מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לשינוי מקום מעצר בית ומפקחים

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט הורה על ביטול הדיון, כמבוקש, ולגופם של דברים קבע כי אין מקום לשנות מהחלטתו הקודמת, בציינו: "הבקשה כי אדם שחייב בבידוד, נוכח חשיפתו לחולה מאומת, יעבור למקום אחר, בו מתגוררים אנשים אחרים, אינה עומדת בהלימה להנחיות משרד הבריאות הקיימות בשגרה, לא רק את התקנות הרלבנטיות לסגר שיחול מחר. עם זאת, [ככל] שתגיע בקשה לשינוי נקודתי של מקום מעצר הבית, במקום מרוחק מחולון, יחד עם אחד ממפקחי [המערער] שאושרו וחייבים אף הם בבידוד – אשקול בחיוב שינוי תנאי השיחרור לתקופה קצובה, עד שישתנו הנסיבות [...]". בקשה לעיון חוזר בהחלטה זו נדחתה בו ביום וערר שהוגש בעיניין זה לבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו נדחה אף הוא (ר' ההחלטה מיום 18.9.2020 בעמ"ת 43941-09-20).
...
הוא הוסיף וציין "אף כי הדבר לא התבקש, לא אוכל לעכב החלטתי זו נוכח אופי הדיון וטיבו". המשך הדיון נקבע ליום 28.12.2020, אך נדחה בהמשך ליום 3.1.2021 נוכח הודעת המערער כי הערעור יוגש רק ביום 28.12.2020.
דין הערעור להידחות.
הערעור נדחה.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2020 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

בפניי בקשה לעיון חוזר בתנאי השיחרור בערובה של המבקש, העותר לשינוי מקום מעצר הבית לבית דודו של המבקש ג'וני סלימאן בכפר מג'אר בפקוח אותם מפקחים אשר אושרו על ידי בית משפט.
...
לציין כי ערר על החלטה זו נדחה ע"י כב' השופט רובינשטיין בבש"פ 6358/06 עמיר מולנר נגד מדינת ישראל ובית המשפט מציין במפורש גישתו בעניין חלוף הזמן המהווה עילה להקלה בתנאי השחרור בערובה : "אף אני, כסגן הנשיא המלומד, סבור כי לא חלף עדיין זמן ניכר - כמשמעו בחוק - מן ההחלטה המצדיק את השינוי המבוקש כנתינתו, קרי, הגבלת מעצר הבית לשעות הערב והלילה בלבד. לא הרי שהות של מספר חודשים במעצר מאחורי סורג ובריח כהרי מעצר בביתו של אדם, גם אם אין להקל ראש בהגבלות שבמצב זה (ראו ב"ש 215/73 מדינת ישראל נ' סלימאן, פ"ד כח'(1) 246, 249, השופט ברנזון). להבחנה בין מעצר בית למעצר בפועל ראו גם בג"צ5555/05 פדרמן נ' אלוף פיקוד המרכז, פ"ד נט(2) 865, 870-869." לאור עיקרון המידתיות מציין בית המשפט העליון כי המועד המתאים להגשת בקשה במקרה שבפניו יהיה בחלוף 9 חודשים משחרורו של העורר ולאחר דיוני ההוכחות הקבועים במועד זה. בהחלטתו בב"ש 3712/08 סעד רתיב נגד מדינת ישראל עומד בית המשפט המחוזי בחיפה, מפי כב' השופט ר. שפירא על פרק הזמן המהווה "חלוף זמן" המצדיק שינוי תנאי שחרור בערובה : "אוסיף עוד, לעניין זה, כי לטעמי, בעניינו של בגיר ובהעדר שינוי נסיבות אחר, זמן שיחשב לזמן המצדיק בחינה מחודשת של תנאי שחרור הוא פרק הזמן של חלוף תשעה (9) חודשים ממועד מתן החלטת השחרור. לעניין זה סבור אני כי יש ללמוד על הזמן לבחינת חלופת מעצר מהוראות סעיף 62 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו – 1996, הקובעות מנגנון של עיון חוזר בהחלטת מעצר לאחר חלוף תשעה חודשים. סבור אני כי פרק זמן זה מנחה כאמת מידה לפרק הזמן הראוי לבחינתה של חלופת מעצר, זאת בהעדר שינוי נסיבות אחר. " סיכומו של דבר, עולה מהפסיקה כי נקודת האיזון בין הפגיעה בחופש התנועה של המבקש השוהה במעצר הבית ,הפגיעה באיכות חייו ובחופש העיסוק והקניין שלו לבין הצורך באיון מסוכנותו של המבקש ממוקמת באזור תשעת החודשים בהם שוהה המבקש בתנאי מעצר בית מלא ולא לפני כן. אכן, ניתן לחשוב על מקרים בהם גם בחלוף תקופה קצרה יותר יהיה משום חלוף זמן המצדיק הקלה בתנאי השחרור בערובה אך לצורך כך על בית המשפט להתרשם כי פרק הזמן הקצר יש בו כדי להחליש באופן משמעותי את עוצמתה של עילת המסוכנות.
שנית, ובהמשך הישיר לסוגיית חלוף הזמן, הרי שאין בידי לקבל את קשיי המפקחים במקרה זה כהצדקה להשבת המבקש ליישוב מגאר שעה שאיש מהמפקחים הרבים שאושרו בעניינו של המבקש במהלך ההליכים הרבים שהתקיימו בתיק המעצר לא הביע קושי כלשהו מעצם מלאכת הפיקוח הממושכת לה התחייבו בבית המשפט ומהמרחק בין ביתם לכתובת מעצר הבית שם שוהה כיום המבקש שעות מצומצמות יחסית.
סוף דבר : לאור כל האמור לעיל הבקשה נדחית.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2022 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לאחר ששמעתי את המפקחות המוצעות, גב' אילנה עמרם ובתה, גב' נטלי בן שימול, נעתרתי ביום 30.9.2021 לבקשה לשינוי מערך הפיקוח ומקום מעצר הבית.
...
לאחר ששמעתי את המפקחות המוצעות, גב' אילנה עמרם ובתה, גב' נטלי בן שימול, נעתרתי ביום 30.9.2021 לבקשה לשינוי מערך הפיקוח ומקום מעצר הבית.
טענת המפקחות לפיה המשיב היה אמור לפגוש את הגב' עמרם בבית החולים אינה מקובלת עליי.
בנסיבות אלה, משהפרו המפקחות את התחייבותן כלפי בית המשפט וכלפי הציבור באופן בוטה, אין מנוס אלא להורות על חילוט הערבויות.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בהחלטה אחרונה מיום 28.9.2023 התקבלה בקשת המשיב לשינוי מקום מעצר הבית.
בהחלטה נקבע: "בבית המשפט העליון נקבע כאמור, כי לנוכח זמן המעצר הממושך יחסית ובשים לב לטיבן של העבירות והעונש הצפוי בגינן, יש להורות על שיחרורו של המשיב לחלופת מעצר, ובילבד שבגדרה של חלופה זו יהא המשיב נתון לפיקוח ולהשגחה. החלופה המוצעת, אף שלשיטת שירות המבחן אינה מיטבית למשיב מבחינה טיפולית, ממלאת אחר דרישת הפיקוח וההשגחה. משהמשיב הועמד למשפט פלילי ובגינו נתון הוא כ-10 חודשים בתנאי מעצר, יש לקוות, כאמור בהחלטת בית המשפט העליון, כי מידת המסוכנות הנשקפת ממנו פחתה בשל ההרתעה שבדבר. אשר על כן, וכדי ליישם את החלטת בית המשפט העליון כאמור לעיל, מתקבלת הבקשה". ביום 20.4.2023 הוגשה לפני בקשה לעיון חוזר בתנאי השיחרור, שבגדרה נטען כי "המבקש ריצה תקופה ממושכת מאחורי סורג ובריח ולא מן הנמנע כי במידה ויורשע יסתפק בית המשפט בתקופת המעצר אותה ריצה. במהלך כל התקופה בה נמצא המבקש בתנאי מעצר בית לא הפר המבקש את תנאי השיחרור שהטיל בית המשפט בעיניינו. יובהר כי משפטו של המבקש החל, ואולם ברור לכל, כי סיומו אינו נראה באופק". משכך עתר המשיב להתיר לו לצאת ממקום מעצר הבית בו הוא נתון לעבודה בשיפוצים בפקוח חברו מר דוד פרץ בימים א-ה, כשהוא נסמך על טיעונים דומים לאלה המועלים עתה בבקשה שלפני.
...
מהמקובץ עולה כי קיים קושי של ממש לתת במשיב אמון.
נוכח האמור, נדחית גם בקשתו החלופית של ב"כ המשיב להורות על הגשת תסקיר מעצר נוסף על אלה שהוגשו בעבר – האחרון שבהם לפני כחודשיים ימים.
אשר כן, הבקשה לעיון חוזר בתנאי שחרורו של המשיב נדחית.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

לעמדת העורר, שגה בית משפט קמא בהחלטתו לדחות את הבקשה לעיון חוזר ושינוי מקום המעצר בפקוח אלקטרוני לירושלים.
...
לכן, הבקשה לשינוי מקום המעצר נדחית.
כאמור, בית המשפט אישר את היציאות הללו מספר פעמים, ולא נטען כי העורר הפר בהן את האמון שניתן בו. בנסיבות אלה, אני סבורה כי ניתן להיעתר לבקשה ולאפשר לעורר לקחת חלק בחגיגת בר המצווה – אך לא בעלייה לתורה.
סוף דבר – הערר מתקבל באופן חלקי כפי שפורט לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו