בית הדין הוסיף כי הזכות המוגנת לחיי מישפחה היא זכותו של האזרח הישראלי ולא של הנתין הזר וכי אם זכות זו אינה בת מימוש, כי אז התוצאה המתבקשת היא הפסקת ההליך המדורג.
בית הדין הוסיף ודחה את טענת המערערים שלפיה המשיבה פעלה בנגוד ל"נוהל הערות גורמים בבקשות למעמד בישראל מכוח קשר זוגי עם ישראלי", שמספרו 5.2.0015 (להלן – נוהל הערות גורמים), בכך שלטענת באת-כוחם, המשיב מנע מהמערער להעלות את טענותיו ואף לא נערך עמו ריאיון קודם שהתקבלה ההחלטה הנדונה.
העירעור הנידון
העירעור הנידון הוגש ביום 8.10.2023 וביום 9.10.2023 הוגשה בקשה למתן צו ביניים, שלפיו תוקפו של רישיון ישיבת הארעי מסוג א/5 שניתן למערערת, אשר לעת הזו עומד בתוקף עד יום 23.12.2023, יוארך עד הכרעה בעירעור.
כפי שנקבע בפסק דינו של בית הדין לעררים, לנוכח מדיניות אי הרחקת אזרחי אוקראינה השוהים בישראל, לא ניתן צו המורה על יציאתה של המערערת מישראל.
...
בפסק-דין זה נדחה הערר שהגישו המערערים על החלטת המשיב מיום 15.5.2023, אשר דחה את הערר הפנימי על החלטה מיום 29.11.2022, שלפיה סורבה בקשת המערערים להעניק למערערת רישיון ישיבה בישראל מכוח זוגיותה הנטענת עם המערער.
לאחר עיון בפסק דינו של בית הדין לעררים, בכתב הערעור ונספחיו ובתיקו של בית הדין (שהתקבל בימים אלו), לרבות בתשובתו המפורטת של המשיב לערר שנדון בבית הדין וכן מהטעמים שיובאו בהמשך הדברים, הגעתי לכלל מסקנה כי ניתן להכריע בערעור על יסוד החומר בכתב שלפניי, אף ללא תשובה נוספת מטעם המשיב.
כמו כן וכאמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי מתקיימות הוראותיה של תקנה 148(ב) בתקנות סדר הדין האזרחי, כך שניתן לדחות את הערעור הנדון תוך הסתמכות על הנמקותיו המפורטות של בית הדין בפסק-דינו.
שכן, נמצא כי אין לדחות את הממצאים העובדתיים שנקבעו במסגרתו, כי ממצאים אלו תומכים במסקנה המשפטית של פסק הדין וכן כי לא נמצאה בו טעות שבחוק.
לנוכח כל האמור ומהטעמים שהובאו בפסק-דינו של בית הדין לעררים, הערעור נדחה.