מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לפריסת ערבון לתשלומים

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עוד טוענים המבקשים, כי הודעת העירעור שהוגשה מטעמם היא "בנושא משפטי", וכי "ככל שתתקבל טענה זו המוכחת בפירוט בכתב העירעור, הרי שיש לקזז מסכום פס"ד את סך 650,000 ₪ ולמעשה כל פס"ד בבית משפט קמא יתבטל". המבקשים חוזרים על טענותיהם כפי שנטענו בבקשה ועותרים, כי הערבון יופחת לסך של 17,000 ₪; ולפריסת הסכום, בשל משבר החרום שפקד את המדינה, כשהסכום הראשון ישולם עד יום 25.12.20 והשני עד יום 22.1.21.
...
המשיבים טוענים עוד, כי סכום ההוצאות "יתקזז מהתשלומים הראשונים שישלמו המבקשים על חשבון החיובים לפי פסה"ד (מעל 500 אלף ₪), מה שטרם עשו , אף שהודע להם במסגרת בקשה מס' 2, על פתיחת שלושה תיקי הוצל"פ בעניין, מה עוד שהמדובר בסכום פעוט ביותר ביחס לסכום החיוב בו חויבו ובו חייבים המבקשים". בכל הנוגע לבקשת המבקשים לפריסת תשלומי העירבון, המשיבים אינם מתנגדים לפריסת סכום העירבון שייקבע וזאת לשני תשלומים רצופים ושווים כשהראשון בהם יבוצע עד יום 16.12.20.
בנסיבות האמורות לעיל, הבקשה להפחתת העירבון, נדחית.
המבקשים ישלמו הוצאו המשיבים בסך של 1,500 ₪ (כולל מע"מ), בגין הגשת בקשה זו. ההחלטות ניתנו בסמכותי כרשם.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתו בשל תיקי ההוצאה לפועל הרבים שניפתחו נגדו יש לו סדרי עדיפויות לתשלום אותם הסדרי חוב שנקבעו במסגרת תיקי ההוצל"פ. וכי בקשתו אינה לפטור אותו מתשלום עירבון אלא לפרוס את התשלום.
...
בקשה המוגשת ללא פרטים מלאים ומהימנים אינה מעמידה את התשתית הראייתית הדרושה כדי לדון בבקשה, ודינה להידחות מטעם זה בלבד (בש"א 6669/94 מגרפטה נ. מנורה חברה לביטוח בע"מ (2.2.95); בש"א 128/89, ע"א 229/89 מצא נ. מצא (29.5.89)).
מן הכלל אל הפרט באשר לבקשת המבקשים לפטור מאגרה אזי דין הבקשה להידחות.
באשר לבקשה לפריסת סכום הערבון ל- 10 תשלומים, אזי אף בקשה זו נדחית.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

באשר לבקשה לפריסה של יתרת הערבון, כפי שנקבע – כזכור, במסגרת החלטת השיחרור קבעתי כי יופקד ערבון כספי בסך של 75,000 ₪ ועוד קבעתי, כי לצורך שיחרורו המיידי של המבקש, זה נידרש להפקיד סכום של 40,000 ₪, כאשר היתרה, שטרם הופקדה, אינה משמשת כתנאי לשיחרור.
לאחר שבחנתי את בקשת המבקש, את תגובת המשיבה ואת יתר נסיבות העניין, הנני מורה כי יתרת הערבון הכספי, דהיינו – סך של 35,000 ₪ - תופקד בשלושה תשלומים חודשיים, רצופים, החל מה-15.01.15 ואילך.
...
לאחר שבחנתי את בקשת המבקש, את תגובת המשיבה ואת יתר נסיבות העניין, הנני מורה כי יתרת העירבון הכספי, דהיינו – סך של 35,000 ₪ - תופקד בשלושה תשלומים חודשיים, רצופים, החל מה-15.01.15 ואילך.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מוסיפה המשיבה, כי ההחלטה המתנה הפקדת ערובה כתנאי למתן רשות להיתגונן, מבוססת על ממצאים עובדתיים וקביעות מהימנות, כאשר על החלטה זו הגישו המבקשים בקשה לעיון מחדש אשר נדחתה על ידי בית המשפט קמא, אך עם זאת אשר להם לפרוס את הפקדת הערבון לחמישה תשלומים, וכידוע אין בבקשה לעיון מחדש בכדי לדחות את המועדים להגשת ערעור על החלטה.
...
על הנימוקים לכך, עמד בית המשפט העליון בבש"א 1528/06 ורנר נ' כונס הנכסים הרשמי (17.10.07): "זכות הגישה לערכאות הניתנת לבעל דין אינה זכות מוחלטת. כנגדה ניצב שיקול חשוב שנועד להגן על בעל-הדין שכנגד מפני חסרון כיס, הטרדה, אובדן זמן וניצול לריק של משאבים אנושיים עקב גרירתו למשפט שנסתיים בפסק לזכותו על דרך הבטחת יכולתו לממש את גביית ההוצאות שנפסקו לטובתו. זכותו של בעל הדין שכנגד היא תמונת ראי של זכות הגישה לערכאות בפן ההפוך שלה – היא נועדה להגן עליו מפני ניצול לרעה של זכות הגישה לערכאות, ולהבטיח את זכותו להוצאות לא רק להלכה, אלא גם במישור יכולת המימוש המעשי. הפקדת הערבון הכספי נועדה, אפוא, להגן על זכותו של בעל הדין הנתבע לממש את גביית ההוצאות שנפסקו לטובתו בהליך שהוגש נגדו וכשל...פטור מערבון בהליך סרק גורם לפגיעה ישירה בבעל הדין שכנגד, הנושא לבדו בעלויותיו של הליך-הנפל. מכאן השוני במשקלים הניתנים לגורם סיכויי ההליך בכל אחד מן המישורים האמורים. " בנוסף, הלכה היא שלא די בכך שהפקדת הערובה תכביד על המבקש מבחינה כלכלית, אלא עליו לפרוס תשתית ראייתית כי אין באפשרותו לגייס את סכום העירבון (בש"א 3849/11 אורי פלג נ' SOFASA Llc (22.5.11)) מעיון בהודעת הערעור ובהחלטה בהתנגדות לביצוע שטר, עליה נסמך למעשה פסק הדין, אני סבורה, מבלי לקבוע מסמרות, כי ההחלטה מנומקת היטב ומבוססת על טיעוני המבקש עצמו (הכוללים גם טענות סותרות).
לאור כל האמור, משלא הוכחו התנאים הנדרשים למתן פטור מהפקדת הערובה, אני דוחה את הבקשה.

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקש טוען כי אותו פסק דין אחר מהוה מעשה בית דין כמתואר לעיל, אולם בבקשתו בתיק הרמ"ש לא עתר להפחית את תשלום הערבון ולקבוע פריסת תשלומים כפי שנקבע בהחלטות אליהן הפנה, אלא דרש כי יינתן לו פטור מלא מהפקדת ערבון.
...
לאחר עיון בבקשה לפטור מהפקדת עירבון ובתשובה שהוגשה, נקבע בהחלטה מיום 16.7.2023 כי יש לדחות את הבקשה לפי שאין הנמקה לגבי סיכויי הערעור; בהעדר תצהיר שצורף לבקשה (כאשר יתכן שבתוך 256 נספחים יש תצהיר שלווה בקשות קודמות, אך אין תצהיר לבקשה הנוכחית); ולפי שהמערער חויב בעשרות אלפי ₪ הוצאות כלפי המשיבה בהליכים רבים קודמים אך חלקם הארי לא שולם.
מפסק הדין גם למדים כי בד בבד, בפסק דין מקביל, נדחה ערעור על החלטה לדחות את בקשתו של המערער לפטור מתשלום אגרה (ע"ר 33412-04-23), וכי בית המשפט סבר כי בהפחתת סכום העירבון הלך המותב שם (כב' הרשם דפדי) כברת דרך לקראת המערער ובית המשפט מצא שלא להתערב בשיקול דעתו, דבר שאינו נעשה בנקל על ידי ערכאת ערעור.
הערעור נדחה אפוא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו