בית המשפט פרט את השיקולים שהובילו אותו לפסיקת שיעור הפיצויים:
"באשר לפצוי מדובר בפצוי שנקבע בחוק ללא הוכחת נזק. בית המשפט אינו חייב לקבוע את תיקרת הפצוי שקבע המחוקק ויש להיתחשב בכל מקרה לגופו. בנידון דנן, גירסת הנתבע לפיה במקרים אחרים הסיע את הגב' דרשן עם כלב הנחיה לא נסתרה. יש להביא בחשבון גם את התנצלותו המיידית של הנתבע ורצונו להפיס את דעתם של בני הזוג דרשן אף במשלוח זר פרחים ובמכתב היתנצלות בסמוך לאחר הארוע. נראה כי הנתבע הבין את חומרת מעשיו ובקש להביא לתיקונם. לא התרשמתי, כפי שהתרשם בן זוגה של גב' דרשן, שלא מדובר בהתנצלות כנה. ההיפך הוא הנכון אני סבור שהנתבע הבין, לאחר מעשה, את חומרת מעשיו ובאמת ביקש להיתנצל ולתקן את מעשיו. בנסיבות אילו נראה כי נכון יהיה לצמצם משמעותית את הפצוי הסטאטוטורי שניתן לקבוע ללא הוכחת נזק."
· תא"מ 9157-05-14 מדינת ישראל נגד מסעדת דגי המושט ואח':
מדובר בפסק- דין שלא פורסם, הצדדים הגיעו להסכמות שניתן להן תוקף של פסק דין, בתביעה שעל פי הנטען עניינה סרובה של מסעדה לאפשר לעיוור נעזר בכלב נחייה להכנס למסעדה.
· ת"ק 1136-10 (י-ם) מיכאל כנפו נ' easy go תיירות ונופש ישיר ואח' (ניתן ביום 25.9.10, כב' השופטת פיינשטיין, פורסם במאגרים)- התובע עוור הנעזר בכלב נחייה הגיש תביעה כנגד סוכנות נסיעות שלטענתו סרבה למכור לו חבילת נופש, הכוללת טיסה ושהייה בבית מלון, וזאת בתואנה שבית המלון אינו מאפשר כניסה של כלבי נחייה.
בית המשפט פירט שיקוליו בפסיקת הפיצויים:
"בעיניינו מדובר בסוג שירות המוצע לאוכלוסייה רחבה, ועלות התאמתו לבעלי מוגבלויות היא שולית או זניחה. סוכנות הנסיעות והספק יכלו בשיחת טלפון אחת, במשלוח דואר אלקטרוני בודד לסייע לתובע אך בחרו שלא לעשות כן. אין בידי מידע אם הוגשו בעבר כנגדן תביעות מסוג דומה, אך ראוי כי ההרתעה מהישנות מקרים דומים תהיה ברורה וחד משמעית. משמעותן של הזדמנויות שוות לבעלי מוגבלויות הנה גם היזדמנות להנאה ועניין בחיים ככל אדם אחר, ועל כן אני פוסקת לתובע את מלוא הפצוי שנתבע על ידו."
דיון :
חוק איסור הפליית אנשים עם עוורון המלווים בכלבי נחייה, תשנ"ג- 1993 קובע כך:
"3. (א) לא תוגבל זכותו של אדם עם עוורון להכנס למקום צבורי ולהשתמש בכל מתקן המצוי בו, ולא תוגבל זכותו להשתמש בתחבורה ציבורית, בשל היותו מלווה בכלב נחייה.
בעוד שבאשר לנכויות שונות, נמצא פיתרון בנסיעה בכלי רכב פרטיים, הרי שככל שהדבר נוגע לאדם עוור, הוא אינו יכול לעשות שימוש עצמאי בכלי רכב פרטי והאפשרות היחידה העומדת בפני אדם עוור אשר מבקש להתנהל באופן עצמאי, הנה השמוש בתחבורה הציבורית.
סעיק 19 נא (ג) לחוק שיווין זכויות לאנשים עם מוגבלות, שולל המחוקק אפשרות פסיקת הפצוי ללא הוכחת נזק ביחס לנתבע אשר ניתן נגדו פסק דין הכולל התחייבות לערוך שינויים בהתנהלותו, בתוך תקופת זמן סבירה לאחר מתן פסק הדין הקודם, כאשר נקודת המוצא היא, כי ההרתעה נעשתה בהליך הקודם ויש לאפשר לאותו גוף לתקן את מחדליו.
נהג האוטובוס העיד, כי הוא חרג ממנהגו, רק בשל הלחץ שהופעל עליו על ידי הנוסעים, אם כי בדיעבד ברור לו, כי היה עליו להעלות את התובע, גם אם במחיר הורדתם של הנוסעים האחרים.
...
בית המשפט הגיע למסקנה בפסק הדין, שנהג המונית סרב לקחת את האשה בשל מוגבלותה ובשל כלב הנחייה שנלווה אליה ובכך עבר על הוראות החוק.
בית המשפט פרט את השיקולים שהובילו אותו לפסיקת שיעור הפיצויים:
"באשר לפיצוי מדובר בפיצוי שנקבע בחוק ללא הוכחת נזק. בית המשפט אינו חייב לקבוע את תקרת הפיצוי שקבע המחוקק ויש להתחשב בכל מקרה לגופו. בנדון דנן, גירסת הנתבע לפיה במקרים אחרים הסיע את הגב' דרשן עם כלב הנחיה לא נסתרה. יש להביא בחשבון גם את התנצלותו המיידית של הנתבע ורצונו להפיס את דעתם של בני הזוג דרשן אף במשלוח זר פרחים ובמכתב התנצלות בסמוך לאחר האירוע. נראה כי הנתבע הבין את חומרת מעשיו וביקש להביא לתיקונם. לא התרשמתי, כפי שהתרשם בן זוגה של גב' דרשן, שלא מדובר בהתנצלות כנה. ההיפך הוא הנכון אני סבור שהנתבע הבין, לאחר מעשה, את חומרת מעשיו ובאמת ביקש להתנצל ולתקן את מעשיו. בנסיבות אילו נראה כי נכון יהיה לצמצם משמעותית את הפיצוי הסטטוטורי שניתן לקבוע ללא הוכחת נזק."
· תא"מ 9157-05-14 מדינת ישראל נגד מסעדת דגי המושט ואח':
מדובר בפסק- דין שלא פורסם, הצדדים הגיעו להסכמות שניתן להן תוקף של פסק דין, בתביעה שעל פי הנטען עניינה סירובה של מסעדה לאפשר לעיוור נעזר בכלב נחייה להיכנס למסעדה.
לפיכך, כאשר נחה דעתי, כי אין מדובר בהנחיה מצד הנתבעת, לפיה אין להעלות נוסעים עם כלבי נחיה וכי הנחייה הינה הפוכה, ובשים לב לכך שמדובר באירוע חריג המעיד על היפוכו של הכלל, הנני סבורה, כי סכום הפיצוי אשר ישקף נכונה את האירוע דנן הינו סכום פיצוי של 7,000 ₪.