במסגרת הבקשה הפניתה לישכת עורכי הדין להלכה הפסוקה ובהתאם לה מוסמך בית המשפט לקבל היתייחסות צד להליך במעמד של ידיד בית המשפט, במקרים בהם מתעורר במסגרת הליך פרטני הצורך להתייחס להיבטים כלליים יותר של הסוגיה במחלוקת (בתמיכה לכך, הפניתה לישכת עורכי הדין למ"ח 7929/96 אחמד קוזלי נ' מדינת ישראל, נג(1) 529 (להלן: "עניין קוזלי").עוד הפניתה לישכת עורכי הדין לתנאים אשר יש לבחון בבקשת גוף להצטרף כידיד בית המשפט, כפי שנקבעו בהלכה הפסוקה ובכללם – מהות הגוף; מומחיות; ניסיונו והייצוג שהוא מעניק לאנטרס בשמו הוא מבקש להצטרף להליך; סוג ההליך והצדדים לו; ומהות הסוגיה העומדת להכרעה.
עוד הובהר על ידי בית המשפט העליון בע"א 11152/04 פרדו נ' מגדל (11.4.05), כי שאלת צירוף בעל דין כ"ידיד בית המשפט" "אינה שאלה של סמכות אלא שאלה של שיקול דעת. שיקול דעת זה מבוסס בעקרו על האיזון בין מידת התרומה הפוטנציאלית הגלומה בצרוף המבקש אל מול החשש לפגיעה ביעילות הדיון בשל הצירוף (ע"פ 111/99 הנ"ל, בעמ' 251). שיקול דעת זה כולל בחובו שיקולים נוספים ובהם חשיבות העניין והשלכות הרוחב של הפסיקה על עניינים אחרים (שם, בעמ' 252)...."
מן הכלל אל הפרט, כאמור - לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, נחה דעתי כי יש להתיר צירופה של לישכת עורכי הדין להליך לפני.
...
אשר לכך, הנני סבורה כי דווקא מתוך המחלוקת בין הנתבעים 1-4 מזה והתובעת מזה, בשאלה האם באשר לפרשנות סעיף 13(5) מצויים אנו בגדרה של הלכה פסוקה, או שמא בטיעונו של כל אחד מהצדדים יש כדי לחדש הלכה או לבקש לסטות ממנה- יש כדי ללמד, על חשיבות ההליך לפני ועל חשיבות ההכרעה בו. זאת ועוד, בשים לב לכך, שבמרכז הדיון בפרשנות סעיף 13(5) – כפי שטענו בצדק הצדדים – שאלת הגבול בין המותר לאסור בפרסומים המבוצעים על ידי עורך דין המייצג צד בהליך משפטי – הרי שעל פניו מדובר בשאלה רוחבית, אשר לה השפעה על ציבור עורכי הדין ומשכך, הנני סבורה כי ראוי לה ללשכה להיות נוכחת בדיון זה ולהשמיע את דעתה המשפטית – המנותקת על פניו מאינטרסים אישיים – בשאלה ובהכרעה בה.
אציין כי בקביעתי זו לא נעלמה מעיני טענת התובעת ובהתאם לה אין בבקשתה של לשכת עורכי הדין כל חידוש לעומת טיעונו של עו"ד ירום הלוי ואולם, לעניין זה סבורני כי טענה זו מקדימה את זמנה.
סוף דבר- הבקשה מתקבלת.
המזכירות תוסיף את לשכת עורכי הדין כצד להליך במעמד "ידיד בית משפט".
לפנים משורת הדין, משהבקשה נסבה על סוגיה עקרונית ולאחר ששקלתי אינני עושה צו להוצאות בבקשה זו.
המזכירות תדוור החלטתי לצדדים.