מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לשינוי רישום: רשם האגודות השיתופיות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

במכתב טוען הנתבע כי במשך כ-60 שנה זכות הקניין שלו בחלקה ג' עמדה על 4.5 דונם ולא כפי שהאגודה כתבה לו במכתבה מיום 8.11.14, הוא מבקש מסמכים לרבות מפה עם סימון גבולות חלקה ג' שלו, מסמכים בהם ננקטו המהלכים שהקטינו את החלקה ברשומי המזכירות, ורשימת בעלי הקרקעות בחלקות ג' לפני השינוי ואחריו.
התובע מפנה גם לנ/80, שהוא מכתב תשובה של הפרקליטות האזרחית לנתבע לגבי תלונתו על "ספסרות קרקעות", בה הודיע לו משרד המשנה לפרקליט המדינה (לעניינים אזרחיים) כי הפרקליטות לא מצאה מקום להתערב בתשובת הלישכה המשפטית של רמ"י. כן הציג התובע את ת/21 – החלטה של עוזר רשם האגודות השיתופיות, זרח יהב, מיום 26.3.15 לגבי בקשתו של הנתבע לקיים פגישה לליבון נושאים בגינם הגיש הנתבע תלונה על היתנהלות האגודה בכלל והיו"ר-התובע בפרט.
...
לסיכום, הכרעה קונקרטית לגבי תחולת הגנת תום הלב על כל אחד מהפרסומים תעשה תוך בחינת מספר הטענות העובדתיות המשמיצות, שלא הוכחו כנכונות, הכלולה בפרסום, ובהתחשב בנמעני התפוצה שלו, כאשר ברי כי פרסומים שמוענו אך ורק לגופים מוסמכים לבדיקת תלונות נהנים מהגנה רחבה יותר מאלה שמוענו לאחרים.
מאחר שאין ראיה כי מכתב זה הופץ בתפוצה רחבה יותר מאשר לרשם האגודות השיתופיות והעתק למזכירות ועד האגודה, ומתוך התפיסה כי יש לצמצם את דרישת הבירור המוקדם של אמיתות הטענה ע"י המתלונן, כאשר מדובר בתלונה המוגשת לגוף הממונה על בירור תלונות מסוג זה, אני קובעת כי הפרסום חוסה תחת ההגנה של סעיף 15(8) לחוק.
לסיכום, אני קובעת כי הנתבע פרסם לשון הרע על התובע ללא שחלה עליו הגנה מן ההגנות הקבועות בדין, לגבי פרסומים א', ג', ד' ו-ט'.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

תביעת התובעת הוגשה ביום 16.4.2019, ובה עתרה התובעת להורות למבקשת להעביר את רישום החברות באגודה משם אמה המנוחה של התובעת, הגב' ורה לאון ע"ה, לשמה של התובעת.
כמו כן, טוענת המבקשת כי הסעד המבוקש אף סותר את תקנה 6(ג)(3) לתקנות האגודות השיתופיות, הקובעת כי "באגודה שסווג אותה הרשם ככפר שיתופי לא יראה הרשם אדם כחבר אלא אם הוא בעל משק בתחום הכפר השיתופי וגר דרך קבע בכפר השיתופי". באשר לטענת התובעת, כי טענות דומות לטענות שלעיל נדונו ונדחו בה"פ 53709-11-15, הרי שאין בכך כדי לשנות ממסקנתי שלעיל.
...
סוף דבר אשר על כל האמור לעיל, הנני מחליט כדלקמן: (א) הנני מבטל את פסק הדין שניתן בהעדר הגנה בתאריך 23.7.2019.
(ג) הנני קובע התיק לקדם משפט ליום 4.11.2019 בשעה 09:00.
לאור התוצאה אליה הגעתי, הנני מחייב את התובעת לשלם למשיבה (נהריה – כפר שיתופי להתיישבות חקלאית בע"מ) הוצאות הבקשה (כולל שכ"ט עו"ד ומע"מ) בסכום כולל של 5,850 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אותו הדין חל גם על בקשה לסילוק תביעה על הסף מחמת "העדר יריבות", המהוה, למעשה, מקרה פרטי של בקשה למחיקת התביעה על הסף מחמת "העידר עילה", שמשמעותה כי לכאורה מתקיימת עילה, אך היא מופנית כלפי בעל דין לא נכון או שאין היא מוגשת על ידי בעל הדין הנכון (מ' קשת הזכויות הדיוניות וסדר הדין במשפט האזרחי הלכה ומעשה (כרך א', מהדורה חמש עשרה, התשס"ז-2007), עמוד 648; ת.א (מחוזי-מרכז) 27911-09-11 קבוץ מרום גולן אגודה שיתופית להתיישבות חקלאית בע"מ נ' פרדקין (4.6.20139)).
לא ניתן לקבל את טענת התובעת כי מאחר ו"קבוצת א. דורי בע"מ" (ששמה כיום "קבוצת עמוס לוזון יזמות ואנרגיה בע"מ), הבעלים של המבקשת, שינתה את שמה חמש פעמים מאז הקמתה, תאריך ייסודה של המבקשת ברשם החברות נרשם 1998, אף שהחברה הקבלנית קיימת ופועלת משנת 1961. טענה זו של התובעת אינה נתמכת בתצהיר ובתדפיסי רשם החברות שצורפו לבקשה ולתגובה, ויש בה ערוב בין שתי ישויות משפטיות - חברת "א. דורי בנייה בע"מ" (היא המבקשת - נתבעת 4 על פי כתב התביעה) שמספרה הוא ח.פ. הוא 513406785 וחברת "קבוצת א. דורי בע"מ", חברה ציבורית שמספר ה-ח.פ. שלה הוא 520039660.
...
תמצית טענות הצדדים לטענת המבקשת בבקשה, הנתמכת בתצהיר ובדו"ח רשם החברות, דין התביעה נגדה להימחק מחמת חוסר יריבות, שכן במועד סיום בניית המלון על פי הנטען בכתב התביעה (שנת 1993) היא טרם נוסדה.
בחנתי את טענות הצדדים, ודין הבקשה, כבקשת סף, להידחות.
לאור כל האמור, הבקשה, כבקשת סף, נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הצדדים להסכם רשאים היו לשנות את תנאיו בהסכמה וברי כי הקבוץ יכול היה להסכים כי סכום ההשקעה שנירשם כהלוואת בעלים של ניקנור, יוזחר גם במועד מוקדם מהקבוע בהסכם האגודה.
הצדדים אף חתמו על בקשה המופנית לרשם האגודות השיתופיות לרישום התקנון החדש.
...
לנוכח כל האמור לעיל, אין צורך לדון באשרור ההחלטות בדיעבד (נספח 27 לנ/34).
סוף דבר לנוכח כל האמור לעיל, התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעים הוצאות בסך כולל של 30,000 ₪ בתוספת מע"מ. הסכום ישולם באמצעות בא כוחם, בתוך 30 ימים מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

כן השוו לפסק דינה של כבוד השופטת רננה גלפז מוקדי בת"א (נצ') 28438-03-11 משה בורשטיין נ' כפר יחזקאל מושב עובדים להתיישבות חקלאית שיתופית בע"מ (10/8/16), עמ' 11 והמובא בגדריו: "כידוע, כבר הוכרה בפסיקה האפשרות להחיל גם על גוף במשפט הפרטי, דוגמאת אגודה שיתופית המאוגדת במסגרת המשפט הפרטי, עקרונות מהמשפט הצבורי. יש מחלוקת האם ראוי לסווג אגודה השיתופית כ"גוף דו-מהותי", אולם כך או כך, כבר נקבע כי בנסיבות המתאימות, יש מקום להחיל עליה עקרונות המקובלים ונוהגים במשפט הצבורי, בכפוף לשינויים המתחייבים על רקע אופייה ומהותה (ע"א 1773/06 אלף נ' קבוץ איילת השחר [פורסם בנבו] (19.12.2010)).
בשל היתעלמות האגודה, פנו התובעים לרשם האגודות השיתופיות בבקשה למינוי חוקר, אך בקשתם נדחתה ותחתיה נקבע כי על הועד לכנס אסיפה כללית כשעל סדר יומה קבלתם לחברות (ס' 25 לתצהיר התובע).
זאת, בהנתן טענת התובעים בס' 21 לתביעתם לפיה לכאורה, רמ"י צורפה להליך היות ובשל סרובה לא נרשמו זכויותיהם בנחלה; משלא נמצא כל ממש בטענה האמורה, משהזכויות בנחלה רשומות על שם התובעים; ומשהסעדים המבוקשים בתביעה הופנו כלפי האגודה בלבד.
...
מנגד, דין התביעה נגד רמ"י - להידחות.
סוף דבר אשר על כן, דין התביעה כנגד האגודה - להתקבל.
התביעה נגד רמ"י - נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו