לשיטתם, נוכח הזיקה ההדוקה בין הנתבע 1 לבין הגב' בר שילטון – הן מבחינה אישית, מקום בו הגב' בר שילטון היא גרושתו של הנתבע 1 ואם ילדיו , והן מבחינה עסקית – נוכח מעורבותו של הנתבע 1 בחברה שבבעלותה, בה הוא משמש כדירקטור ומנכ"ל; ומקום בו מענו הרישמי של הנתבע 1 הוא בכתובת בסביון והוא אף עושה שימוש בכתובת זו במסגרת התקשרויותיו העסקיות, יש לראות בהמצאה לידי גב' בר שילטון כהמצאה לנציגתו של הנתבע 1 בארץ ובמסירה לידיה, כמסירה אשר בוצעה כדין.
תחליף המצאה בישראל
כסעד חלופי עתרו התובעים לכך, שבית המשפט יורה על תחליף המצאה לנתבע 1, באמצעות נציגתו העסקית – הגב' בר שילטון בכתובת בסביון, וזאת מכוח תקנה 164(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, המורה כי: "נוכח בית המשפט שאי-אפשר להמציא מיסמך לנמען בדרך שנקבעה, רשאי הוא להורות על המצאתו בכל דרך אחרת הנראית לו מתאימה בנסיבות העניין".
עוד הוסיפו התובעים והפנו להוראת תקנה 167(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, הקובעת בקשר עם הליך המצאה אל מחוץ לתחום המדינה כי בית המשפט "... רשאי להורות שבנסיבות העניין אין להמציא את המסמכים מחוץ לתחום המדינה".
עת קיימת תקנה ספציפית העוסקת בהמצאה לנתבע המתגורר בחו"ל, באמצעות נציג בישראל (ת' 163(ג) לתקנות); ומקום בו התובעים לא עמדו בתנאים המצטברים הנדרשים לצורך תחולת התקנה - הכרה בתחליף המצאה באמצעות נציג מהוה משום ניסיון לעקוף את הדרישות אשר נקבעו על ידי המחוקק במסגרת ת' 163(ג) לתקנות, ולכך לא ניתן להעתר.
בהנתן העובדה כי כתובתו הרשומה של הנתבע 1 במשרד הפנים היא הכתובת בסביון;
מקום בו גם טענותיה העובדתיות של הגב' בר שילטון, הן בעיניין מגוריו של הנתבע 1 בחו"ל והן בעיניין הקשר עמו, נטענו ללא תימוכין, מבלי שגובו באסמכתאות או בתצהיר וכל זאת הגם אישורה בדבר הקשר הרציף עם הנתבע 1, ועל אף החלטה מפורשת מיום 18.2.2024); אני מוצאת להוסיף ולהורות כדלהלן:
אני מוצאת להעתר לבקשת התובעים בדבר מתן הנחיות באשר לאופן ביצוע ההמחאה על דרך של תחליף המצאה, כמפורט להלן:
27.1 התובעים יבצעו מסירה של כתב התביעה וההזמנה לדין, הן בכתובת בסביון והן בכתובת משרדו של הנתבע 1, באופן בו יבקרו בכל אחד מהמקומות שלוש פעמים נפרדות, בסיומן – ככל ולא אותר הנתבע 1, הם יהיו רשאים להדביק את המעטפה עם כתב התביעה וההזמנה לדין לדלת הנכס הרלוואנטי.
...
תחליף המצאה בישראל
כסעד חלופי עתרו התובעים לכך, שבית המשפט יורה על תחליף המצאה לנתבע 1, באמצעות נציגתו העסקית – הגב' בר שלטון בכתובת בסביון, וזאת מכוח תקנה 164(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, המורה כי: "נוכח בית המשפט שאי-אפשר להמציא מסמך לנמען בדרך שנקבעה, רשאי הוא להורות על המצאתו בכל דרך אחרת הנראית לו מתאימה בנסיבות העניין".
עוד הוסיפו התובעים והפנו להוראת תקנה 167(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, הקובעת בקשר עם הליך המצאה אל מחוץ לתחום המדינה כי בית המשפט "... רשאי להורות שבנסיבות העניין אין להמציא את המסמכים מחוץ לתחום המדינה".
עת קיימת תקנה ספציפית העוסקת בהמצאה לנתבע המתגורר בחו"ל, באמצעות נציג בישראל (ת' 163(ג) לתקנות); ומקום בו התובעים לא עמדו בתנאים המצטברים הנדרשים לצורך תחולת התקנה - הכרה בתחליף המצאה באמצעות נציג מהווה משום ניסיון לעקוף את הדרישות אשר נקבעו על ידי המחוקק במסגרת ת' 163(ג) לתקנות, ולכך לא ניתן להיעתר.
סוף דבר:
הבקשה להכיר במסירה אשר בוצעה לידי הגב' בר שלטון כמסירה כדיו לנתבע 1 נדחית.
אני מורה על ביצוע תחליף המצאה, כמפורט לעיל.
בנסיבות העניין, מקום בו המסירה בוצעה בכתובתו הרשומה של הנתבע 1, בהינתן הזיקה האישית והעסקית בין הנתבע 1 לבין הגב' בר שלטון, אשר אף הביאה אותי למסקנה כי היא משמשת כנציגתו בארץ, ובעיקר בשים לב לאופן ניסוח התשובה לבקשה, איני מוצאת לפסוק הוצאות.