מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לקבלת סיכום חקירת משטרה

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

עם זאת, בסיכומיה ביקשה שאקבע שאין לקבל את גרסת הנאשם לפיה חש מאוים בשל היתנהגות המתלונן.
אציין כי גם בחקירה נוספת (ת/4) עמד הנאשם על גירסתו לפיה "הוא ניסה לתקוף אותי, אני הדפתי אותו והוא נפל על המדרכה שם". כאשר נישאל מדוע נידרש לדחוף את המתלונן השיב "הוא ניסה לתקוף אותי". כאשר נישאל במה התבטא ניסיון זה השיב הנאשם כי המתלונן "התקרב אלי" וכאשר נישאל אם הוא יודע שאסור לתקוף השיב "אני מבין שאסור אבל אני מגן על עצמי". סיכומו של דבר, מדובר בגירסה עקבית בה החזיק הנאשם בכל חקירותיו במישטרה.
...
כפי שצוין לעיל, עדותו של הנאשם הייתה אמינה בעיני באופן כללי ומשכך, סבור אני שאף בעניין זה ראוי ליתן משקל לגרסתו (בוודאי בהיעדר גרסה מהימנה סותרת) ולראות אף בכך ביטוי של ניסיון שלא צלח למנוע את הסכנה בדרך שאינה פוגענית (רבין וואקי, בעמ' 717, מול ה"ש 38).
סיכומו של דבר, אינני סבור שנוכחות האח במקום (ואף אם הייתה קרובה מאוד) מביאה למסקנה בדבר היעדר נחיצות.
התוצאה היא שהנאשם עורר (לפחות) ספק שמתקיים הסייג בדבר הגנה עצמית והמאשימה לא הסירה ספק זה. משכך, מתחייב זיכויו של הנאשם מהעבירה שיוחסה לו. הערה לקראת סיום: ההכרה בטענת הגנה עצמית לעולם אינה קלה.

בהליך בקשה לעיון בחומר חקירה (בע"ח) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עוד הבהירה ב"כ המשיבה, כי הסירטון אליו התייחסה הסנגורית בסעיף 9(ח) לבקשה מצוי בחומר שהועבר לה. ביחס לחקירת העדה יפה טדלה מיום 12.10.22 הובהר כי פרט לתעוד החקירה שהועבר ולמזכר שערך השוטר דוברינצקי מיום 26.10.22, אין בידי המאשימה חומרים נוספים הנוגעים לחקירה זו. במהלך הישיבה שהתקיימה היום בפני שמעתי השלמה בע"פ של טיעוני הצדדים ביחס לסוגיות שבמחלוקת וקיבלתי לעיוני את המסמכים מושא הבקשה.
בבש"פ 10787/06 אבו שחאדה נ' מ"י ( 17.1.07, פורסם בנבו ), שב ביהמ"ש העליון וקבע, מפי כב' השופטת חיות ( כתוארה אז ), את הדברים הבאים: "משמעות החריג לזכות העיון הנוגע ל"תרשומות פנימיות" היא כי אין לסווג כחומר חקירה מסמכים פנימיים כגון תעוד של דיונים והתכתבויות בין המישטרה לפרקליטות בנוגע לחקירה; סיכומים וסיכומי ביניים על מהלך החקירה; היתרשמות מחומר הראיות, עיבודו, ניתוחו וכדומה".
...
עוד נאמר שם: " הדגש לכל אורך הדרך הינו בכך שבית המשפט אינו מתפרק מחובתו ומסמכותו לבדוק את גיליונות המרשם שמדובר בהם ולהעמידם במבחן של רלוונטיות ותועלת פוטנציאלית להגנתו של המערער ". בבש"פ 5535/13 מ"י נ' שימשילשווילי שלווה שלמה (פורסם בנבו), חזר כב' השופט עמית והבהיר בהקשר זה כי: "הרציונל שבבסיס הגילוי הוא חקר האמת וזכות הנאשם להליך הוגן. השלב הראשון בבחינת בקשה במסגרת סעיף 74 הוא בחינת הרלבנטיות של החומר לאישום על פי פוטנציאל ההגנה של הנאשם, מבחן המתפרש על דרך ההרחבה (ראו, לדוגמה, בש"פ 7064/08 מדינת ישראל נ' ברקו, [פורסם בנבו] בפסקה 22 (13.8.2009), מבחן הפורש מצודתו אף על הפריפריה של האישום (בג"ץ 233/85 אל הוזייל נ' משטרת ישראל, פ"ד לט(4) 124 (1985); בש"פ 7553/10 בר אושר נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] והאסמכתאות שם (7.2.2010))." לאחר שעיינתי במסמך הנוגע לעדת התביעה, ולאחר שנתתי דעתי להלכה הפסוקה בעניין זה, לזירת המחלוקת בתיק, לעדויות שמסרה עדת התביעה ובעיקר לעובדה שנטען כי הוטחה בעדה בחקירתה העובדה שהיה לה תיק קודם על תקיפה בפני ביהמ"ש לנוער, אני מוצאת מקום להורות למשיבה להעביר להגנה פראפרזה על האמור בסעיף 1 למסמך 49.
נוכח כל האמור מעלה, ובכפוף לאמור בסעיפים 12(ג), 15 להחלטה דלעיל, אני דוחה את הבקשה.

בהליך החזרה/טיפול בתפוס שהוגש בשנת 2023 בשלום אילת נפסק כדקלמן:

בבש"פ 2671/01 סיני נ' מילרה (30.5.2001), אף אליו הפנה בית המשפט בעיניין רואה, בחן בית המשפט העליון את התשתית הראייתית הנדרשת לקבלת הכרעה בדבר הזכויות בתפוס: "...האפשרות המוענקת לאדם התובע זכות בחפץ לפתוח בהליך אזרחי רגיל לשם החזרת הנכס אליו מחזקת את האופי המינהלי והזמני של הצוו...ההחלטה של בית המשפט אינה מכריעה את שאלת הזכויות המהותיות בחפץ... בלי לקבוע מסמרות הייתי מאמץ בסוגיה הנדונה את העקרון לצורך ההכרעה בדבר מסירת החפץ די בראיה לכאורה כי הטוען לזכות זכאי להחזקתו". ובעניינינו, לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים, בעדות בעל המוסך, בתיק החקירה המשטרתי ובמסמכים שהוגשו לי, הגעתי לכלל מסקנה כי יש למסור את התפוס לידי המשיב.
מדברי המבקש בדיון, וכן מתיק החקירה, עלה כי הוא השתמש במפתח שהיה ברשותו, ולקח את התפוס מפתח עסקו של המשיב ללא רשותו : "היה לי מפתח ספיר, הלכתי לחנות של רובי (המשיב - ג.א.) והנעתי את האופנוע לידו הוא ראה אותי שאני לקחתי את האופנוע. שעה אחרי זה התקשרו אלי מהמשטרה". עובדת היותו של האופנוע רשום על שמו של המבקש, אין לה כדי להועיל לו במסגרת ההליך דנא.
סיכום סיכומו של עניין, אני סבור כי התשתית הראייתית שהונחה בפניי על ידי המשיב היתה משכנעת מזו שהציג המבקש, וממילא הצדיקה השבת התפוס לחזקתו.
...
למותר לציין כי במסגרת הליך זה וטיבו, לא מצאתי דופי בעדותו של בעל המוסך, ושוכנעתי כי הגם שזומן להעיד מאת המשיב, הוא סיפר אודות עובדות שנמצאו בידיעתו האישית, באופן אובייקטיבי, ותוך שימוש בראיות שנערכו בזמן אמת (אשר אף נתפסו על ידי המשיבה).
סיכום סיכומו של עניין, אני סבור כי התשתית הראייתית שהונחה בפניי על ידי המשיב היתה משכנעת מזו שהציג המבקש, וממילא הצדיקה השבת התפוס לחזקתו.
לצדדים שמורה הזכות לפתוח בהליך אזרחי מתאים אשר יכריע בסוגיה זו. לאור כל האמור לעיל, אני מורה על החזרת התפוס למשיב בכפוף לתנאים הבאים: חתימה על התחייבות עצמית בסך 10,000 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

אישומים 1 ו-2 מתייחסים לנאשם 2: אישום 1 מתאר כי ביום 29.12.22, התכתב הנאשם 1 עם הסוכנת באמצעות הוטסאפ וסיכם עימה שימכור לה סם מסוג "דוסה" במשקל 2 גרם תמורת 750 ₪ ותיאם עמה את מקום המפגש בירושלים.
הנאשם חש שהופעל עליו לחץ מצד נאשם 1 ורק במהלך החקירה המשטרתית נודע לו כי בתוך המעטפה היו סמים.
ב"כ הנאשם טענה שהרשעת הנאשם תהא קשה מינשוא ותפגע בדרך השיקומית שבה הוא צועד ולכן ביקשה לקבל את המלצת שירות המבחן ולהמנע מכך, שכן מדובר בארוע חריג לאורח חייו ועמדותיו, וההרשעה תיפגע באופן ישיר ביכולתו להשלים את שרותו הצבאי, ועלולה לפגוע בעתידו המקצועי היות שהוא עתיד לסיים בקרוב את לימודי הנדל"ן. לשיטתה, העונשים המוצעים על ידי שירות המבחן הם מעין "תעודת ביטוח" לבית המשפט, שכן הנאשם יודע שהוא יהיה תחת זכוכית מגדלת וגם הסטיה הקטנה ביותר, תסיגו לאחור.
...
לגבי הנאשם 3, לא נחה דעתי שכך הדבר.
אולם, מקום שבו טיפול אינו רלוונטי, הרי שגם ביטולה של ההרשעה, אין לה מקום ואין בה נימוק של ממש כדי לסטות מהכלל הנהוג לפיו הנאשם בפליליים מורשע בדינו.
סוף דבר סיכומו של דבר, נוכח כל האמור כאן, אני גוזר על הנאשמים את העונשים הבאים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

] ביום 1.11.2023, זומן ד"ר ברוכין לחקירה במישטרה, בעקבות תלונה שהגיש חבר מועצת העיר פתח-תקווה, בחשד להסתה.
לדברים אלו, מתווספים אירועים נוספים בהם ד"ר ברוכין התבטא במהלך תקופת עבודתו כנגד פעולות צה"ל, כאשר פורטו שתי דוגמאות: במהלך עבודתו בביה"ס גולדה מאיר התקבלו תלונות באשר להתבטאויות בפני תלמידים והשמעת דיעות פוליטיות, לרבות שימוש בשפה פוגענית, כאשר בעקבות הארוע זומן ד"ר ברוכין לבירור בפני מנהלת בית הספר דאז, גב' ירדנה כהן, במסגרתו הכחיש את הדברים ובקש להספיק ללמד את הכיתה; במהלך עבודתו בביה"ס גולדה התקבלה תלונה מאת המנהלת דורית ברק, לפיה הוא מיתעלם מתלמידה והפסיק לבדוק את מבחנה, בעקבות הבעת דיעה שונה משלו.
בעיות נוספות העולות מהליך הפיטורים נפרט בקצרה באשר לפגמים הנוספים העולים מהליך הפיטורים, וזאת כאמור, על מנת שמלוא המחלוקות (או לפחות רובן), יוכרעו על ידינו במסגרת זו. הלכו של השימוע: עיון בסיכום פרוטוקול השימוע (שאין אנו יודעים אם הוקלט ונראה כי המסמך אינו כולל את השיחה המלאה), מעלה כי אופן נהולו מעיד על הלך הרוח הרגשי של הנוכחים בו. קשה לראת בו שימוע כדין, במסגרתו קיבל ד"ר ברוכין היזדמנות להשיב לטענות העולות כנגדו.
...
קיווינו שבנסיבות אלו, לאור התמונה המשפטית שעלתה מן המסמכים ומן העדויות, ניתן יהיה להגיע להסכמות לטובת כלל המעורבים, אך לצערנו לא הצלחנו לגשר על הפערים על אף מאמצים רבים שהושקעו לצורך כך. לפיכך, בנסיבות העניין, לאור הפגמים המהותיים שנפלו בהליך הפיטורים, אנו קובעים כי יש להורות על השבתו של ד"ר ברוכין לעבודתו בבית הספר שמיר.
[2: נספח 5 לנספח 10 לתצהיר גב' מזרחי] לאור כל אלו ולאור קביעתו כאמור לעיל וכמפורט להלן, אנו מבקשים כי העירייה ונציגיה יפעלו בנסיבות אלו, באחריות הנדרשת ובטוחים כי יפעלו כן. בהקשר זה נבקש להביא מעט מהעקרונות העולים מן החוזר ללמידה משמעותית, אליו הפנתה העירייה: "מערכת החינוך מעוניינת לחנך את תלמידיה לשיקול דעת ערכי, לתודעה ציבורית פוליטית, למעורבות חברתית ופוליטית ולנקיטת עמדה, ועל כן היא מבקשת לעודד את השיח הערכי והביקורתי ואת ריבוי העמדות בכיתה במסגרת חינוך אזרחי משותף לכל מגזרי החברה, לצד חיזוק המכנה המשותף לכולם. קיים מתח מובנה בין חינוך אידיאולוגי, או חינוך להשקפת עולם או לערכים מסוימים, לבין חינוך לביקורתיות. מתח זה בא לידי ביטוי לעתים גם במערכת החינוך בישראל. בתוך המתח הזה מצופה מהמורים לחשוף את תלמידיהם לסוגיות הנמצאות על סדר היום הציבורי ולהציג ולהבין את הדעות השונות לגבי סוגיות אלו ואת הנימוקים לכל אחת מהן, וזאת במטרה לאפשר לתלמידים לנהל שיח ביקורתי ולגבש את זהותם ואת עמדתם האישית באופן מבוסס, מתוך היכרות עם מגוון רחב של דעות. מדיניות הלמידה המשמעותית והשינויים שחלו בעקבותיה בתכניות הלימודים ובתפיסה החינוכית מפנים זמן ללמידה חווייתית, מעמיקה ומשמעותית, ומעודדים קיום שיח, לרבות שיח בנושאים שנויים במחלוקת, בכיתה ותרבות של חקר והעמקה לעידוד חשיבה ולגיבוש עמדות".[footnoteRef:3] [3: התכנית הלאומית ללמידה משמעותית – השיח החינוכי על נושאים השנויים במחלוקת ] בשולי הדברים נוסיף, כי לאור הזמן הקצר שנקצב לנו לכתיבת פסק הדין, ומאחר שמצאנו כי בנסיבות פסק הדין אנו נדרשים לגעת ברוב טענות הצדדים ולהסביר את עמדתנו, המבוססת על המסמכים והעדויות, אין מדובר בפסק דין קצר.
אנו מורים כי על העירייה לפעול להשבתו של ד"ר ברוכין לעבודתו באופן פרונטלי, בהקדם האפשרי.
על מנת לאפשר לבית הספר להתארגן, לאור חופשת הפסח הקרבה, אנו קובעים כי על העירייה לפעול בהתאם, בשים לב להלך הרוחות בבית הספר לאחר ההחלטה בסעד הזמני - על מנת שד"ר ברוכין יוכל לשוב ללמד בכיתות באופן פרונטלי, לא יאוחר מהיום בו שבים התלמידים לבית הספר לאחר חופשת הפסח, דהיינו, יום שלישי 30.4.2024.
התביעה כנגד משרד החינוך נדחית, בהיותה מוקדמת, לאור הצהרתה לעיל, בתצהיריה ובסיכומיה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו