התובע לטענתו, שאב את זכויותיו במקרקעין מאמו המנוחה, כשבהקשר זה יצוין כי לא נרשמה העברה בירושה לבעלות התובע על פי נסח הרישום שצורף לכתב התביעה, אלא דוקא נרשמה, ביום 09.05.2017, הערה אודות צו מניעה בגין הליך שמתנהל בבית המשפט לעינייני מישפחה בירושלים, על כל זכויות הבעלים.
ביום 09.07.2019 הגיש התובע בקשה לצוו מניעה זמני האוסר על הנתבעת לבצע עבודות בנייה כלשהן להקמת גדר או קיר בין חלקה 14 – חלקת התובע, לבין חלקה 21 – החלקה הציבורית.
בהקשר זה אפנה, להלכה לעניין זה בבג"צ 262/62 פרץ נ' המועצה המקומית כפר שמריהו, פ"ד טז 2114 (1962) (עליה חזר בית המשפט העליון, בבג"ץ 7311-02 האגודה לסיוע ולהגנה על זכויות הבדואים בישראל נ' עריית באר-שבע (22.06.2011)), שם ציין בין המשפט כי: "אמת נכון הדבר, מה שימוש תעשה רשות ציבורית בנכסיה, באיזו מידה תרשה לאזרח את השמוש בהם ובאיזה מידה תסרב, זו היא שאלה אשר אותה רשות גופה, על-ידי נציגיה הנבחרים, מוסמכת להכריע בה, והעובדה כי מצויים בין המבקשים תושבי המקום, עובדה זו היא בלבד אינה מקנה להם כלפי המועצה זכות שתתיר להם להשתמש בנכסיה כאוות נפשם...". ככל שהרשות בחרה שלא להפעיל את שיקול דעתה, בהיעדר מקור הסמיכה פרטני, הסמכות העניינית ליתן צו נגד רשות מנהלית בנוגע להפעלת סמכויותיה המנהליות, היא לערכאה מנהלית (בג"ץ או בית המשפט לעניינים מינהליים), ולא לערכאה אזרחית.
...
אני סבורה כי בענייננו מדובר בתקיפה ישירה של החלטת הרשות לעניין תוואי הדרך והגישה למקרקעין.
לסיכום, כל טענות התובע הן טענות מן המשפט המנהלי שמקומן להתברר בבית המשפט לעניינים מנהליים.
משכך, ובהתאם לתקנה 41(א)(4) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט – 2018, אני מורה על מחיקת התביעה.