עוד נפסק בעיניין מקורות (פסקה 36), כדלקמן:
"מטרת סעיף 157 לחוק התיכנון והבנייה היא לאפשר דיון מהיר בבקשה לקבלת היתר שהועדה המקומית ממאנת לקיים בו דיון עינייני תוך פרק זמן סביר. בכך ביקש המחוקק למנוע נזק שעלול להגרם למבקש ההיתר שבקשתו אינה נדונה על ידי מוסד התיכנון המקומי, מסיבה כזו או אחרת."
כלומר, לפי פסק הדין בעיניין מקורות אין צורך להוכיח היתעמרות מצד הועדה המקומית או וועדת המשנה כפי שטוען העותר אלא יש להראות כי הועדה המקומית "ממאנת" לקיים דיון כפי שקרה בעניינינו (וראו כי בעיניין מקורות הוגש ערעור - עע"מ 7686/17 מקורות חברת מים בע"מ נ' ועדת ערר מחוזית לתיכנון ובניה מחוז חיפה (10.4.2019) – בו ניתן פסק הקובע כי הוועדה המקומית קיבלה את המלצת בית המשפט ותנפיק היתר בניה למערערת ללא תנאים וזאת תוך 48 שעות, ולכן, אין הכרעה של העליון בטענות של הצדדים).
הועדה המקומית ציינה בפנינו כי בדיון האחרון במליאה התברר כי קיים פער בין סקר העצים ובין התיכנון המוצע בבקשה.
...
אפנה בהקשר זה לעע"מ 7381/15 ש. דורפברגר בע"מ נ' עודד (30.10.2016), שם נקבע במקרה דומה כי ככלל סוגית הקצאת השטח למקומות חנייה לא תהווה חסם למתן היתר, וכך נפסק:
"מקובלת עליי גישתם זו של גדרון ונמדר, אשר עולה בקנה אחד עם מטרתה של תמ"א 38. בחקיקתו של סעיף 158א3 לחוק התכנון והבניה, הביע המחוקק את דעתו, כי ככלל, מקומות חנייה נוספים, שלא ניתן להתקינם בתחום הנכס, לא יהוו חסם למתן היתר לביצוע עבודה ברכוש משותף, לפי תמ"א 38... באיזון בין הצורך בקידום יישומה של תמ"א 38, לבין האינטרס הציבורי כי יימצאו פתרונות חנייה בתחום המגרש הנדון, גובר הצורך ביישום תמ"א 38 (וראו, החלטות של ועדות הערר ברוח אותם הדברים: ערר (ועדת ערר לתכנון ובניה מחוז חיפה) 198/15 רועי נ' ועדה מקומית לתכנון ובניה חיפה 2.9.2015); ערר (ועדת ערר לתכנון ובניה מחוז חיפה) 340/14 יעקב נ' ועדה מקומית לתכנון ובניה חיפה (12.3.2015); ערר (ועדת ערר לתכנון ובניה מחוז חיפה) 153/14 גליקסמן נ' ועדה מקומית לתכנון ובניה חיפה (15.1.2015))."
משכך, סוגיית החניה נוגעת להיבט תכנוני מובהק ונמצאת "בגרעין הקשה" של שיקול הדעת של מוסדות התכנון.
הוועדה המקומית התייחסה לטענת זו של העותר וטענה כי יתכן והיו דיונים בוועדות שכנים אחרי ההחלטה העקרונית להפסיק את הנוהג, במקרים בהם הוגשו בקשות חודשים ארוכים קודם לכן והבקשות כבר שובצו לפני שינוי הנוהג, אלא שהבקשה נשוא העתירה הוגשה לאחר שכאמור הפסיקה הוועדה לשמוע משיבים במסגרת "ועדת השכנים". טענות אלו של הועדה המקומית לא נסתרו על ידי העותר וממילא, אין זכות קנויה לקיום אותן "ועדות שכנים", במסגרת החוק או התקנות, לא מצאתי שנפגעו זכויות העותר בשל אי קיומה של ועדה כאמור בעניינו, מכלול טענותיו נשמעו בפני כל הגורמים הרלבנטיים והתבררו לגופן, ועדת הערר ממילא אינה מחויבת לנוהג שהיה קיים בוועדה המקומית - ואין מקום להורות על בטלות ההחלטה נשוא העתירה מחמת כך שלא הייתה "ועדת שכנים" במקרה זה.
סיכום –
לאור האמור מעלה במקובץ, העתירה נדחית.
העותר ישלם הוצאות משפט למשיבה 1 – בסך 3,000 ₪, למשיבה 2 – 3,000 ₪, למשיב 3 – 4,500 ₪, ולמשיבים 4-8 ביחד – 6,000 ₪.