מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לצו מניעה זמני נגד הוצאה לפנסיה

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

נגד החלטה זו הגישה המבקשת תובענה בדרך של המרצת פתיחה ובה עתרה למתן צו מניעה קבוע האוסר על הבנק לסגור את החשבון ושמורה לו לאפשר למבקשת לפעול בחשבון במסגרת פעולות גבייה הקשורות בעיסקאות שבוצעו לפני שלילת רישיונה.
טענות המבקשת בתמצית לטענת המבקשת, נוכח פעילותה רבת השנים בעסקי מתן האשראי, מצויים בידיה המחאות וכספים שמקורם בעיסקאות מתן אשראי אשר ניתן בטרם שלילת רישיונה; המחאות וכספים המתקבלים במסגרת פעילות גביה של חובות מלקוחות שלא עמדו בפרעון ההלוואות שנטלו מהמבקשת; וכספים הנגבים על ידי עורכי דין המייצגים את המבקשת במסגרת תיקי הוצאה לפועל והליכים משפטיים אחרים נגד חייבים שלא עמדו בפרעון ההלוואות שניטלו מהמבקשת.
נטען כי המבקשת עושה שימוש בחשבון הבנק לצורך תשלום הוצאות ותשלומים שוטפים שונים לספקים, לחברות ביטוח, לקרנות פנסיה, וכן תשלומים לחברות מימון אחרות שמהן קיבלה המבקשת שירותי ניכיון שיקים.
מתן צו מניעה זמני כמוהו ככפיה על הבנק ליתן שירות למבקשת, כאשר הוא חושש שהחשבון הוא חשבון בסיכון גבוה וכאשר אין למבקשת רישיון לעסוק בתחום מתן האשראי, מה גם שהמבקשת מנהלת חשבונות בארבעה בנקים נוספים, כך שאין כל מניעה שהיא תעביר את פעילותה לבנקים האחרים והיא בעצמה ציינה בפני הבנק שהיא כבר העבירה את עיקר פעילותה לבנקים אחרים.
...
טענות הבנק בתמצית לטענת הבנק, יש לדחות את הבקשה לאור הפרת חובת תום הלב על ידי המבקשת אשר הסתירה מבית המשפט את התשתית העובדתית המלאה שעמדה בבסיס ההחלטה לסגור את החשבון הנוגעת לכך שנגד המבקשת ובעלי השליטה בה הוגש כתב אישום ומתנהל נגדם הליך פלילי, המייחס להם עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, קבלת דבר במרמה ועבירות הלבנת הון בסך כולל של כ- 160 מילון ₪.
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את האמור בבקשה ובתשובה לבקשה וכן את הטענות שנשמעו בדיון שהתקיים אתמול, באתי לכלל מסקנה כי יש לדחות את הבקשה.
סוף דבר מכל אחד מן הטעמים שנזכרו לעיל ובוודאי כתוצאה מהצטברותם, עולה בבירור כי דין הבקשה להידחות ומשום כך, היא נדחית בזאת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 16.8.2020 ניפתח הליך זה, באמצעות הגשת בקשה לסעדים זמניים שעניינה במתן צו מניעה זמני כנגד פיטוריו של התובע מעבודתו.
כמו כן, במהלך עבודתו בנתבעת, התובע בוּטח בהסדר פנסיה תקציבית, ונכון למועד סיום עבודתו הוא צבר זכויות לפנסיה תקציבית מהנתבעת בהקף מלא (70%); ביום 22.1.2018 נחתם הסכם קבוצי מיוחד בין הנתבעת לבין הסתדרות העובדים הכללית החדשה וארגון העובדים הארצי של עובדי הנתבעת, וביום 18.5.2020 נחתמה בין הצדדים תוספת להסכם זה, אשר מהוה חלק ממנו (להלן: "ההסכם הקבוצי"); עניינו של ההסכם הקבוצי משנת 2020 הנו במשא-ומתן שנערך בין הצדדים להסכם בעקבות משבר מגפת הקורונה, והשלכותיו על הנתבעת והצורך בצמצום הוצאותיה.
בהקשר הנוכחי, ראו למשל טענת ב"כ התובע בדיון בהליך הזמני, שציין כדלקמן: "לשאלת בית הדין האם אני לא מסכים כעת כי עלות השכר לא תהיה ישירות על קק"ל אלא על המנהלת אני משיב שרווחי האגמון מתחלקים 50 אחוז לקק"ל ו 50 אחוז לקיבוצים ולמושבים הרי מטבע הדברים הם נושאים ב 50 אחוז מעלות השכר כי עלות השכר היא הוצאה. אם האגמון מפסיד כל צד צריך להביא את חלקו וזה ההסכם ביניהם להפעלת האגמון. יתרה מזו, אחרי שהגשנו את הבקשה היה פרוט' של מנהלת האגמון בו אושר תקציב האגמון ואני יכול להראות את הרווחים." אולם, גם אחרי דברים אלה, לא שוכנענו בטענה כי מינהלת האגמון – כיישות עצמאית מבחינה משפטית וכלכלית, נימצאת בצד 'הפלוס' מבחינת רווחים.
...
אשר לבקשתו של התובע למתן הסעד העיקרי בתביעה – ביטול פיטוריו מהנתבעת, הרי שדרישה זו נדחית.
עם זאת, אנו מקבלים את הסעד החלופי שנתבע על ידו, ועל כן – התובע זכאי לפסיקת פיצוי.
אנו קובעים כי בשל הכשלים הרבים בפיטורי התובע מהנתבעת, תשלם הנתבעת לתובע פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך של 120,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע מצידו העיד בחקירתו לעניין זה כך (פרוטוקול, עמ' 6, ש' 11-16): האם נכון לומר שהיה לך מאד נח כל המצב שאתה מנהל עסק כלשהוא בממ"ד והמשכורת שלך פוחתת אבל אין דמי שכירות או הוצאות ויש עסק שאתה מנהל במקביל ומשתמש בעובדים של החברה? לא השתמשתי בעובדי החברה.
התובע אף טוען בסיכומיו שהסכם העבודה קובע שיעור הפרשות נמוך משעור ההפרשות הקבוע בצו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק ויש להשלימו בהתאם לקבוע בצו.
לאחר שקילת הדברים, אנו סבורים שאין לקבל את טענות התובע בעיניין זה. בבקשה מיום 14.4.2019 ביקש התובע מתן "צו מניעה זמני/אירעי במעמד צד אחד כנגד ביצוע שימוע לפני פיטורין של המבקש ו/או המשך העסקתו אצל המשיבה 1 ובאותם תנאים שנקבעו במועד קבלתו לעבודה". כאמור, לאחר דיון בבקשה, לא ניתן הצוו המבוקש והצדדים הסכימו לפנות לגישור בניסיון לייתר את המחלוקות בינים, אולם הגישור לא צלח, וניתן צו להגשת תצהירים לאחר סיום ההליכים המקדמיים.
...
לאחר שקילת הדברים, אנו סבורים שאין לקבל את טענות התובע בעניין זה. בבקשה מיום 14.4.2019 ביקש התובע מתן "צו מניעה זמני/ארעי במעמד צד אחד כנגד ביצוע שימוע לפני פיטורין של המבקש ו/או המשך העסקתו אצל המשיבה 1 ובאותם תנאים שנקבעו במועד קבלתו לעבודה". כאמור, לאחר דיון בבקשה, לא ניתן הצו המבוקש והצדדים הסכימו לפנות לגישור בניסיון לייתר את המחלוקות בינים, אולם הגישור לא צלח, וניתן צו להגשת תצהירים לאחר סיום ההליכים המקדמיים.
למעלה מן הצריך, נציין שאף לגופו של עניין אין אנו סבורים שיש לקבל את טענות התובע, ודינן להידחות.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין: הפרשי שכר בסך של 26,500 ₪.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בהחלטת כב' הש' שירה מיום 11.11.14 בבקשה לצוו הגנה שהגישה התובעת כנגד הנתבע ציינה, כי בדיון במעמד שני הצדדים התברר מחקירתה של התובעת ומהתנהלותה כי לא מדובר בסכנה לה, אף לא באלימות ממשית.
כשנשאל: "ש. זה נכון שבמשך 25 שנים אחרונות *** שילם את ההוצאות של המים, מסים על הדירה שלכם ועל המקרקעין כולם? ת. חס ושלום. מים וארנונה והכל, אני מקבל פנסיה מהעירייה ומורידים משם. ש. רק ארנונה וחשמל לקומה העליונה אתה משלם, זה נכון?
העדויות המפורטות לעיל היו מהימנות בעיני והן עולות בקנה אחד עם תצהיר התובע ז"ל שצורף לבקשתו לצוו מניעה זמני כמפורט לעיל, כי הנתבע טיפל בענייניו השונים, והוא סומך על טיפולו ונותן בו אמונו.
...
לאחר עיון במכלול החומר שבתיק מצאתי כי דין הטענה לקיומה של זיקת הנאה להידחות, אף לא הוכח קיומו של "שימוש" כאמור בסעיף 94 לחוק המקרקעין, ואפרט.
לסיכום, התביעה לפינוי וסילוק יד הנתבעים מחלקה *** ומהחלק המערבי של חלקה *** (למעט מחלק מחלקה *** לגביה ניתנה ההתחייבות למתן מתנה, בהתאם להסכם השימוש והשיתוף)- מתקבלת.
לסיכום, התביעה למתן פסק דין הצהרתי המורה על ביטול ההתחייבות למתן מתנה - נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ההליך בבית הדין: נוכח השלב המתקדם שבו הוגשה הבקשה, לאחר שהתובעת תיקנה את תביעה חמש פעמים; לאחר שהוגשו תצהירי עדות ראשית מטעם הצדדים והתקיים דיון טרום הוכחות, וימים ספורים לפני מועד ישיבת ההוכחות שהיתה קבועה ליום 6.6.23, מצאתי לנכון לפרט את השתלשלות ההליכים בתובענה זו: א) ביום 11.10.20 הגישה התובעת תביעתה כנגד הנתבעת בד בבד עם בקשה לצוו מניעה זמני.
בתיקון הראשון דרשה התובעת סעדים כספיים – פיצוי לעבר בגין החזרת שעות עבודה חודשיות למשך חמש שנים; פיצוי בגין זכויות סוציאליות לרבות נילוות לשכר ונגזרות ממנו, לרבות פנסיה, הבראה וחופשה; פיצויים מוגברים לא ממוניים עקב אפליה, לרבות עוגמת נפש.
יחד עם זאת, הנתבעת הותירה את ההחלטה לשיקול דעתו של בית הדין, וככל שייעתר, ביקשה הנתבעת לחייב את התובעת בהוצאות שישקפו את היתנהלותה.
...
דיון והכרעה: לאחר שבחנתי את הבקשה והתשובה, ולאחר שעיינתי בתמליל שהתובעת מבקשת להגיש, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל.
על רקע זה אני קובעת, כי תמליל השיחות הוא ראיה רלוונטית הנוגעת למחלוקת מרכזית בהליך זה. מדובר אפוא בראיות בעלות חשיבות לבירור האמת.
סוף דבר: הבקשה להוספת ראיות מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו