בית המשפט המחוזי קבע כי לבית משפט השלום סמכות לידון בבקשה לפסיקת הוצאות ושכר טירחת עורך דין, שכן מדובר ב"החלטה אחרת" ולא בפסק דין, שכן הוא ניתן בטרם הסתיימו כל פעולות העזר הכרוכות בבצוע פירוק השתוף.
כמפורט שם, לאחר שהצדדים טענו בפני ערכאת העירעור במסגרת העירעור הראשון גם לעניין ההוצאות להן נדרשו, ציינה ערכאת העירעור בהחלטה מיום 21.6.2012 כי "...בהנתן שההליך בבית משפט קמא עדיין לא הסתיים, יוכל בית משפט קמא להדרש גם למאמץ שהשקיעו הצדדים היום לפנינו במסגרת פסק הדין הסופי, ובילבד שיתבקש לכך על ידי מי מהצדדים" (החלטה מיום 21.6.2012, עמ' 9, ש' 13-15).
פשיטא, כי לא ניתן לקבל מצב דברים לפיו בעל דין מסכים למחוק הליך בפני בית המשפט ללא צו להוצאות ולאחר מכן לעתור להוצאות (ריאליות) בהליך אחר, ובשלב מאוחר יותר.
...
מהטעמים עליהם עמדתי לעיל, אני סבור כי יש מקום לשפות את מרינה בגין הוצאות להן נדרשה, ולמעט ההוצאה בעניין חוות דעת בצלאל קציר, וזאת מאחר שאיני סבור כי יש להשית הוצאה זו על כתפי העירייה בנסיבות העניין.
בסיכומו של דבר, לאחר בחינת מכלול השיקולים לעניין שכר הטרחה כמפורט לעיל, לרבות היקף ההליכים והעבודה, משך ההליך, התנהלות הצדדים, הדיונים שנערכו, מידתיות וסבירות התשלום וכיו"ב, מצאתי בנסיבות מקרה דנן להעמיד את סכום שכר הטרחה שהעירייה תשיב למרינה בקשר עם הליך פירוק השיתוף, על סך של 350,000 ₪.
סוף דבר
מהטעמים המפורטים לעיל, העירייה תישא בהוצאות מרינה כמפורט בסעיף 47 לעיל וכן בתשלום שכ"ט כמפורט בסעיף 53 לעיל.