בהסכם ההלוואה, התחייבו המערערת והמנוח, בין היתר, לרכוש פוליסות ביטוח חיים בסכום שלא יפחת מיתרת סכום ההלוואות, ולקבוע את הבנק כמוטב בלתי חוזר, כך שבמקרה פטירה של מי מבני הזוג ישמשו תגמולי הביטוח לפרעון יתרת חוב ההלוואות.
ביום 26.2.08 פנתה המערערת לסוכנות הביטוח בבקשה לערוך שינויים בקשר עם הפוליסות, ובעקבות שיחה עם גב' איה שוסטר עובדת סוכנות הביטוח (להלן: איה), שלחה מכתב בכתב ידה, המופנה למגדל, ובו בקשה לחדול מלשלם את הפרמיה עבור ביטוח החיים של המנוח.
בשים לב כי המנוח והמערערת התגרשו ועל פי ההסכם ביניהם הדירה עברה לבעלותה, הרי שלמנוח לא היה כל אינטרס להמשיך ולבצע ביטוח לחייו לטובת בנק לאומי, שרשם משכנתא לנכס, אשר אינו שייך לו, אזי ואף אם היו נשלחות אליו הודעות לפי סעיף 15(א) לחוק חוזה הביטוח (כאשר לעניין זה טענו המשיבות כי המנוח לא עידכן את כתובתו בארץ, ועל כן לא ניתן היה לשלוח לו הודעות ביטול), לא היה בכך כדי לסייע למערערת, שכן ניתן לקבוע כי המנוח לא היה משלם את הביטוח, ואף בסיטואציה זו הביטוח היה מתבטל.
...
על כן ובצדק קבע בית משפט השלום כי אין מקום להתיר חקירת העדה מטעם מגדל בעניין זה.
באשר להשגת המערערת על החלטתו של בית משפט השלום מיום 18.9.14, אני מקבלת את טענת הבנק כי המדובר בטענה אשר לא נטענה בהודעת הערעור, והועלתה בעיקרי הטיעון מבלי שנתבקש תיקון הודעת הערעור ועל כן אין לדון בה (ראו ספרם של בן נון וחבקין, הערעור האזרחי, מהדורה שלישית, עמוד 294).
סוף דבר
נוכח כל האמור וככל שתשמע דעתי, יידחה הערעור.
המזכירות תעביר לכל אחת מן המשיבות, באמצעות בא כוחה, שליש מן הפיקדון שהפקידה המערערת על חשבון החיוב הנ"ל.
עינת רביד, שופטת
השופט ישעיהו שנלר –סג"נ, אב"ד
אני מסכים ומצטרף לאמור בפסק דינה של חברתי כב' השופטת רביד שעל כן דין הערעור להידחות.