אופיס טקסטיל עתרה ביום 27.07.2022 בבקשה לקביעת דרך ביצוע המצאה מחוץ לתחום, בהתאם לתקנה 167 לתקסד"א. בבקשה נטען לקיומן של מספר עילות המצאה (הקבועות בתקנות 166(4), 166(4א) ו-166(5) לתקסד"א), וכן כי הפורום הישראלי הוא הפורום הנאות לידון במחלוקת.
עד כאן קביעותיו של בית משפט קמא – שהמסקנה המשפטית הנובעת מהן, היא כי דין הבקשה לכפירה בסמכותו, דחייה.
בית המשפט קבע כי על אופיס טקסטיל הנטל להראות כי "ראוי שההליך יתנהל בישראל". זאת, בהתבסס על פסיקות עבר של בית המשפט העליון, לפיהן במקרה של המצאה מחוץ לתחום, הוטל הנטל על התובע להראות כי ראוי שההליך יתנהל בישראל.
...
]השופט ח' כבוב:
] על איזה צד להליך מוטל הנטל להוכיח את סוגית נאותות הפורום, בפרט לאחר התקנת תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: תקסד"א); והאם בנסיבות ההליך דנן יישום מבחני המשנה לשאלת 'נאותות הפורום' מוביל למסקנה כי כפות המאזניים מעוינות כפי שקבע בית משפט קמא, אם לאו – אלו השאלות העיקריות הניצבות לפתחינו במסגרת ההליך דנן.
למעלה מן הצורך יוער, שניתן להניח, כי לוּ היה בית משפט קמא שוקל את עובדת סגירת מפעלה של אופיס טקסטיל, עת איזן בין הזיקות השונות – היה בכך כדי לחזק, אף אם במעט, את המסקנה אליה הגיע ביחס לזיקות שנמנו ולאיזון ביניהן.
יוצא אפוא, כי מטיבו של הסכסוך, לרבות מהסעד הכספי המבוקש במסגרתו (להבדיל, למשל, מסעד של פעולות אכיפה אשר יהא מקום לבצען בישראל: ע"א 4025/13 וויליאם נ' deutsche telekon ag, פסקה יא (06.11.2014)) – לא צומחים שיקולים ציבוריים כבדי משקל שיש בהם כדי להטות את הכף לאיזה מן הפורומים הנטענים.
סוף דבר
לוּ תשמע דעתי, אציע לחבריי לדחות את ערעורה של אופיס טקסטיל ולהותיר את פסיקת בית המשפט המחוזי, אשר הורה על מחיקת התביעה, על כנה.