מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לשחרור עו"ד מייצוג משיב ששכר עו"ד אחר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בנצרת כ"ד תשרי תשפ"ב, 30 ספטמבר 2021 תא"מ 26510-12-19 עשת ואח' נ' חברת Tus Airways Ltd בפני כב' הרשם הבכיר, איתי כרמי מבקשת/נתבעת TUS airways באמצעות ב"כ עו"ד שירלי קציר משיבים/תובעים 1. רותם גורן עשת 2. אורי גורן באמצעות ב"כ עו"ד ניירוז עזאיזה החלטה
כך ניתן בסופו של דיון פסק דין בהיעדר התייצבות בסך של 23,344 ₪ בצרוף שכר טירחת עו"ד והוצאות בסך כולל של 7,000 ₪ (להלן – פסק הדין).
בפנייתו של עו"ד טפרמן לשחררו מייצוג המבקשת, תוארה השתלשלות עניינים שונה מזו שתיארה המבקשת בבקשתה (אם כי תוצאותיה זהות).
המבקשת נימנעה מלצרף תצהיר מאת המנכ"ל שהוזכר בבקשת עו"ד טפרמן וצרפה תצהיר מאת המנכ"ל הנוכחי (מר מיכאל וינשטיין), מבלי לפרט מתי ניכנס לתפקידו והאם בידו כלל להצהיר, מידיעה אישית, על ארועי התקופה בה נוהלה לכאורה המבקשת על ידי אחר.
...
ובכן, לאחר שבחנתי ושקלתי בדבר, מסקנתי האחת היא כי דין הבקשה להידחות.
מותר להניח כי חלף עבר מניין הימים להגשת בקשה לביטול פסק הדין מאז נרשמה נציגתה בארץ ובאין כל טעם (לא כל שכן טעם מיוחד) להארכת המועד, הרי שהבקשה הוגשה באיחור ודינה להידחות רק משום כך; אך גם לגופו של עניין.
סוף דבר, הבקשה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 28.3.19 הוגשה בקשה להשתחרר מייצוג של עוה"ד שהגישו את כתב התביעה וביום 3.4.19, נשלחה הודעה על החלפת ייצוג של המערערת ולפיה זו תהיה מיוצגת על ידי עוה"ד אלדד פרץ ו/או מי ממשרדו.
בדיון ביום 17.12.20 מחק ביהמ"ש סעיפים מכתב התביעה של המערערת העוסקים בפצוי בגין לשון הרע והופחת סך של 50,000 ש"ח מסכום התביעה, שנותר על סך של 61,200 ש"ח. בהודעה מיום 12.1.21 - פנתה המערערת והודיעה כי היא תייצג עצמה ומבקשת למחוק את ייצוגם של עו"ד אחרים בתיק.
קביעת ביהמ"ש כי היתנהלות המערערת שאין באפשרותה להתייצב מהוה זילות בית המשפט ועזות מצח, אינה נכונה, שכן אין נציג אחר בנמצא, ולא עלה בידה לאתר מייצג אחר בשל השעות הספורות שנותרו, הגם שאין במערערת עו"ד נוספים, על כן בחרה ליידע ביהמ"ש כי אין באפשרותה להתייצב והקביעה, כי המצהירה שבתיק, הגב' אבוטבול יכולה לחקור המשיב אין לקבלה, שכן אינה בקיאה בפרטי התצהיר והחקירה הנגדית שהכינה באת כוחה.
המשיב עובד לצרכי פרנסתו ואין כל הצדקה שיאלץ לרדוף ולהתריע ששכרו אינו משולם במועד ויהיה תלוי במציאות כזו או אחרת או בעונות השנה.
...
אני מקבלת כעובדה מוגמרת – שעוה"ד לא חשבה בטוב אך בהיותה "קצין בית המשפט" חובה עליה לוודא שהמערערת עצמה תתייצב לדיון ובזה כשלה.
סוף דבר אני דוחה הערעור.
המערערת תשלם למשיב הוצאות הערעור בסכום של 10,000 ש"ח. סכום זה יועבר למשיב מתוך הערובה שהופקדה והיתרה תוחזר למערערת לאחר שתמסור את פרטי החשבון להעברת הסכום.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה עחדל"פ 8476-04-23 חזן נ' ממונה על חידלות פרעון – מחוז חיפה והצפון ואח' תיק חצוני: 356487_4 מספר בקשה:1 בפני כבוד השופטת עידית וינברגר המבקש טל חזן המשיבים 1. ממונה על חידלות פרעון – מחוז חיפה והצפון 2. עו"ד לביא שמואל (נאמן) 3. יפעת גרפונקל חזן החלטה
לטענת המבקש, לאחר שניתנה ההחלטה מושא העירעור ביום 22.1.23 חלה היתדרדרות במערכת היחסים בינו לבין בא-כוחו הקודם, עד שביום 12.3.23 הגיש בא כוחו הקודם בקשה להשתחרר מייצוג, ובאותו זמן פעל המבקש לאתר עו"ד אחר שייצג אותו, ובא כוחו הנוכחי החל לייצגו רק ביום 29.3.23.
המבקש יישא בשכר טירחת באי כח המשיבים, בסכום של 2,500 ₪ לכל אחד מהם.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, הגעתי למסקנה כי לא הוכח קיומו של "טעם מיוחד". טענותיו של המבקש הינן כי האיחור נעוץ בסיבות הקשורות בו או בבא כוחו, טעמים, אשר ככלל אינם מהווים "טעם מיוחד": "ככלל נקבע, כי טעם מיוחד המצדיק הארכת מועד הינו קיומן של נסיבות חיצוניות שאינן בשליטת בעל דין .., ואילו מקום בו טעמי האיחור נעוצים בבעלי הדין עצמם או בבאי כוחם, לא יהיה בדרך כלל צידוק להארכת המועד שהוחמץ" בש"א 954/11 הוליס תעשיות בע"מ נ' מדינת ישראל (14/3/2011).
על כן, משלא עלה בידי המבקש להוכיח טעם מיוחד המצדיק הארכת המועד להגשת ערעור וכי סיכויי הערעור טובים, אין מקום להיעתר לבקשה.
לאור האמור, אני דוחה את הבקשה להארכת המועד להגשת ערעור על החלטת בית המשפט קמא מיום 22.1.23.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט באוקלהומה קבע מועד לדיון באותה בקשה, אך טרם קיומו, ביום 18.3.2020, הוגשה על ידי עוה"ד האמריקאים בהליך באוקלהומה, בקשה לשחררם מהייצוג בשל כך שהמשיבים ניתקו עימם קשר, לא שילמו את שכר טירחתם ובשל העדר יכולת לייצגם כראוי.
בנסיבות אלו, ביטל בית המשפט באוקלהומה את הדיון שנקבע, שיחרר את עוה"ד האמריקאים, באי כוחם של המשיבים, מייצוגם וצווה על המשיבים לשכור שירותיו של עורך דין אחר או להגיש בקשה לייצוג עצמי עד ליום 20.4.20.
...
לא מצאתי כל ממש בכל יתר הטענות של המשיבים ואין בהן כדי לשנות את מסקנותיי וקביעתי כי דין הבקשה לאכיפת פסק החוץ להתקבל.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל – דין הבקשה לאכיפת פסק החוץ - להתקבל.
אני קובעת אפוא כי פסק החוץ, מושא הבקשה לאכיפת פסק החוץ, שניתן על ידי בית המשפט באוקלהומה, ארצות הברית, הינו אכיף במדינת ישראל.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקשת הודיעה ביום 20.9.23 כי ייפתה את כוחו של עו"ד אריאל בוכניק לייצגה בכל הקשור לבקשתה לשיחרור עו"ד פז מייצוג בהליך זה. בק.מ שהתקיים ביום 21.9.23 ולאחר שנשמעו טענות הצדדים, ומבלי לקבוע דבר לגוף המחלוקת, היתקיים סיעור מוחות בקשר להערכת הסיכונים והסכויים שבהמשך ניהול המחלוקת לאור הדרישות הקבועות בסעיף 8 לחוק תובענות ייצוגיות וטענות המשיבה שלאחריו הצבעתי על הקשיים בבקשת האישור; בכלל זה ציינתי כי על פי נחזה להיראות העילה הצרכנית בבקשה מאוד מסופקת; כי קיים ספק גדול בשאלת עצם קיומה של קבוצה כמובנה בחוק תובענות ייצוגיות ולקיומו של נזק וקשר סיבתי כנדרש בדין; כן ציינתי כי קיים ספק גם אם המבקשת מתאימה לייצג את הקבוצה, זאת שכן כנטען המשיכה לצרוך את השרות שלטענתה אסור היה לספק לה בעקבות העסקה.
ביום 1.1.24 הגישה המבקשת הודעה נוספת לבית המשפט בה טענה כי "בשל היתנהלותו הפוגעת של עו"ד אורי פז והתנהלותו הרשלנית בתיק זה ובתיקים נוספים, פנתה המבקשת לקבל מידע על עו"ד והיא לא הופתעה למצוא הרשעה בבית דין משמעתי של לישכת עורכי הדין בירושלים"; "כיון שבית המשפט העניש את המבקשת כשהוציא אותה מהקבוצה, הרי שאין שום היגיון שהמבקשת תהיה מוכנה לשאת בהוצאות כל שהן אם יפסקו לחובתה שכן נראה כי המוטב בתיק כבר הכריעה בסוגייה בהחלטה מיום 21.12.23 'נחזה לראות כי העילה הצרכנית מאד מסופקת כי ספק עוד יותר גדול אם יש בכלל קבוצה כמובנה בחוק תובענות ייצוגיות'. זאת חרף תיקון המחדל ע"י המשיבים ושכר טירחה שהמשיבים עצמם היו מוכנים לשלם לעו"ד הקודם שייצג בהליך. מכיוון שהמייצג הקודם התקשה לייצג בהליך בשל יחסים קולגיליים עם המשיבים, הוא התפטר מייצוג בתיק ולא סביר שללא קיבל תמורה ו/או טובת הנאה אחרת אחרי שהושקעה עבודה רבה בתיק, ובפרט לאור הסכמתם של המשיבים לחתום על הסכם פשרה ולשלם סך של ₪ 25,000 (ללא מע"מ). יודגש שהמבקשת היחידה שהתנגדה להסכם זה ומסיבה זו ההסכם לא נחתם, בעקבותיו התפטר עורך הדין הקודם מלייצג". וכי "המבקשת סבורה כי ייצוגו של עו"ד אורי פז אינו הולם את הקבוצה ומודיעה לבימ"ש הנכבד כי לא תישא בהוצאות כלשהן מאחר ובימ"ש הוציא אותה מהקבוצה". ביום 2.1.24 הוריתי לצדדים לפעול בהתאם להנחיותיי וציינתי שכפי שכבר ציינתי בעבר עילות התביעה הייצוגית והאישית מסופקות מאוד וסכויי הצלחת התובענה נחזים להיראות כקלושים; במצב דברים זה לא ראיתי לנכון לידון בסוגיית ייצוג הקבוצה שלפי הערכתי אך תינזק מהמשך ניהול ההליך לכאורה; גם זה הוסבר למבקשת; וכי איני רואה בעין יפה הגשת בקשות נוספות ונישנות על-ידי המבקשת בעיניין זה בעוד שעליה להודיע ואף זאת לאחר אין סוף ארכות, האם היא עומדת על ניהול ההליך הכושל לכאורה, על כל המשתמע מכך ופסיקת הוצאות כנגדה בכלל זה, כמקובל ברגיל בניהול הליכים בבתי משפט.
...
בתשובה לבקשת האישור טענה המשיבה כי יש לדחות את בקשת האישור בהיעדר עילה אישית למבקשת בין היתר בשים לב לכך כי לאחר שהמבקשת הבהירה למשיבה שהיא מכירה את תנאי ההתקשרות עמה, המשיבה ביקשה לאשר לה הטבה חריגה של תשלום בגין מנוי לחצי שנה מראש בלבד.
בנסיבות העניין ישנם מספר טעמים בגינם קרוב לוודאי שבקשת אישור התובענה כייצוגית לא תוכל להתקבל, אפרטם להלן: הליך ייצוגי שמיצה עצמו אף אם הייתה לפני בקשת אישור תובענה כייצוגית צליחה, שניתן היה להעריכה כבעלת סיכויים סבירים, שהשאלות המשותפות לכלל חברי קבוצה עובדתית או משפטית יוכרעו בה לטובת הקבוצה, ואיני סבורה כי כזה הוא המצב בהליך שלפני, ניתן להגיע למסקנה שאין מקום להמשיך ולברר את המחלוקת, אם ההליך מיצה עצמו.
המסקנה אליה הגעתי לאור כל האמור לעיל היא כי אין מקום להחלפת המבקשת הייצוגית ולהמשך בירור בקשת האישור.
ומכאן מה? ככל שהמבקשת תחדש את תביעתה האישית או את בקשת אישור התובענה כייצוגית באמצעות ב"כ נעבר בשנית תישא בהוצאות ניהול הליך זה בסך 10,000 ₪, אותן אני קובעת על הצד הנמוך.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו