התקנה קובעת כי "הפרישי גבהים במשטחי הריצפה בין שני צדי הדלת או גובה סף הדלת יהיה לפי דרישת פרט 3.2.1.5; ואולם בדירת מגורים ביציאה למרפסת, לגג או לחצר מותרת התקנת מדרגה עד גובה של 200 מ"מ". המומחה שב ומציין כי אין ליקוי וכי אם בית המשפט ישתכנע כי דלת היציאה מהחדר היא כניסה לדירת מגורים אזי עלות הגבהת המשטח בסך 1,000 ₪.
המומחה הוסיף כי "סביר להניח שגם הוועדה המקומית לתיכנון ובניה חשבה כמוני, לכן אישרה את התיכנון וניתן היתר לבניה".
טענת התובעת ביחס לנקוז מי הגשמים והצורך בנקוז ובהגשמות לא הוכחה ולא הוכח כי גג התובעת אינו עומד בתנאי התקנה המאפשרת שפיכת מי גשמים באופן חופשי בתנאים המפורטים בה. זאת ועוד, במיפרט הטכני שצורף לכתב התביעה ואשר עליו חתומה התובעת (נספח א) נרשם: "נקוז גג הרעפים באמצעות שפיכה חופשית". לפיכך, אני מאמץ את קביעת המומחה וקובע כי אין ליקוי.
כדי לעמוד בדרישת התקנות, קבע המומחה כי יש להחליף את הדלת ולהתקין במקומה דלת פלדה בסגנון דומה לדלת שהותקנה, בעלות 4,500 ₪, ככל שבית המשפט ימצא כי הנתבעת אכן היתה חייבת להתקין דלת העומדת בתקנות.
בהמשך להלכות קודמות קבע בית המשפט (כב' השופט עמית) כי זכותם של הרוכשים לפצוי תיגזר מן התשובה לשאלה האם הפרוט בתכנית הדירה היה כזה שניתן היה לעמוד מתוכו בנקל על שטח הדירה (פס' 8 לפסק הדין).
הנתבע העיד כי: "גם בהיתר הבנייה וגם בנספח השינויים ברור לחלוטין שזה מחסן, והמחסן הזה לבקשת תמר [התובעת] היה ברור שהיא רוצה לעשות קליניקה ולכן ביקשה להעביר גם את השירותים (עמ' 29, ש' 20 ואילך). הנתבע העיד כי התובעת היתה מלווה בעו"ד קופנהאגן ובעוד אדם שייעץ לה. הנתבע העיד כי "מסרנו את כל הבתים עם חדר הסקה כפי שמוגדר בהיתר ועם הנמכת תיקרה..." (עמ' 30 ש' 24).
...
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים:
(1) סך 51,300 ₪ בגין ליקויי הבנייה;
(2) סך 21,000 ₪ בשל ירידת ערך ופגיעה בפרטיות בקשר עם החלון המשקיף על בית התובעת;
(3) סך 15,000 ₪ בשל טרחה ועגמת נפש.
נוכח הפער המשמעותי בין סכום התביעה לבין הסכום הנפסק, אני מורה כי הנתבעת תשיב לתובעת רק מחצית מגובה האגרה ששולמה על ידי התובעת, כלומר 4,531 ₪.
על כן אני פוסק כי הנתבעת תשלם לתובעת סכום כולל של 5,000 ₪ ברכיב זה.
סיכומו של דבר, הנתבעת תשלם לתובעת סך 96,831 ₪ בתוך 30 ימים מהיום, אחרת יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כדין.