בנידון, וכפי שהבהרתי בהחלטתי מיום 27.11.18, הדוחה את בקשת המבקשת למתן צו מכח הפקודה לבזיון בית המשפט, פסק הדין אשר ניתן על ידי ביום 22.1.17 הוא פסק דין הצהרתי -דקלראטיבי שאינו אופראטיבי, אשר מצהיר וקובע את זכויות הצדדים בקרקע נשוא המחלוקת, מהפן הנורמאטיבי, ולפיו זכויותיה של המשיבה שייכות למבקשת, הא - ותו לא.
זאת ועוד, פסק הדין אינו קובע דבר אודות הפעולות הנדרשות למימוש הזכויות שנקבעו על פי פסק הדין, זאת למעט הקביעה כי יש לדיווח לרשויות המס על פסק הדין ולשלם את המסיסים המתחייבים, פעולה המתחייבת על פי דין אף ללא קביעה מפורשת בפסק הדין, שהרי ברי כי לצורך מימוש זכויות קניינות לגביהם ניתן סעד הצהרתי יש לעמוד בדרישות הדין – הן בכל הקשור לדיווחים הנדרשים ע"פ חוק והן בכל הקשור לתשלומי המיסים הנדרשים על פיו - לצורך רשומן ע"ש בעליהן.
בדומה בע"א 447/92 הנרי רוט נ. אינטרקונטיננטל קרדיט קורפרשיין (1995) נפסק כי דרך המלך להוציא פסק דין מן הכוח אל הפועל היא באמצעות לישכת ההוצאה לפועל ואילו רק במקרה שהליכי הוצאה לפועל עשויים להביא למבוי סתום יש לעשות שימוש בתקנה 388 לתקנות לצורך למינוי כונס נכסים" מן היושר", ובלשונו -
"קשת המקרים שבהם ניתן להעניק סעד הנה מצומצמת ביותר, שכן ביצוע פסק הדין אינו מתפקידיו השפוטיים של בית המשפט לשם כך הוקמה ההוצאה לפועל, והדברים מובנים. על-כן, רק במקרים שהצטברות הנסיבות מצביעה על כך שהליך זה הנו הכרחי למימוש פסק הדין, ובהיתחשב בגורמים שנזכרו לעיל, ייטה בית המשפט להעניק את הסעד"
ועוד - בעיניין ע"א 4111/97 שם טוב נ' מורטזה (1999), נקבע כי כאשר יש בבקשה להכביד על בית המשפט הרי שיש לדחותה ולו משקולי נוחות, כאשר קיים הליך אחר בו יכול המבקש לנקוט -
"... על בית-המשפט גם לתת את הדעת למידת ההכבדה שצו כנוס נכסים יסב לבית-המשפט העמוס בעבודה שיפוטית ולמידת ההתערבות הנדרשת מטעם בית-המשפט לאכיפת פסק-הדין על-ידי כונס הנכסים שמונה"
בנידון, המבקשת עותרת למינוי כונס נכסים לצורך רישום זכויותיה בלישכת הרישום, דיווח על העסקאות השונות שנעשו במקרקעין ותשלום המיסים הנדרשים על פי דין כמו גם חלוקת הזכויות בין הבעלים המשותפים בחלקה, ואולם דומה, כאמור, כי מקומו הראוי של הליך זה בתובענה חדשה שעיקרה קבלת סעדים שתכליתם ביצוע ומימוש העולה מפסק הדין ההצהרתי שניתן בנידון, ואין מקום לידון במבוקש במסגרת התיק שבנידון, זאת בין השאר, בהיותו של הסעד למינוי כונס נכסים אחר מתן פסק הדין, סעד שיורי שינתן אך ורק כאשר אין דרכי אכיפה ומימוש אחרים בנמצא ובודאי שאין להפעילו כאשר יש צורך בהכרעות רבות בסוגיות שונות לצורך ממושו של פסק הדין שאז "חובת הנוחות" יש בה להצדיק פתיחתו של הליך נפרד ומתאים.
...
ברע"א 743/05 הבנק הבינלאומי נ' בן יהודה (2006) הובהר כי פסק-דין הצהרתי אינו ניתן להוצאה לפועל, וכי כאשר פסק-דין אינו ניתן לאכיפה ומי שזכה בו אינו יכול להשיג באמצעותו את היתרון שהוא זכאי לו, קיים צידוק להגשת תובענה חדשה שעילתה היא הפסק הראשון, ובלשונו של פסק הדין –
"מקובלת עלי מסקנתן של שתי הערכאות שקדמו לי ולפיהן פסק-דינו של בית-המשפט המחוזי מיום 4.8.96 איננו ניתן לביצוע במסגרת ההוצאה לפועל. פסק-דין זה אכן קובע הוראות ועקרונות לחישוב של הסכומים במחלוקת, אך הוא אינו קובע את סכום החיובים. מדובר, אפוא, בפסק-דין הצהרתי אשר מצהיר על זכויות הצדדים, אך אין בו חיובים אופרטיביים, אשר יש בהם להפוך את פסק-הדין לבר אכיפה...יחד עם זאת, אין כל חשש שמא לא ניתן יהיה לבצע את פסק-הדין למרות היותו פסק-דין חלוט, שכן, המשיבים בחרו בפיתרון הראוי ליישוב המחלוקת בניהם וזאת באמצעות הגשת תובענה חדשה לבית-המשפט המחוזי. אכן, בדרך כלל יפנה התובע שזכה להליכי הוצאה לפועל או להליכי ביזיון בית-המשפט, כדי לאכוף על הנתבע את ביצוע החיוב שבפסק. ואולם, אם פסק-הדין אינו ניתן לביצוע ונבצר מן הזוכה להשיג באמצעותו את היתרון שהוא זכאי לו, קיים צידוק, שהתובע יגיש תובענה חדשה שעילתה היא הפסק הראשון (ראו ע"א 556/75 לוקה (אברהם) צביק נ' דינה צביק פ"ד לא(1) 7 ,עמ' 11-12)" (הדגשה שלי – צ.ו; ובדומה ראו לעניין זה ת"א (5745/04 צפריה מושב עובדים להתיישבות דתית שיתופית בע"מ נ' חג'מה רמי (2009)).
זאת ועוד, גם אם יטען הטוען כי בנדון לא עסקינן בפסק דין הצהרתי גרידא וכי מאחורי פסק הדין עומדת קביעה אופרטיבית המורה על העברת הזכויות במקרקעין לידי המבקשת, הרי שגם אז אין כל מקום לקבל הבקשה מהטעמים שיפורטו להלן –
תקנה 388 (א) (1) לתקסד"א קובעת כי בית המשפט רשאי –
"אם הדבר נראה לו צודק ונוח...למנות כונס נכסים לכל רכוש, בין אם לפני מתן פסק הדין ובין לאחריו" (הדגשה שלי- צ.ו).
סוף דבר - הבקשה נדחית.