מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לקביעת דמי דיור חלוף בהליכי חדלות פירעון

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

היחידים ביקשו לאמץ את גובה התשלום החודשי המומלץ אך ביקשו לקבוע תקופת תשלומים שתעמוד על 36 חודשים, בהיתחשב בהתנהלותם לאורך ההליך, בעובדה שפינו את ביתם מרצון לצורך ממושו, לנוכח העובדה כי היחידה עברה תאונה בביתה והיא מרותקת למיטתה ומתקיימת מאבטחת הכנסה בלבד, וטענו כי התנהלו בתום לב לאורך ההליך כולו.
עוד שקלתי את העובדה כי בני הזוג קיבלו דמי דיור חלוף במסגרת מימוש בית המגורים שלהם וכן שקלתי את דמי המחייה בכבוד לבני זוג כפי שנקבעו באמות המידה של הממונה על חידלות פרעון.
כך, קשה לקבל כי אדם שחייב מיליוני שקלים מחליט מיוזמתו להפסיק לעבוד ולצאת לחופשה ללא תשלום עם כניסתו להליך חידלות פרעון כפי שעשתה היחידה, ואף אם התקשתה להמשיך בעבודתה כמורה, ראוי היה כי הייתה פונה לעסוק בעסוק אחר, אשר היה מניב לה הכנסה חודשית כלשהיא.
...
כל אלה מובילים למסקנה כי גובה התשלומים החודשיים המומלצים הוא על הצד הנמוך, אך מדובר בסכומים סבירים שניתן לאמצם.
בנסיבות אלה אני סבורה כי הארכת תקופת התשלומים בשנים-עשר חודשים נוספים היא מוצדקת.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה חדל"פ 14635-06-21 מלכזוב נ' ממונה על חידלות פרעון – מחוז חיפה והצפון ואח' חדל"פ 61185-08-21 מלכזוב נ' ממונה על חידלות פרעון – מחוז חיפה והצפון ואח' תיק חצוני: 338233_4 בפני כבוד השופטת, סגנית הנשיאה איילת הוך-טל בעיניין חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ח-2018 להלן – החוק ובעניין בוריס מלכזוב, ת"ז 310634266 להלן – היחיד חדל"פ 14635-06-21 ובעניין גלינה מלכזוב , ת"ז 310634290 להלן – היחידה חדל"פ 61185-08-21 ובעניין הממונה על הליכי חידלות פרעון ושקום כלכלי – מחוז חיפה להלן – הממונה ובעניין דורון זר, עו"ד להלן – הנאמן פסק דין
היחיד מדווח כי צו פתיחת ההליכים פורסם לכשניתן אולם אין חולק כי רק ביום 12.12.22 הוצג אישור מסירה כדין לנושה זה. היחיד מבקש לקבוע כי חלף המועד להגשת תביעת חוב מטעם נושה זה ואילו הממונה סבור כי טרם חלף המועד להגשת תביעת חוב מטעמו.
הממונה סבר כי נוכח הנתונים הקיימים יש מקום לקבוע צו שקום המתייחס לתשלום מלוא החובות המאושרים אצל היחיד ולתשלום סכום המביא לידי ביטוי את זכויות היחידה בנכס אשר על פי ההצעה נאמד בסך 166,000 ₪ (לאחר ניכוי דיור חלוף למשך 5 שנים ויתרת משכנתא).
...
בשים לב לעמדות הצדדים שהוצגו, מקובלת עליי הצעת הממונה לאור הנתונים בהליך זה, להלן יובאו הנימוקים.
זאת ללא שמאות ועל יסוד בדיקות שביצעו בעלי התפקיד באתר נדל"ן. אין ספק כי יש מקום לקביעת דיור חלוף באופן המתחשב בנתוני היחידים ובגילם, אולם אין בידי לקבל את עמדת היחידים לפיה יש לייחס להם סידור לדיור חלוף עד אריכות ימיהם.
לאור עמדת בעלי התפקיד והנימוקים דלעיל, אני מורה על מתן צו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 161 לחוק ובכפוף לתנאים כדלקמן.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בראשון לציון חדל"פ 10945-12-22 תמיר נ' ממונה על חידלות פרעון – מחוז תל אביב ואח' תיק חצוני: 372097_3 מספר בקשה:25 בפני כבוד השופטת דר להב היחיד: יצחק תמיר, ת"ז 073883043 ע"י ב"כ עוה"ד שחר סקופ המשיבים: 1. עוה"ד אורי בראון (נאמן) בעצמו 2. בנק הפועלים בע"מ (הנושה המובטח) ע"י ב"כ עוה"ד ליאור הר צבי וכונס הנכסים עו"ד מור נרדיה 3. יפית תמיר ע"י ב"כ עוה"ד ארי סירקין 4. ממונה על חידלות פרעון – מחוז תל אביב ע"י ב"כ עוה"ד ענבל מנוצ'הרי כסיף החלטה
ביום 30.3.2023 הגישו הנושה המובטח והנאמן הודעה ובקשה למתן תוקף של החלטה להסכמות שגיבשו, בסיוע הממונה, ביחס להמשך הליכי מימוש הנחלה, ולפיהן: הליכי מימוש הנחלה יימשכו במסגרת תיק חידלות הפרעון; תיק ההוצאה לפועל לא ייסגר וההליכים בו יעוכבו עד למתן החלטה אחרת; הנאמן וכונס הנכסים יפעלו כבעלי תפקיד ביחס לצורך למימוש הנחלה במסגרת התיק דנן; הליכי המימוש יתנהלו בהתאם להוראות שיקבלו כונס הנכסים והנאמן מבית המשפט.
לא זו בלבד שסוגיה זו כבר הוכרעה על ידי רשם ההוצאה לפועל; וכן הוסדרה בהסכם הפשרה; הרי שמאחר שאין מחלוקת ממשית כי ליחיד יכולת כלכלית המאפשרת לו מימון מקום מגורים סביר, לא ראיתי לקבוע דמי דיור חלוף בשלב זה. בקשת גב' תמיר להתיר לה לנהל הליך בעיניין זכויותיה בנכס טענותיה של גב' תמיר, בתמצית, הן כדלקמן: גב' תמיר ושני ילדיה מתגוררים במבנה הנוסף מאז שנת 2001, תחילה עם בעלה דאז (בנו של היחיד), ולאחר פרידתם, המשיכה להתגורר בו, ברשות מפורשת ובידיעה של היחיד.
...
נקבע בהחלטה זו, בין היתר: "מאזן הנוחות בנסיבות העניין אף הוא אינו מביא לקבלת הבקשה. אכן, מדובר בבית מגוריו של המבקש וככלל יש לנקוט זהירות בעת פינוי חייב ממקום מגוריו. אלא שבענייננו מדובר בנחלה בת 9 דונמים ואין הצדקה כי אדם החייב סכום של כ- 21 מיליון ש"ח יגור בנכס מסוג זה במקום לשתף פעולה בהקטנת החוב על דרך מימוש הנכס. ניתנה למבקש אפשרות במסגרת הליכי ההוצאה לפועל להוכיח זכאותו לדיור חלופי אך הוא לא שיתף פעולה בהליך זה ולא הציג נתונים ומסמכים המלמדים על זכותו זו... אשר לדיירים הנוספים המתגוררים עם המבקש – כפי שציין רשם ההוצאה לפועל במסגרת החלטתו מיום 30.5.22, אין להם זכויות בעלות בנכס וכל זכות שיש להם נדחית מפני זכות השעבוד של הזוכה. עוד צוין כי המבקש ידע עוד בחודש מרץ על הפינוי הצפוי והיה עליו לעדכן את מי שמתגורר עמו בנכס על כך." תמ"ש (פ"ת) 41093-12-22 - בהחלטה מיום 19.12.2022 נדונה ונדחתה בקשתה של גב' תמיר למתן צו מניעה זמני שיאסור על הבנק לנקוט הליכי פינוי נגדה.
המשך צבירת הריביות פוגע, בסופו של דבר, הן בנושה המובטח והן ביתר הנושים, נוכח הגדלת מצבת הנשייה, ובסופו של דבר, יפגע הדבר גם ביחיד, אשר דווקא בנסיבות המקרה דנן, עשוי להיוותר עם נכסים גם לאחר פירעון החובות לנושים (וזאת מבלי לקבוע מסמרות בדבר).
מבלי לגרוע מהאמור, סבורני כי טוב תעשה הגב' תמיר אם תפעל להגיש תביעת חוב לנאמן, אשר תוכרע על ידו.
סוף דבר אני נעתרת לבקשת הנושה המובטח והנאמן ומאשרת את ההסכמות שפורטו בסעיף 5 לבקשה מיום 30.3.2023.
אני דוחה את בקשת היחיד לאפשר לו לבצע מכר עצמי של הנחלה או לפדות אותה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

הנאמן טען כי המבקש אף הודיע שישתף פעולה עם הליך המכר, ותואמו מולו ביקורים בדירת המגורים לצורך זה. הנאמן ציין עוד כי הליך המכר מצוי בשלבים מתקדמים ביותר – נערכה שמאות עדכנית לדירת המגורים; נערכה חוברת הזמנה להציע הצעות; פורסמה הזמנה להציע הצעות בעיתונות; נפסקו למבקש דמי דיור חלוף; מעת לעת מגיעים מתעניינים לדירה; ובידי הנאמן מצויות כבר שתי הצעות, כאשר המועד האחרון להציע הצעות נקבע ליום 24.8.2023.
באשר לסמכותו של בית משפט של חידלות פרעון, נטען כי יש לו סמכות רחבה המשתרעת על כלל המחלוקות הנוגעות למסת נכסי המבקש המצוי בהליך חידלות פרעון.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשת רשות הערעור ובתשובות המשיבים על נספחיהן, הגעתי לכלל מסקנה כי דין בקשת רשות הערעור להידחות.
יתרה מכך, אני סבורה כי יש לדחות את טענות המבקש ביחס לפירוק השיתוף בדרך של מכירת דירת המגורים גם לגופן.
סוף דבר; לאור האמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשה המתבררת לפי חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ח-2018 (להלן: "חוק חדל"פ") לקביעת דמי דיור חלוף נוכח מימוש ומכירת דירת המגורים של היחידים.
אפשרות מכירת זכויות היחיד בדירה התבררה בהליכי חידלות הפרעון של היחיד, ובהחלטה מיום 23.2.22 נקבע, בהסכמת היחיד, כי הדירה תמכר כפנויה.
...
נוכח כל זאת, אני קובע כי דמי הדיור החלוף יועמדו על סך של 129,600 ₪, אשר יועברו לחייבים מתוך התמורה שתתקבל במכירת הדירה.
ולפיכך ניתן בזאת צו כדלהלן: אני מורה ליחידים לפנות את הדירה מכל אדם וחפץ ולמסור את החזקה בה לנאמנים עד ליום 15.5.24.
אני מורה לנאמנים לפעול למכירת הזכויות בדירה והודעה באשר ליישום הוראה זו תוגש בתוך 30 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו