כללים אלו קבועים בסעיף 91, לפקודת פשיטת רגל [נוסח חדש], התש"ם - 1980 ( להלן: פקודת פשיטת רגל או הפקודה) הקובע כדלקמן:
"(א) נושה שפתח בהליכי הוצאה לפועל לגבי נכסים של חייב, לרבות עיקול חוב המגיע לחייב, לא יוכל להנות מההוצאה לפועל לעומת הנאמן אלא אם השלים אותה לפני יום מתן צו הכנוס ולפני שנודע לו כי הוגשה בקשת פשיטת רגל או כי החייב עשה מעשה כאמור בסעיף 72(2).
בעניינינו, ברור כי לא בנק דיסקונט הוא שמכר את הנכס, על אף שסביר כי הוא היה מעוניין במכר, אלא הנכס של החייב נתפס ומומש על ידי כונס הנכסים מטעם הנושה המובטח ולכן אין כלל תחולה להוראת סעיף 91 לפקודה.
העניין שנידון בפני כב' השופט עמית נוגע למיסוי מקרקעין והוא אינו קשור לענייננו, ואולם בהשוותו את סעיף 91 לפקודה, לעניין שנידון בפניו, ציין כב' השופט עמית את הדברים הבאים, ואצטטם במלואם:
"כאשר בעיקול חוב עסקינן, מורה המחוקק כי השלמת הליכי ההוצאה לפועל נעשית רק עם קבלת החוב (ראו, לדוגמה, רע"א 4941/06 אלפסי נ' עו"ד אופיר נאמן על נכסי דיין בפשיטת רגל [פורסם בנבו] (16.7.2006)). בדומה, ניתן להקיש גם לגבי עיקול מקרקעין, כי רק כאשר מכירת המקרקעין הושלמה באופן שהנושה קיבל כבר את המגיע לו, גובר הנושה בהוצאה לפועל על הנושים האחרים בפשיטת רגל של החייב (ע"א 584/81 כונס הנכסים הרישמי נ' קרני, פ"ד לו(3) 747 (1989)). יש הגורסים כי כאשר ניתן כבר צו מכר פורמאלי על ידי ראש ההוצאה לפועל על פי תקנה 69 לתקנות ההוצאה לפועל, לצורך סעיף 34א לחוק המכר, יראו את המכירה כאילו הושלמה, גם אם הכספים טרם הועברו לנושה (פש"ר (ב"ש) 5276/09 לחכים נ' עו"ד ישראל בודה כונס נכסים בהוצל"פ [פורסם בנבו] (2.11.2010)). החשוב לענייננו, כי המונח "השלמת המכירה" בסעיף 91 לפקודת פשיטת הרגל, אינו מועד אישור המכירה על ידי ראש ההוצאה לפועל, אלא לכל הפחות מועד מתן הצוו הפורמאלי, ושמא אף לאחר מכן, רק עם תשלום מלוא התמורה".
...
כפי שצוין בפסקה 22 לעיל, לפרשנות זו הפנו המחברים עודד מאור ואסף דגני בספרם, אך אין בידי לקבלה.
בעניין זה מקובלת עליי עמדתה של כב' השופטת נצר כפי שהובעה בעניין לחכים, ולפיה סעיפים 92 ו- 93 לפקודת פשיטת רגל, אינם רלוונטיים לשאלה נשוא דיוננו, היות והם מתייחסים למקרה שבו אין חולק כי הליכי ההוצאה לפועל טרם הושלמו.
בדברי ההסבר לאותו סעיף (בעמ' 711) מצוין כי סעיף 218 "מסדיר את מעמדן של הוצאות הגבייה בהליכי חדלות הפירעון במקרה שבו נכס נתפס אך הליך הגבייה טרם הושלם" ובהמשך לכך מצוין כי הוראות סעיף 218 "מבוססות על הוראות סעיפים 92 ו-93 לפקודת פשיטת רגל". המסקנה הברורה היא כי סעיפים 92 ו-93 לפקודת פשיטת רגל, עוסקים בהליכי גבייה שטרם הסתיימו ובניגוד לקביעה בעניין פנחס, הם אינם נוגעים לענייננו ואין בהם כדי להכריע בשאלת מועד סיומם של הליכי הוצאה לפועל.
נוכח האמור, אני קובעת כי הליכי ההוצאה לפועל למימוש הנכס הושלמו לפני מתן צו הכינוס לנכסי החייב, ולכן הסכום שבמחלוקת יוותר בקופת פשיטת הרגל.