לצורך תמיכה זמנית בקירות המרתף שהוקם בפרויקט (ברמת גן) הוחדרו עוגני בטון זמניים למקרקעין שמתחת לבנייני העותרים (בבני ברק) כשהן מונחים אופקית בעומק 18 מ' מתחת לפני הקרקע.
עוגנים אלו מכונים "זמניים" מהטעם שהשימוש שנעשה בהם הנו זמני, למשך בניית קירות המרתף ועד ליציאת הבניה מעל פני הקרקע.
מספר ימים לאחר הגשת העתירה הוגשה בקשה דחופה לצוו ביניים המורה להפסיק את הבניה בפרויקט עד למתן פסק דין בעתירה.
יתר על כן, בקשה לצוו מניעה שהגישו העותרים באותו עניין לבית משפט שלום נדחתה וגם בקשת רשות ערעור על החלטה זו נדחתה.
ראשית צטטו כ"עיקר ההחלטה" (סע' 3 להודעת העידכון) את החלטת הועדה לעניין ביניין אחר (כנראה ביניין 17) על פיה, לא ניתן להתיר את הוצאת היתר הבניה המבוקש הואיל והוא חורג מהתוכנית הקיימת ומהוראות תמ"א 38 וטרחו לציין בהדגשה כי "היתר הבניה שניתן על ידי משיבה 2 בכל מקרה חרג מן המותר". ודוק! לא רק שהעותרים לא טרחו לציין כי האמור רלוואנטי לבניין 17 שאינו נשוא העתירה ולו בלבד! הם גם לא טרחו לציין כי ההחלטה קובעת במפורש שהאמור אינו מיוחס להיתר שניתן זה מכבר לבניינים 19 ו 21 נשוא העתירה ושהמועד לתקיפתו חלף.
...
ניתן היה לעצור כאן ולדחות את העתירה על הסף, אולם מצאתי לנכון להידרש גם להתנהלות העותרים בהמשך לדיון שהתקיים ביום 7/1/16;
ביום 3/2/16, ניתנה החלטה חד משמעית על ידי וועדת הערר, הקובעת כי אין כל צורך בהיתר נפרד לעוגנים זמניים וזה לשונה:
"עוד נבהיר, כי לאחר שקיימנו דיון בסוגיית העוגנים, אנו סבורים כי אין כל צורך בהגשת בקשה נפרדת להיתר בניה לעוגנים זמניים, וכן כי היתר לשימוש בעוגנים זמניים אלה, ניתן למעשה במסגרת ההיתר לבנות כלונסאות לצורך ביסוס הקרקע."(הדגשה שלי צ.צ)
לאור האמור בהחלטת וועדת הערר, ניתן היה לסבור כי העותרים יבקשו את מחיקת העתירה, אלא שהעותרים בשלהם מנסים להפוך את היוצרות, אגב ניסיון להטעיית בימ"ש, ובמה דברים אמורים? מייד לאחר מתן ההחלטה על ידי וועדת הערר, הגישו העותרים "הודעת עדכון" (בקשה 19) מטעה.
הוסף על כך את העובדה, כי הציטוט בסע' 4 להודעת העדכון, בעניין העוגנים, השמיט את המילה "אין" ("טעות סופר", כך נטען בהודעה המאוחרת יותר) מתוך המשפט "אנו סבורים כי אין כל צורך בהגשת בקשה נפרדת להיתר בניה לעוגנים". בהתאם גם כותרת העדכון המטעה בזו הלשון:
"עדכון מטעם העותרים על מתן החלטת ביניים של כב' וועדת הערר אשר קובעת ששימוש בעוגנים מצריך קבלת היתר במסגרת, וכחלק, מבקשה להיתר לבניית כלונסאות".
המדובר בכותרת מטעה שכן החלטת וועדת הערר אינה קובעת כי השימוש בעוגנים מצריך קבלת היתר במסגרת היתר לבניית כלונסאות.
העתירה לפיכך נדחית.