ביום 12.2.2019 המערערת פנתה לבית הדין האיזורי בבקשה למתן צו מניעה זמני כנגד ההחלטה על סיום תפקידה כיועצת, ובסמוך לאחר מכן הגישה את תביעתה לקבלת צו מניעה קבוע להשבתה לתפקיד; צו קבוע למניעת הליכי פיטורים נגדה; פיצויים בגין עגמת נפש ותשלום הפרישי שכר וזכויות שונות.
בתום דיון שנערך בין הצדדים הוצע לצדדים כי החלטת בית הדין האיזורי תבוטל בהיבט זה שהשבת המערערת לעבודה תחול "עד למתן פסק דין או החלטה אחרת על ידי בית הדין האיזורי, לפי המוקדם" ולא רק עד למועד עריכת השימוע על ידי המועצה, אך במקביל לא יהיה בכך כדי למנוע מהמועצה "לפעול, בכפוף לכל הוראות הדין לרבות חובת השימוע, לקבלת החלטה עתידית בדבר הצורך בהעברת המבקשת מתפקידה כיועצת לקידום מעמד האשה... או בפירסום מיכרז לאיוש תפקיד היועצת". כן הוצע, כי כלל טענות הצדדים תישמרנה להם, "לרבות ביחס לכל החלטה שתתקבל" בהתאם להליכים שיינקטו על ידי המועצה.
זאת, כיוון שגם אם מינויו של מר מועלם נעשה לכתחילה לתקופה קצובה של שלושה חודשים בלבד, הרי שבפועל, משרד הפנים היה "מודע לאופן כהונתו של מועלם ונסיבות מינויו לתפקיד. על אף זאת, משרד הפנים עצמו לא פעל כנגד מינוי זה והוא אפשר למועצה לאתר מחליף לתפקיד בפרוצדורה המקובלת לשם כך, וכפי שעולה מהתכתובת מיום 21.7.2019, כהונת מועלם הייתה אמורה להימשך עד לבחירת מנכ"ל למועצה". בית הדין ציין עוד, כי המערערת הייתה מודעת לטענות בעיניין מעמדו של מר מועלם טרם זימונה לשימוע הנוגע לתפקידה כקב"סית ובחרה להיתעלם מכך.
רדיפה פוליטית והתנכלות ראש המועצה: בית הדין דחה טענה זו של המערערת, וקבע כי היתרשמותו היא שראש המועצה אכן ביקש להרחיק את המערערת ממנו (כלומר מתפקידה כיועצת שבו הייתה כפופה ישירות אליו), אולם לא הייתה כוונה לפטרה מעבודתה במועצה מתפקידה כקב"סית; אשר להחלטה לפטר את המערערת גם מתפקידה כקב"סית קבע בית הדין האיזורי כי אירועים שהתרחשו לאחר ההדחה הראשונה הן בעבודה והן במסגרת ההליך המשפטי, העמיקו את חוסר האמון, החשדנות והקרע בין הצדדים, והביאו את המועצה לקבל את ההחלטה להדיח את המערערת מתפקידה כיועצת פעם נוספת ולפטרה מתפקידה העקרי כקב"סית.
המערערת גם לא פנתה לאחר מחלתה וביקשה לזמנה מחדש לשימוע, וכן לא פנתה לנציגות העובדים בעיניין זה. אשר לטענה כי המערערת פוטרה שלא כדין בתקופת מחלה נפסק כי ביום השימוע המציאה אישור מחלה ליום אחד בודד – 11.6.2019 – ולא הוכח כי אישורי המחלה הנוספים הוגשו טרם שהוצא מכתב הפיטורים, וכן לא הוכח כי הפיטורים במועדם נועדו למנוע מהמערערת ניצול ימי מחלה.
...
מעבר לכך, אנו סבורים כי התייחסות המועצה וראש המועצה למערערת, ובכלל זאת התעלמות בוטה ממנה ומפניותיה, התייחסות אליה בפני אחרים בדרך שיש בה כדי לפגוע בה (כגון – מתן הודעה ביום 9.12.2018 כי אינה מכהנת יותר בתפקיד יועצת), ואף אי קיום החלטת בית הדין הראשונה בבקשה לסעד זמני להשיבה לתפקידה כיועצת, ובכלל זאת מחיקת התואר "יועצת לקידום מעמד האישה" משלט משרדה - אינה ראויה בכלל ובהתייחס לעובדת ותיקה שהקדישה שנים רבות לעבודתה במועצה בפרט.
על כן, אנו מחייבים את המועצה לשלם למערערת בנוסף לפיצוי שפסק בית הדין האזורי, פיצוי לא ממוני נוסף בסך של 50,000 ₪, כך שסך הכל סכום הפיצוי הלא ממוני עומד על סך של 75,000 ₪.
אשר להוצאות: נוכח התוצאה אליה הגענו, ונוכח ההליכים הרבים שנאלצה המערערת לנקוט, אנו קובעים כי בגין ההתדיינות בשתי הערכאות המועצה תשלם למערערת שכ"ט עו"ד בסך של 20,000 ₪.