מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לשינוי זמני שהייה של ילדים בהתאם לפסק דין

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בהמשך, לבקשת העותר ובהתאם להמלצות שירות הרווחה, הרחיב בית הדין האיזורי את זמני השהות של הילדים אצל העותר.
העותר הגיש לבית הדין האיזורי בקשה לשינוי ההחלטה בעיניין המזונות נוכח שינוי הנסיבות, ופסק המזונות שניתן בעקבות זאת הוא מושא העתירה שלפנינו.
בנוסף, מפסק דינו של בית הדין הגדול עולה כי פערי השכר נוטים דוקא לטובת העותר וכי חלוקת השהות במקרה דנן היא ביחס של 6 לילות אצל העותר ו-8 אצל המשיבה כך שהמשמורת הפיזית אינה שווה לגמרי.
הלכה מושרשת היא שבית משפט זה אינו יושב כערכאת ערעור על החלטות ופסקי דין של בתי דין רבניים.
...
בגדרו נדחה ערעורו של העותר על פסק דינו של בית הדין הרבני האזורי באשקלון מיום 5.6.2020, אשר פסק בעניין חבות העותר במזונות ילדיו.
אשר על כן העתירה נדחית.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

אשר על כן, אני קובע כי המשמורת על הקטינים תהא לידי התובעת, ומצאתי לתן תוקף של פסק דין להמלצות תסקיר לישכת הרווחה מיום 9.12.2019 , ולהותיר את זמני השהות של הקטינים עם הנתבע כפי שנקבעו בהחלטתי מיום 15.12.2019.
באשר לבקשת התובעת מיום 19.4.2021 לשינוי זמני השהות, החלפת מקום איסוף הילדים, החלפת הימים הקבועים, ולינה אחת לשבועיים, לא מצאתי בשלב זה להעתר לה. עסקינן בבקשה שטחית שאינה מנומקת ומפורטת ולא צוינה בה כלל וכלל הסיבה לבקשת ההחלפה.
זמני השהות יתקיימו בהתאם להמלצות התסקיר מיום 9.12.2019 לפיכך, אני נותן תוקף של פסק דין להחלטתי מיום 15.12.2019 , וכן תוקף של פסק דין 13 .
- בפסק הדין בע"מ 919/15 נקבע, כי בגילאי 15 תחול על שני ההורים האחריות למזונות הילדים באופן שווה מדין צדקה, כאשר הקף החיוב ייקבע על בסיס יכולותיהם הכלכליות היחסיות מכלל המקורות, לרבות הכנסה מעבודה ובהיתחשב בחלוקת זמני השהות של הקטינים ובהיתחשב ביתר נסיבות העניין: "בגילאי
...
תביעת הנתבע בתלה"מ - 12- 19 למשמורת משותפת - דינה להידחות.
תביעת התובעת למזונות הקטינים בתלה"מ - 10- 19- מתקבלת באופן חלקי.
הנתבע ישלם לידי התובעת מזונות הקטינים בסך של 2,800 ₪ לחודש, כולל הוצאות 32 מדור ואחזקתו ( 1,400 ₪ עבור כ"א מהקטינים).

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

תאור: תאור: ישראל - המנורה - בית משפט לעינייני מישפחה בטבריה תמ"ש 18 פלוני נ' אלמונית בפני כב' השופט ארנון קימלמן התובע פלוני ע"י ב"כ רויטל קוסטינר בן עמי הנתבעת אלמוני ע"י ב"כ סיגלית גוזלן פסק דין
תביעת המשמורת וקביעת זמני השהות טענות הצדדים טענות האב לטענת האב הצדדים קיימו קשרי חברות אשר אינם מבוססים על מערכת יחסים זוגית, ובהחלטה משותפת החליטו להביא ילד לעולם.
הודיע האב לאם כי זמני השהות אינם מתאימים לו ולכן הוא מבקש לשנותם XXX בחודש כשהקטינה תגיע לגיל שנתיים.
(( זאת ועוד בהתאם לפסק הדין החלקי הקטינה שוהה עם האב שני לילות ברצף אחת לחודש ולכן הוספת לילה נוסף בכל שבוע שני תאפשר לאב ליצור רצף של שהות עם הקטינה, כך שזמני השהות של הקטינה יורחבו ותוך צימצום מספר המעברים שהקטינה עוברת מבית הורה אחד למישנהו.
...
בנוסף הנתבע ישלם לתובעת כהשתתפות עבור הוצאות מדור הקטינה ובתוספת לדמי המזונות סך של 400 ₪ מדי חודש.
הנני קובע, שכל דרישה לטיפול ו/או להשתתפות של האב במימון או תשלום הוצאות כאמור (חינוכיות ורפואיות) תיעשה אך ורק לאחר שהאם תמצה כל ההליכים מול כל הגורמים האחראים על מימון, סבסוד, השתתפות ו/או מתן הנחות והטבות.
סוף דבר הכרעה לעניין התביעות ב - תלה"מ - 05- 18 תביעה לזמני שהות אותה הגיש האב כנגד האם וכן ב - תלה"מ - 07- 18 - תביעה לקביעת משמורת וזמני שהות אותה הגישה האם .

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים רמ"ש 36042-11-22 י' נ' י' בפני כבוד השופט חננאל שרעבי מבקשת נ. י ע"י ב"כ עוה"ד שי זילברברג משיב י. י ע"י ב"כ עוה"ד שרון ליכט – פטרן פסק דין
השופט סילמן קיבל חלקית את בקשת רשות העירעור, ובפסק דינו מיום 23.2.22 קבע כי "עד הכרעת ביהמ"ש קמא בסוגיה לאחר הגשת עידכון מטעמו של ד"ר גוטליב, אני מורה כי הקטינים ישהו עם האם בימים בהם מתקיימים כיום זמני השהות, פעמיים בשבוע, כולל לינה, והאם תשיבם למחרת למסגרות החינוך" (ההדגשה במקור).
ביום 14.3.22 הגיש המשיב כאן, בקשה בתיק קמא בכותרת "בקשה דחופה לשינוי הסדרי השהות, ביטול לינות ולמתן תוקף של החלטה להמלצות חוות דעת", במסגרתה ביקש כי יבוטלו הסדרי השהות הזמניים שנקבעו ברמ"ש 5336-02-22 (לינות הקטינים אצל המבקשת) וליתן תוקף להסדרי השהות שהומלצו בחוות דעתו של ד"ר גוטליב מיום 10.3.22, וכן לבטל את מינויו של מר פאינאס ולהחליפו בגורם "שאין לו קשר קודם עם בני המשפחה", לשון הבקשה.
נימוקי המבקש היו כי בהתאם לפסק הדין ב –רמ"ש 5336-02-22, הסדרי השהות שנקבעו שם יעמדו בתקפן עד הכרעת בית משפט קמא בסוגיה, לאחר הגשת עדכונו של ד"ר גוטליב, וכעת משהוגש העידכון יש לאמץ את ההמלצות המופיעות בו במלואן.
נוכח היתנהלותה של המבקשת כאמור לעיל, ביקש המשיב לשנות את הסדרי השהות של הקטינים בדחיפות וליתן תוקף של החלטה להמלצות חוות דעתו של ד"ר גוטליב, בבקשה מיום 14.3.22.
מדובר באם אשר נטשה את ילדיה וגם כעת לא מקיימת את זמני השהות הקיימים; תיפקודה ההורי כלפי הקטינים בעייתי מאד והיא זקוקה להדרכה והכוונה מקצועית, אותם מסרבת לקבל.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשת רשות הערעור על נספחיה, בתשובת המשיב ובתיק קמא שוכנעתי ליתן רשות ערעור, לדון בבקשה כבערעור ולקבל הערעור, מכח סמכותי על פי תקנות 138(א)(2) + (5) לתקנות.
לא זו בלבד שבית משפט קמא נתן את ההחלטה ביום 20.3.22 תוך התעלמות מבקשת האורכה – אלא ששלושה ימים לאחר מכן, ביום 23.3.22 נעתר לבקשת האורכה של המבקשת.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל אני מורה על קבלת בקשת רשות הערעור דנן.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2024 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

פסק דין זה עניינו בשני הליכים בענין ארבעת ילדי הצדדים, חלוקת זמני השהות עם כל אחד מהם וקביעת מקום מגוריהם.
ביום 10.12.2023 בית המשפט דחה את הבקשה תוך שציין כי "כפי שניתן ללמוד מפרוטקול הדיון, ובהתאם להסכמת הצדדים, לאחר סיכומי הצדדיים יינתן פסק דין בשני ההליכים התלוים ועומדים בענין הקטינים. במצב דברים זה, בודאי בשלב זה של התיק, אין מקום ליתן החלטה זמנית אלא בפסק דין סופי. על הצדדים לקיים החלטות שיפוטיות ולנהוג לפיהן". אף על פי כן, ביום 11.12.2023 הגישה האם בקשה נוספת, זהה כימעט בעתירותיה, ועל כן גם בקשה זו נדחתה, בהחלטה מיום 12.12.2023.
ביום 20.3.2023 בדווח נוסף שהוגש על ידי האפוט' לדין, עושה האופט' שימוש במילים יותר קשות עד כי מציינת כי "דמוניזציה מוחלטת של דמוית האב כבר הניב פרי הרסני – מ.ש. מיתנגדת בתוקף לקיום הקשר עם האב ואף מבקשת צו הרחקה". באותו עידכון עומדת האפוט' לדין על קיום זמני שהות של האם, עם שלושת הקטינים (אי., אל. וע.) רק במרכז קשר, תוך שמציינת כי היתנהלות האם, הפרות חוזרות ונישנות של החלטות בית המשפט, המסרים שמועברים לילדים, מצבם הרגשי של הילדים, וסרובה של האם לבצע איבחון מסוגלות הורית, מצביעים על הצורך לקיום מפגשים תחת פקוח.
להתנהלות זו של המבקשת יש אישוש בדיווחי הגורמים המקצועיים הנוספים שמונו בתיק, כך, כדוגמה, ד"ר רוזן צבי מציינת בדוח שהגישה לבית המשפט ביום 16.3.23 (סע' 7 לחוות דעתה) – "אבקש לציין כי מטרידה העובדה כי במשך חודשים ארוכים האם בוחרת להפר באופן מתמשך את החלטות בית המשפט ובוחרת לעשות פעולות חד צדדיות אשר אינן בטובת הקטינים (מעבר לY עם מ.ש. אשר לא מאפשר לקטינים להיות בקשר עם הוריהם, אי פנייה לאיבחון, אי פניה להדרכה הורית). מעבר למסר החינוכי לילדיה כי מותר להפר חוק מדובר פה ביצירת מציאות המקשה על המערכת הטיפולית לתת המלצות אשר טובות לילדים ואינן רק פשרה חלקית לאור העובדות שהאם קבעה בשטח" בדומה, וכפי שצוין לעיל אף רשויות הרווחה בתסקירן מחודש יולי ציינו כי בשים לב להתנהלותה של המבקשת הרי ש"החשד כי במקביל האם ממשיכה להסית כנגד האב עד כדי שינוי כל כך קצוני בעמדתה של אי. תוך חודשים ספורים מעלה חשש כי ההסתה עלולה להמשיך וביתר שאת, ולגרום לנזק עצום עבור הילדים, מה שגרם לנו לשקול אפשרות למפגשים עם האם תחת פקוח במרכז הקשר" בסופו של יום הומלץ על חלוקת זמני שהייה שוים "תחת אזהרה לאם שככל שיובא לידיעת מי מהגורמים המטפלים לרבות בית המשפט כי ההסתה נמשכת לא יהיה מנוס מקיום מפגשים תחת פקוח במרכז הקשר על אך המחיר הכבד הכרוך בהחלטה שכזו" והרי לנו כי כלל הגורמים הטיפוליים בתיק אשר בחנו ונפגשו עם הצדדים התרשמו מהסתה של המבקשת את הקטינה כנגד המשיב וכן התרשמו ממבקשת העושה כעולה על רוחה תוך היתעלמות מהחלטות בית המשפט, עניין זה כשלעצמו מצדיק את דחיית הבקשה" מספר דוחות הוגשו גם על ידי עו"ס לחוק נוער, בהתאם להוראת בית המשפט.
...
עתה נשאלת השאלה – האם לקבל את ההמלצה או לאו? משהמציאות מדברת בעד עצמה, לפיה, מאז הבנות אי. ומ.ש., מתגוררות עם האם הן מנותקות מהאב, ומשהגעתי לכלל מסקנה כי לאם חלק בלתי מבוטל בניתוק זה, וכי קיים חשש כי ההסתה תימשך, וככל שהבנים יעברו לביתה בY, גם אלה ינתקו את הקשר עם אביהם, כהמשך ישיר לאותה מגמה ברורה שעלתה מהתנהגותה ומעשיה, אינני יכולה לקבל את המלצות הפסיכולוג, בשלמותן, לגבי הקטינות מ.ש. ואי.
, התקשורת בין אי. לאביה חזר להיות כמו שהיה וכך נכתב בדיווח מיום 30.11.2023 "להתרשמותה של העו"ס, לאי. ואביה בסיס טוב של הקשר בינהם. בזמן המשחק השיחה ביניהם זרמה ואי. אף שיתפה את אביה בדברים מחייה האביים. ניכר כי הקשר עם אי. חשוב לא', לעיתים הוא זקוק לתיווך כדי לדבר עם אי. על החלקים המורכבים יותר של הקשר המשפחתי והגירושין. מצד אי. נראה כי אוהבת את אביה והקשר עימו חשוב לה...". זאת ועוד, בית המשפט מצא שוני, מעדותו של הפסיכולוג, באחוזי הסיכוי לחידוש הקשר שבין אי. לאביה, בכל אחת מהאופציות העומדות בפניו ובחינה זו הובילה אותו למסקנה הפוכה מזו של הפסיכולוג.
גם אם האם סמוכה ובטוחה כי על בית המשפט להיעתר לתביעתה להעתקת מקום מגורים, עד למתן החלטתו היה מצופה שתפעיל את סמכותה הההורית ותדאג כי בתה, שהינה קטינה בת 13.5 שנים בלבד, תלך למסגרת חינוכית ולא תשב בבית חסרת מעש.
אלא שכדברי כב' הש' חיים כהן בעניין ע"א 503/60 וולף נ. וולף (1961) – "נסיוני שלי לימדני שאם הילד הוא בר דעת, הסיכוי שרצונו הוא טובתו גדול, בדרך כלל, מן הסיכון שהוא אינו יודע ומבחין בטובתו שלו. אך תמיד חייב השופט להזהיר עצמו שמא עומד הילד תחת השפעה פסולה, ופיו וליבו אינם שווים...כבודו של אדם הוא, כידוע רצונו, ואף כבודו של הילד הוא רצונו, אלא בו בזמן שרצון אדם, כל אדם, נדחה רק מפני החוק הרי רצון הילד נדחה אף מפני טובתו". ובדומה מצאנו בדבריו של פר' פ. שיפמן, דיני המשפחה בישראל, 1989, כרך ב, עמ' 220 – "למותר להטעים שבעוד שהתעלמות מרצונו הנחוש של ילד אינה רצויה, העדפת הילד איננה משקפת בהכרח את טובתו. כמו כן, אין להתעלם מן הנזק החינוכי שמתוך גרונו של הילד ידבר אותו הורה שהצליח לפתותו. ובמיוחד מטריד החשש שהעברת ההכרעה לילד, בסכסוך שהוא לא אחראי לו, עלולה לסכן את קשריו של הילד עם ההורה האחר" וכפי שנכתב על ידי ד"ר ד. שרון במאמרו, שיקולים מנחים בסוגיות משמורת כסדרי ראיה, הוצאת משרד העבודה והרווחה, עמ' 33 – "במאבקי משמורת וסדרי ראיה קיימים מצבים לפיהם הורה אחד או שני מכתיבים לילד את רצונו בהסתה פרועה נגד ההורה השני. ילדים, בבלתי אמצעיות שלהם, קשה להם לעשות מעברים מהירים ובמשך הזמן "האמת" של ההורה הופכת להיות האמת שלהם.
בשלב זה יכול כבר ההורה המסית לנקוט בטקטיקה הידועה – "אני לא אומר לילד מה לעשות, תשאל לרצונו – הוא לא רוצה לבוא אליך ואני לא יכול להכריח אותו – אפשר להכריח ילד בניגוד לרצונו?" במצבים אלה השימוש במושג רצון הילד הינו מסוכן מפני שנותן לילד כוח כמעט שטני שאין לו" מתוך שכך מצאנו פסיקה דוגמת פסיקתה של כב' הש' סביונה רוטלוי בעניין עע"מ (ת"א) 90/97 ד.מ נ. א.פ. .מ (1998) – "במקרה הנוכחי שוכנעתי... כי רצונו של ר' הינו פרי הסתה של המערער ואיננו מהווה ביטוי לרצונו הכן והאמיתי ולפיכך אינו פרי בחירה חופשית שלו... לפיכך אי מקום להתחשב בו ואי מקום לתת לו משקל מכריע, בוודאי שאין מקום לתאר רצון זה כמושג הזהה עם טובתו..." (וכן ראו בדומה בע"מ (ת"א) 1155/03 פלוני נ. פלונית (2004)).
כפי שניתן ללמוד מהמפורט מעלה, בית המשפט התבסס על חומרי הראיות שהוגשו לו, על חוות דעת המומחים, על עדויותיהם, על דיווחי גורמי הטיפול האחרים, שמיעת 3 מתוך ארבעת הקטינים, תוך שבחן את המגמה העולה מהתנהלות האם, בהתחלה לגבי מ.ש., ולאחר מכן לגבי אי., והוא הגיע לכלל מסקנה לדחות את תביעת האם להעתקת מקום מגורים, ולגבי תביעת האב להורות כדלהלן: האחריות ההורית על הקטינה מ.ש. תהא בידי האם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו