ביום 8.8.2021 הגישה המבקשת, באמצעות באת כוחה הקודמת, בקשה למתן צו מניעה זמני נגד פיטוריה.
לגישת המבקשת החלטת בית הדין האיזורי יישמה בצורה בלתי נכונה את "נוהל פיטורי אי התאמה" (להלן – נוהל אי התאמה) ואת "נוהל תקופת הערכה וביצועי עובדים" (להלן – נוהל הערכה) שהם נהלים מחייבים כמו גם את "חובת ההשתדלות" לתור תפקיד חילופי חלף פיטורים, ומתעלמת אף מחובת ההיוועצות עם ארגון העובדים.
לא מצאתי כי נסיבות המקרה שבפני מצדיקות חריגה מהכלל וכי קיימות נסיבות מיוחדות המחייבות היתערבות בהחלטתה של הערכאה הדיונית תוך קיום הליך ערעורי באשר למתן צו זמני.
...
בית הדין קבע כי "לפחות בשלב לכאורי זה לא הצליחה המבקשת להצביע על מניעים זרים לפיטוריה" וכי "על פני הדברים, יש קושי להגיע לכלל מסקנה כי עילת תביעה המבוססת על פיטורין שלא היה להם מקום היא עילה משמעותית". בין היתר ציין בית הדין, בפניו נשמעו עדויות המבקשת והמנכ"ל, כי סמכויות המבקשת בתכנית ית"ד (תכנית לאומית לצעירים בסיכון) ובתכנית נוחם (תכנית לנוער חרדי מנותק) ניטלו, מבלי שהמבקשת הסתייגה מכך, עוד בשנת 2017 ובחודש אוגוסט 2020 (בהתאמה), כי המבקשת עצמה יודעת כי גרסתה לפיה המנכ"ל היה מרוצה מתפקודה והלך עמה יד ביד לאורך כל הדרך "אינה משקפת אמת" ואי שביעות הרצון היא פועל יוצא של תהליך ארוך שנקודה משמעותית בו היתה תגובתה לבג"ץ בה גילתה עמדה לעומתית כלפי עובדי המשרד.
בהקשר זה מצא בית הדין האזורי ממש בטענות על יחסי האנוש של המבקשת מול העובדים האחרים במשרד.
בית הדין סבר, בין היתר נוכח יחסי האנוש הבעייתיים לשיטת המשרד והעובדה שאף המנכ"לית החדשה התנגדה לחזרת המבקשת לעבודתה, כי "בסופו של דבר, כפיית יחסי עבודה לא תועיל לא לשיקום היחסים ולא לעבודה פוריה, בתנאים שכאלה". בית הדין הוסיף והתייחס בין היתר גם לעובדה שבמועד הגשת הבקשה למתן צו מניעה כבר חלפו כשלושה חודשים מסיום העבודה בפועל.
משכך קבע בית הדין כי "מאזן הנוחות אינו נוטה לטובת מתן הצו שכן השבתה לעבודה אינה נדמית ככזו שתאפשר יחסי עבודה תקינים ופוריים לטובת מי מהצדדים" וכי "בשקלול שבין מאזן הנוחות שאינו נוטה לטובת המבקשת, ועילת התביעה שבשלב זה יאמר לגביה כי משקלה אינו מובהק דיו – לא מצאנו להיעתר לבקשה".
בקשת רשות הערעור מתמקדת בהליכי הפיטורים.
דיון והכרעה
לאחר בחינת בקשת רשות הערעור, החלטת בית הדין האזורי ועיון בחומר התיק, הגעתי לכלל מסקנה כי חרף טענות המבקשת בבקשת רשות הערעור הראויות לדיון בהליך העיקרי יש לדחות את בקשת רשות הערעור אף מבלי להידרש לעמדת המשיבה.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית.