בכל מקרה, לטענתה, על בית המשפט להפחית את הריבית שתקבע, בהיותה בגדר פיצויים מוסכמים, לפי סעיף 15(א) סיפא לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א – 1970 (להלן – "חוק החוזים (תרופות)").
הבנק בכתב תשובתו ובסיכומי תשובתו מבקש לדחות את כל טענות הנתבעים ומשיב כדלקמן: אין מדובר בחוזה יחס, בעסקת שותפות ובהסכם אשראי מסוג NON-RECOURS, אלא בהסכם הלוואה בנקאי, שכל תנאיו מפורטים בו, בנספחיו ובתוספות שנוספו לו, והם אלה המחייבים את הצדדים, בלבד;
מלוא חוב ההלוואה הועמד לפרעון כדין ובהתאם להסכמים שבין הצדדים, לאחר שהנתבעים הפרו את הסכם ההלוואה, בכך שלא פרעו את הריבית שהיה עליהם לפרוע, ולאחר שמצבה הכלכלי של פ.ד. הורע, באופן שמאפשר על-פי ההסכם להעמיד את כל החוב לפרעון מיידי;
ניתנה אורכה מספקת להסדרת החוב, אך הנתבעים לא פעלו במאומה להסדרתו;
גובה החוב פורט, הן בכתב התביעה, הן בתצהירי עדי הבנק והן בחוות דעת מטעמם, ואילו הנתבעים לא הגישו חוות דעת נגדית;
ההלוואה חויבה בריבית הפיגורים, על-פי הסכם ההלוואה והיא גם סבירה ואיננה חריגה;
פלדמן הסכים לערוב למלוא חובות פ.ד. כלפי הבנק במסגרת התוספת השנייה, כשבמהלך כל המשא ומתן הוא היה מלווה בעורכי-דין מהשורה הראשונה;
הליכי פשיטת הרגל ננקטו כדין ופלדמן לא הוכיח את הנזקים הנטענים על ידו.
אקדים כאן את מסקנתי ואומר, כי לאחר עיון בכל העדויות והראיות שהוצגו לפני, ולאחר ששקלתי את כל טענות הצדדים, אין מנוס, לדעתי, מקבלת התביעה, הן כלפי פ.ד. (וכמובן HFZ) והן כלפי פלדמן, למעט תיקון מסוים בחיוב הריבית, כפי שיפורט להלן, ולאור מסקנתי זו יש להצר על כך שהנתבעים לא השכילו למצות את הליך הגישור הממושך שהיה בין הצדדים, או להגיע להסכם פשרה אחר מחוץ לכֹתלי בית המשפט, למרות ההזדמנויות הרבות שניתנו לכך.
יתרה מזו, לטענת הבנק (סעיף 60 לסיכומיו), שלא הוכחשה על-ידי הנתבעים, גם בהתנגדותו של פלדמן לבקשת פשיטת הרגל שניפתח כנגדו, הוא לא העלה טענה להיעדר הסכמה לערוב לכל חובות פ.ד. או להטעייה מצד הבנק בנושא זה, וטענה זו הועלתה על ידו (ועל ידי פ.ד.) לראשונה במסגרת הגנתו לתביעה זו.
להוכחת גירסתו טוען פלדמן, שלא הייתה כל כדאיות כלכלית מצִדו לתת ערבות אישית בלתי מוגבלת לכל חובותיה של פ.ד., ולשם כך הוא הגיש חוות דעת של רו"ח פרופ' חיים אסייאג.
...
לאור האמור לעיל, אני קובע שפלדמן לא הוכיח את עילת הקיזוז ולא הוכיח את גובה הנזקים הקשורים, על-פי הנטען, אליה.
תוצאה
תוצאת כל האמור לעיל היא, שאני מחייב את שלושת הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובע את סכום התביעה, בצירוף ריבית על-פי האמור בכתב התביעה אך בכפוף לתיקון הריבית כאמור בסעיף 42.
כן אני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובע, שכר-טרחת עורך-דין בסך 2,700,000 ₪ והוצאות משפט בסך 2 מיליון ₪, שניהם בצירוף הפרשי התמדה וריבית כחוק מיום מתן פסק הדין.