נטען עוד, כי כל שבפי המבקשות 6-1, בנוסף לעשרה מבקשים שננקב שמם בהערת שוליים 4 בתשובה לבקשה (מבקשים מס': 15, 17, 18, 19, 30, 33, 69, 82, 83 ו-87), טענות כנגד השמוש בדרכים המשרתות את הקרקעות החקלאיות שבשטח התוכנית.
המשיבה מציינת החלטת בית משפט השלום בקצרין במסגרת תיק בב"נ 55654-12-20, בו המשיבה הגישה בקשה בהתאם לסעיף 228 לחוק התיכנון והבנייה, התשכ"ה-1965, נגד הועדה המקומית לתיכנון ובנייה מעלה חרמון, לביטול צו הפסקה מינהלי לבצוע עבודות הקשורות לקידום הליך מתן ההיתר לפרויקט וכתנאי מקדמי לקבלת אותו היתר.
בנוסף מפנה המשיבה להחלטת בית משפט השלום בחיפה מתאריך 21.4.2020 לפיה נדחתה בקשה למתן צו מניעה זמני נגד המשיבה וגורם נוסף בשם "אנרג'יקס – אנרגיות מתחדשות בע"מ". אלא שגם להחלטה זו אין ולא כלום לענייננו.
ב-בג"צ 4128/02 אדם טבע ודין – אגודה ישראלית להגנת הסביבה נ' ראש ממשלת ישראל, שר האוצר, שר הפנים, הועדה הארצית לתיכנון ולבנייה של תשתיות לאומיות, היועץ המשפטי לממשלה (16/3/2004), אשר דן בעתירה נגד חוקתיות החוק, היתייחס הנשיא א' ברק בפתח חוות דעתו לעיקרי התיקונים/החידושים שהביא חוק ההסדרים אל תוך חוק התיכנון והבניה, ויפים הם לענייננו:
"2. חוק ההסדרים תיקן את חוק התיכנון והבניה. התיקון הקים ועדה ארצית לתיכנון ולבנייה של תשתיות לאומיות (להלן – הועדה לתשתיות). ועדה זו מורכבת בעיקרה מנציגים של שרי ממשלה (סעיף 6א(א)). ליד הועדה פועל יועץ סביבתי, שאינו עובד מדינה, ואשר מונה על-ידי יושב-ראש הועדה לתשתיות בהסכמת השר לאיכות הסביבה (סעיף 6ה). הועדה לתשתיות פועלת ליד המועצה הארצית לתיכנון ולבנייה (סעיף 6א(ב)). בעינייני תיכנון ובנייה של תשתיות לאומיות יהיו לועדה לתשתיות כל הסמכויות והתפקידים של המועצה הארצית לתיכנון ולבנייה (סעיף 6ב). הועדה לתשתיות עוסקת ב"תשתיות לאומיות", שהוגדרו (בסעיף 1) באופן הזה: "מתקני תשתית, נמל תעופה, נמל, מעגן, מיתקן להתפלת מים, מתקני מים וביוב לרבות מאגרים, אתרי סילוק וטפול בפסולת, תחנת כוח, מיתקן אחסון גז ודלק או דרך, והכל אם ראש הממשלה, שר האוצר ושר הפנים הכריזו, על כל אחד מהם, כי הוא בעל חשיבות לאומית".
התיקון הוסיף וקבע כי תכנית לתשתית לאומית היא תכנית מיתאר ארצית, הכוללת הוראות של תכנית מפורטת (סעיף 76ב(א)).
...
כן, חזקת התקינות מובילה למסקנה, לכאורית, לפיה מולאו כל התנאים שנקבעו בתוכנית שאושרה על ידי הוועדה לתשתיות, ובהמשך בהיתר הבנייה שניתן לנתבעת.
באשר למאזן הנוחות, אשר הדרישה לקיומו הופכת להיות מכרעת נוכח המשוכות העומדות בדרכה של התביעה, ייאמר כי בכל הקשור לשימוש בדרכים החקלאיות, סבורני כי אין באי-מתן הסעד משום השלכה שלילית של ממש על מי מהמבקשים.
סוף דבר
לאור המקובץ לעיל, דין הבקשה להידחות.