מכאן הבקשה, בה התבקשנו לתת שורת סעדים זמניים שעיקרם מתן צו המורה למשיבים לבטל כל הוראה ארגונית שניתנה בקשר לשביתה, עיצומים או שבושם כלשהם בעבודה מכל סוג שהוא ובפרט לגבי ההנחיה על השבתת פעילות מבחני הנהיגה של נבחנים שאינם בעלי תו ירוק או בדיקת קורונה שלילית.
עיקר טענות הצדדים ב'כתובים' ובעל פה
עיקר טענתה של המבקשת הוא כי דרישת התו הירוק כתנאי לבצוע מבחן הנהיגה כלל אינה נימצאת בסמכותה ולכן הצעדים עליהם הכריזו המשיבים מהוים שביתה פוליטית או למצער "מעין פוליטית", הפוגעת בזכותו של הציבור לקבלת השרות, וכן חושפת את המבקשת לקנסות מצד משרד התחבורה ולתביעות משפטיות שונות.
שביתה המכוונת כנגד הכנסת או הממשלה כריבון ומטרתה העיקרית אינה הגנה על תנאי עבודה, היא שביתה פוליטית שאינה מוכרת במשפט הישראלי כמאבק מקצועי לגיטימי.
השביתה הפוליטית אינה חוקית משום פגיעתה בדמוקרטיה.
על השביתה ה"מעין-פוליטית" עמד גם בית המשפט העליון בבג"ץ 1181/03 אוניברסיטת בר אילן נ' ביה"ד הארצי לעבודה, ניתן ביום 28.4.2011:
"על רקע התפיסה כי שביתה פוליטית עשויה בנסיבות מסוימות להיות מונעת גם מרצון העובד לשפר את מצבו הכלכלי ואת רמת חייו, הוכרה "השביתה המעין-פוליטית", המופעלת אמנם כנגד הריבון, אך היא נוגעת בה בעת לתנאים כלכליים של עובדים אשר נפגעו עקב שינוי מדיניות הריבון.
...
אישור הצעדים הארגוניים יכול והיה מהווה אמצעי לחץ גם על הגורמים המוסמכים להסדיר את עניין החלת התו הירוק על ציבור הנבחנים (ר' טענת ב"כ המשיבים בעמ' 6 לפרוטוקול הדיון, שורות 5-7) אך איננו סבורים כי לאפשר שימוש בכלי ארגוני – קיבוצי למטרה זו.
נוכח מסקנה זו בדבר סיווגה של השביתה, איננו נדרשים לדון במידתיותה של השביתה ובמאזן הנזקים הנגרם מכוחה.
בהמשך לדברים אלו, נבקש לומר כי טענות המשיבים בדבר הדאגה לשלומם ובטיחותם של ציבור בוחני הנהיגה והנזק/ הסיכון הצפוי להם לא נפלו על אזניים ערלות, אלא שכפי שכבר הוטעם על ידי כב' השופט סולברג בבג"ץ כספי –
"מקובלת עלי טענת המשיבים, כי הזירה המתאימה להעלאת טענות מעין אלה, היא ועדת החוקה של הכנסת, אשר אמורה לאשר את התקנות הרלבנטיות, לאחר בחינת מכלול העובדות והנתונים; לא בית המשפט. לעותרים נתונה האפשרות לפרוס את משנתם לפני ועדת החוקה של הכנסת, ולנסות לשכנע כי הצדק עמם, וכי יש לקבל את עמדתם-שלהם, חלף עמדת משרד הבריאות. כך או כך, ההליך השיפוטי איננו הזירה המתאימה לדיון זה, הנוגע בעניינים בריאותיים-מקצועיים, ולא בשאלות מתחום המשפט המינהלי והחוקתי".
על יסוד האמור, איננו סבורים כי הזירה המתאימה לפיתרון המצב הקיים שאינו אידיאלי ושאף אינו ייחודי לאוכלוסיית עובדים זו הינה הזירה הארגונית, תוך הפעלת לחץ על המעסיק, כאשר מי שאמור לאשר את התקנות הרבלנטיות ולהסדיר את החלת התו הירוק על ציבור הנבחנים הוא הריבון.
סוף דבר
על יסוד האמור לעיל, שוכנענו כי דין הבקשה לסעדים זמניים, להתקבל.