]
הטעות אותה עת היתה משותפת לשני הצדדים, ונכונה טענת הנתבעת כי התובע ונציגו הסכימו באותו שלב לסיום עבודתו בביה"ס. לא הובאה ראיה המלמדת כי התובע ביקש לחזור בו מההסכמות של אותה פגישה, והוא גם בחר אותה עת שלא לפתוח בהליכים משפטיים ולבקש סעד זמני שיחייב את הנתבעת להשיבו לעבודה.
[footnoteRef:14] למעשה, במשך שנתיים ממכתבה מיום 10.5.16 (שכלל לא שוכנענו כי הגיע ליעדו), לא פעלה הנתבעת כדי להחזיר את התובע לעבודת הוראה, עד אשר זימנה אותו ביום 24.5.18 לשיחת שימוע טרם פיטורים.
לעניין פיטורי עובד במחלה השוהה בחופשת מחלה, קובע סעיף 4א(א) לחוק דמי מחלה, תשל"ו-1976, כי "מעסיק לא יפטר עובד שנעדר מעבודתו עקב מחלתו, במהלך תקופת הזכאות לדמי מחלה הצבורה לו לפי חוק זה או לפי הסכם קבוצי, וזאת עד לתקופת הזכאות המאקסימאלית לפי סעיף 4". כבר נפסק כי מעסיק רשאי לפטר עובד לאחר שניצל את מלוא ימי המחלה שעמדו לרשותו, ולערוך לו שימוע אף בתוך תקופת הזכאות לדמי מחלה: "אין למנוע ממעסיק לפטר עובד השוהה בתקופת אי-כושר ומקבל דמי מחלה. אולם, המעסיק אינו רשאי לקבוע את מועד סיום יחסי העבודה למועד הקודם למועד מיצוי ימי המחלה בתשלום להם זכאי העובד מכוח חוק דמי מחלה" (ע"ע (ארצי) 383/07 קרן מקפת מרכז לפנסיה ותגמולים נ' לסלי פנחס וניט, 7.12.08).
במילים אחרות, התובע מבקש צו עשה תאורטי עתידי, למקרה שייקבע כי הוא כשיר לעבוד ולו באופן חלקי, וזאת כדי לא לאבד את זכאותו לפרישה מוקדמת בעתיד.
...
על כן, בהעדר תחשיב מפורט מטעם התובע שלוקח בחשבון את הנתונים העולים מן התלושים, מצאנו כי יש לקבל את החישוב שהציגה הנתבעת, ולכן זכאי התובע לדמי מחלה בסך 32,440 ₪.
סיכום
על יסוד כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה, והנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים:
פיצוי בגין עוגמת נפש בסך 150,000 ₪.
בנוסף, נוכח תוצאת ההליכים, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט בסך 3,000 ₪ והוצאות שכ"ט עו"ד בסך 15,000 ₪.