת הדיון ובשוליו, יצויין שבכתב התביעה המתוקן נטען שחבות הנתבעת קיימת גם לאור קיומו של חוזה הפסד.
סוף דבר – התביעה כנגד הנתבעת נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

האחד, טעות סופר בכתב התביעה המקורי והשני, כימות מחדש בדרך של הפחתת סכום התביעה ברכיב הפנסיה על רקע ביצוען של הפרשות פנסיוניות.
לאחר עיון בבקשה עמדתי היא כי צודקים הנתבעים בכך שהתובעים יכלו להשיג את מבוקשם בדרך של הגשת הודעת כימות מעודכנת או הפחתת הסכומים בתצהירי עדותם הראשית ולא בדרך של תיקון כתב התביעה.
...
דעתי היה כי בשלב זה הנטל בעניין זה רובץ על הנתבעים ועל כן לא שוכנעתי שגילויו דרוש כבר עתה.
טופס 126 שהגיש המעסיק למס הכנסה עם פירוט המשכורות ששילם: הבקשה בעניין זה אינה מפורטת ואינה מנומקת ולכן דינה להידחות.
סיכומו של דבר, הבקשה לגילוי מסמכים ספציפיים מתקבלת באופן חלקי וכמפורט לעיל (בסעיפים א, ב ו – ז').

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יצוין כי טרם הגשת ערעור זה, הגיש המשיב לבית משפט קמא בקשה לתיקון טעות סופר, אולם בקשה זו נדחתה בהחלטה מיום 28.12.2020 מהטעם: "הגם שברי שסכום התביעה אכן תוקן, ולכן מן הדין היה שפסק הדין יתייחס לסכום הנכון – לא מדובר בטעות סופר, שיש בידי לתקנה, אלא בטעות שהיא עניין לערכאת העירעור לענות בו". החלטה נוספת ניתנה על ידי בית משפט קמא ביום 30.12.2020 בגדרה אישר בית המשפט כי סכום התביעה אכן תוקן כדין והאגרה שולמה במלואה ולפיכך מן הראוי היה שפסק הדין יתייחס לסכום הנכון, אולם משעה שהדבר לא היה במודעותו בעת כתיבת פסק הדין, הרי שלא מדובר ב"טעות סופר".
המערער (המשיב בעירעור זה), מבקש לדחות את העירעור מהטעם כי תיקון כתב התביעה נעשה שלא כדין, ומכל מקום, בסעיף 27 לכתב התביעה המתוקן מצוין כי מטעמי אגרה סכום התביעה הכולל הוא 13 מיליון דולר ארה"ב ועל כן לטענתו, לא בכדי פסק בית משפט קמא בהתאם לכתב התביעה המקורי.
...
האם מדובר בטענה חדשה שלא נטענה בבית המשפט קמא ואסור להעלותה בערעור? אני סבור שהתשובה שלילית.
סיכומו של דבר: לא דעתי תשמע, הערעור יתקבל, יבוטל פסק דינו של בית המשפט קמא לרבות ההחלטה בדבר חיובו של המערער בהוצאות ועל המערער יהיה להשיב את משיכת היתר בלבד כמפורט לעיל.
לפיכך, אני מצטרפת לעמדת חברי, השופט שילה כי יש לקבל את הערעור, כמפורט בפסק דינו ובחלקו האופרטיבי בסיכום פסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו