מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לפסיקת הוצאות בעתירה למתן היתר כניסה לישראל

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהקשר זה הוסיפה הרשות כי בהמשך לתגובתה בבית הדין לעררים, שבה ביקשה למחוק את הערר לאחר שהותרה כניסת המבקשים לישראל בכפוף להפקדת ערבות, הם היו אלה שבקשו להמתין עם ההכרעה בערר עד לאחר החלטת בית המשפט, או לפסוק לטובתם הוצאות.
טיעוני הרשות, אשר כאמור הוגשו רק לגבי עניין אנסטסיה, הם כי ההליך התייתר לאחר שניתן הסעד המבוקש והתמשך רק לבקשת המבקשים, וכי המקרה אינו נכלל בגדר המקרים החריגים המצדיקים פסיקת הוצאות במסגרת של עתירות מנהליות.
בבחינת השיקולים לפסיקת הוצאות על אף שהסעדים התקבלו טרם ניהול הליך משפטי מלא בעניינים שלפניי, דעתי עם המבקשים בשני המקרים, כי אילמלא היו מצליחים לפתוח בהליך משפטי על אף המאמצים שהושקעו כדי למנוע זאת מהם, לא היו מצליחים להכנס לישראל, אליה הגיעו, כאמור, אך בשל המילחמה האיומה המתחוללת בארצם.
...
בתוך כך קבעתי כי: "במקרה שלפניי, דחה בית הדין את הבקשה לצו ביניים מבלי לקבל את תגובת הרשות, תוך הנחה שאמם של האחים נמצאת בישראל שלא כדין, כאשר לטענת המבקשים היא נמצאת בארץ כדין. הדיין לא איזן כראוי בין סיכויי הערר למאזן הנוחות שהוא השיקול המכריע במקרים מסוג זה. הרשות מיהרה וניסתה להרחיק את המבקשים כשעתיים לאחר מתן ההחלטה, כדי למנוע הגשת ערעור לבית המשפט. אין לעמוד מנגד ולאפשר המשך התנהלות זו". שנית, התבססה החלטתי גם על טובת הילד שלא נשקלה בהליך הנוכחי ולא מונה לו אפוטרופוס לדין, על אף שמדינת ישראל חתומה על האמנה בדבר זכויות הילד החלה על הקטין, שלפיה בדיון בו נקבע גורלם של ילדים, טובתם צריכה להיות השיקול הראשון במעלה, ועל אף פסיקת בית המשפט העליון בהקשר זה. לאור כל זאת קבעתי באופן רוחבי, כי: "יש לקבוע כללים שיבטיחו ייצוג משפטי וגישה לערכאות בכל המקרים של אזרחיות ואזרחי אוקראינה המגיעים בעקבות המלחמה הנמשכת, וכניסתם מסורבת. אדגיש, הכוונה לאפשר ייצוג משפטי לצורך ביקורת שיפוטית על החלטת הסירוב. יש לציין לשבח את עורכי הדין הרבים המסייעים לאותם מסורבי כניסה ללא עלות (פרו בונו) ועושים במלאכה לילות כימים, כפי שעולה מהבקשה שלפניי". על כן קבעתי כי החלטתו של בית הדין לעררים מבוטלת, ובקשת רשות הערעור מתקבלת במובנה הרחב, כך שיחולו ההוראות שלהלן, כדי לאפשר ביקורת שיפוטית יעילה על החלטות הרשות: על הרשות ליידע את כל מסורבי הכניסה, עם הסירוב כי יש להם זכות להיוועץ בעו"ד ולהגיש ערר על אותה החלטה.
אלא, שתחת ההתייחסות להפרת החלטתי בעניין אנסטסיה כאמור בהחלטתי לעיל, פירטה התגובה בקצרה וללא תצהיר, כי לאור הצו הארעי שנתן כב' השופט אטדגי ושהוארך על ידי, המבקשות שוחררו ממשמורת, ובמצב זה שבו הן שוהות בישראל, הרשות מסכימה לסעד הזמני מבלי לגרוע מטענה מטענות המדינה, ומבקשת לבטל את הדיון שהיה קבוע למחרת היום, בטענה שהסעד הזמני התייתר.
בעא 1535/13 מדינת ישראל נ' ציפורה איבי (נבו 03.09.15), בפסקה 6 לפסק דינה, קבעה כב' השופטת ד' ברק ארז בקשר למדינה כשחקן חוזר בהליכים מנהליים: המדינה כ"שחקן חוזר" וכנאמן הציבור: מעבר לשאלה האם קיים בענייננו מעשה בית-דין או תקדים מחייב, אני סבורה שמעמדה הציבורי של המדינה מחייב שלא לאפשר לה לנהוג באופן אסטרטגי – לטעון טענות שונות בהליכים המתנהלים מול בעלי דין שונים ולהציג את טענותיה "טיפין טיפין" בהליכים שונים כדי "לנסות" אותן.
נדחה הערעור שהגישה בבית המשפט העליון וניתן בעניין פסק דין – ניתן לצפות שהמדינה תקבל על עצמה לנהוג בהתאם לתקדים זה, ולא להעלות טענות הכופרות בו. מסקנה זו מתחייבת קודם כול מתפיסות יסוד של הגינות שלטונית, כפי שציינה חברתי, אך למעשה נובעת גם מחובתה של המדינה לנהוג בשוויון בכלל הניזוקים ממעשים שביצעה במסגרת תפקידה הציבורי (בענייננו, בתחום של בריאות הציבור).
סוף דבר לאור האמור לעיל הבקשות לפסיקת הוצאות לחובת הרשות מתקבלות.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

יחד עם הפקדת הערבות חתם העורר על מיסמך "הסכמה להפקדת ערובה" במסגרתו התחייב בין היתר כי "ידוע לי כי הערבות אותה אפקיד תשמש להבטחת קיום תנאי ההחלטה ע"י הנערב דלעיל וכי הפרת תנאי מתנאי ההחלטה על ידו תוביל לחילוט מלא של הערבות אותה אפקיד". לאחר הפקדת הערובה אושרה כניסתה של האשה לישראל.
לא הוגש ערר במועדים הנ"ל. רק בחלוף כשנתיים התקבלה אצל המשיב פניה מהעורר במסגרתה עתר להשבת הערבות שהופקדה על ידו.
ביום 19.12.2018 ניתנה החלטה ע"י רשות האוכלוסין בנוסח הבא: "...הוחלט לאשר כניסה בכפוף לערבות בנקאית בסכום של 30,000 ₪ לצורך בחינת הקשר לאחר כניסתה לארץ." בכתב הערבות שחתם הערב נרשם כי בת הזוג תמלא אחר התנאים המנויים בהחלטה מיום 19.12.2018.
בנסיבות אלו ולאור התוצאה אליה הגעתי אין גם מקום להזקק לטענות העורר בדבר דחיית בקשתו לעיכוב ביצוע תשלום ההוצאות שנפסקו במסגרת פסק הדין של בית הדין לעררים, כאשר כידוע הכלל הוא שבעל דין שזכה בדינו רשאי לממש לאלתר את הסעד שנפסק לטובתו והעורר לא הצביע על כל נסיבה מיוחדת לעכב את ביצוע תשלום ההוצאות, כפי שטען המשיב.
...
עם זאת סבור אני כי ראוי שהרשות המנהלית המוסמכת תבחן את בקשתו של המערער לקבלת הערבות שחולטה בחזרה, זאת ככל שתוגש בקשה, מטעמי צדק והגינות שלטונית וממכלול הטעמים שפורטו לעיל, ביחד עם נסיבות אישיות שיוכל המערער להוסיף ולטעון בפני הרשות המנהלית המוסמכת.
בהתאם אני מורה כי המערער יוכל לפנות לגורמי רשות האוכלוסין וההגירה ומשרד הפנים בבקשה חדשה שתפרט את מכלול הנסיבות, נסיבות שככל הנראה לא נבחנו ונשקלו ע"י גורמי המשיב וממילא גם לא עמדו גם בפני בית הדין ולא נשקלו על ידו.
בכפוף לזכותו של המערער לפנות בבקשה חדשה, כמפורט לעיל, הערעור נדחה.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 27.12.2022 החליטה שרת הפנים לדחות את הבקשה להסדרת מעמדם של המבקשים בישראל, בהתבסס על המלצת הועדה המקצועית ההומניטרית המייעצת לשרת הפנים לפי סעיף 7 לחוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), התשפ"ב-2022 (להלן: ההחלטה).
בנימוקי ההחלטה נכתב, בין היתר, כי לא נמצא טעם הומניטארי ייחודי המצדיק להעניק להם מעמד בישראל, וכי עולה שבמרוצת השנים מרכז חייהם של המבקשים היה באיזור ולא בישראל.
בבקשה למתן צו ביניים טענו המבקשים, בין היתר, כי מאזן הנוחות נוטה לטובתם וכי סכויי העתירה גבוהים.
המבקשים מוסיפים וטוענים כי לא היה מקום לפסוק נגדם הוצאות במסגרת הבקשה למתן סעד זמני.
...
אף מבלי לקבוע מסמרות בשאלת סיכויי העתירה, סבורני כי מאזן הנוחות נוטה לטובת המערערים.
ואולם, בשים לב לנזק הנטען על ידי המערערים ולשלב הדיוני הנוכחי, סבורני כי מאזן הנוחות נוטה בשלב זה לטובת המערערים.
סוף דבר: מצאתי לקבל את הערעור, לבטל את החלטת בית המשפט לעניינים מינהליים, ולהורות על מתן צו ביניים שאוסר על נקיטת הליכי אכיפה נגד המערערים עד להכרעה בעתירה בעניינם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לענין זה אפנה למשל אל רע'א 6258/2,‏ ‏בנק לאומי לישראל בע"מ נ' ששון יעקב (מיום 1/10/2020, הש' ע' גרוסקופף); בגץ 6274/11, דלק חברת הדלק הישראלית בע"מ נ' שר האוצר (מיום 26/11/2012, הש' ס' ג'ובראן, ע' פוגלמן, נ' סולברג); וכן ע"א 5602/03‏, אבי ושרה סגל ואח' נ' שיכון ופתוח לישראל בע"מ (מיום 28/2/2005, השופטות א' פרוקצ'יה, מ' נאור, ע' ארבל), וכן ר' ע"א (מחוזי חיפה) 58708-01-22, רקפות בגבעה בע"מ ואח' נ' נציגות הבית המשותף ואח' (מיום 12/8/2022, הש' ש' נתנאל, ורבנר, דאוד).
(3) התובעת מוסיפה וטוענת הצעות והוראות שונות, כגון למשל: · לענין תיקון כשלי האיטום במרתפי חניון 1-; · הצעות והוראות שונות לגבי תקוני אריחים; · התקנות נוספות, כגון אף מים, בדירות מגורים, למרות שפתרון מומחה בית המשפט היה שונה; · ביצוע בדיקות המטרה בכל פעם שיפנו אל הנתבעות, טענה שלדברי הנתבעות היא בכלל הרחבת חזית; · תעלות נקוז בכניסה לחניונים – להורות "למצוא פיתרון תקני", כאשר בפועל יש היתייחסות, לרבות הפניה לאפשרות של התקנת גגון; · מציאת "פיתרון אמיתי" לדלתות מעלית מעבר לפיתרון מומחה בית המשפט; · תיקון ליקויים נוספים שלטענת התובעת מופיעים "בפרוטוקולים ראשוניים שבוצעו בטרם ניתן טופס 4 – כלומר לא די לתובעת שנות המחלוקת שהסתיימו בחוות דעת מומחה בית המשפט, אלא היא עותרת כעת לפרוטוקולים ישנים עוד טרם מתן טופס 4 שלטעמה על הנתבעת לתקן. וכך תיקונים נוספים, כגון בחדר הכושר, בכניסה לחניון ועוד.
חלק שלישי – היתייחסות לבקשה למתן היתר לפיצול סעדים וכן תוצאת ההליך הערה ביחס לבקשת התובעת למתן היתר פיצול סעדים (1) התובעת עתרה למתן היתר לפיצול סעדים תוך שהיא מפנה אל "מלוא הנזקים שנגרמו ועדיין נגרמים לרכוש המשותף בבית המשותף". עוד מפנה התובעת לנזקים שטרם התגבשו ולהוצאות שונו שנאלצה לשלם.
(3) בפסיקת ההוצאות ושכר טירחת עו"ד יש להתייחס לתוצאת ההליך, סכומי התיקונים המוערכים אל מול הקף חוות הדעת שצורפו לתביעה.
...
(4) לחילופי חילופין, ליתן כל סעד אחר שיימצא בית המשפט לנכון בנסיבות העניין.
סוף דבר לאור האמור לעיל אני קובע כדלקמן: (1) אני מורה לנתבעות, ביחד ולחוד, לבצע כל מסקנות חוות דעת מומחה בית המשפט כאמור בחוות הדעת מיום 25/4/2021 ובתשובות לשאלות הבהרה מיום 21/10/2021 ומיום 16/2/2022.
בנסיבות אלה אני מחייב את הנתבעות בתשלום הוצאות יחד עם שכר טרחת עו"ד בסך כולל של 25,000 ₪.

בהליך בקשות בנייה (בב"נ) שהוגש בשנת 2023 בעניינים מקומיים ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט לעניינים מקומיים בירושלים בב"נ 33193-04-23 מדינת ישראל נ' לוי ואח' תיק חצוני: 1998/0940.03 בפני כבוד השופטת ענת גרינבאום-שמעון המבקשת מדינת ישראל המשיבים 1. מישל לוי 2. הוועד להקמת בית הכנסת אלגריבה ומרכז רוחני תרבותי ליהדות תוניסיה בירושלי החלטה
לסיום, עתרה המבקשת להשית הוצאות בסך 10,000 ₪ על המשיב 1.
טענתה המרכזית של המבקשת היא כי השמוש אסור מכיוון שהוא נעשה בנגוד לתנאי ההיתר - בנגוד לסעיף 16 לפיו "אין לשכן את הבנין או חלק ממנו ללא טופס 4" ובנגוד לסעיף 18 לפיו "לפני תחילת העבודה יש לפנות לרשויות הבאות לתאום ואישור העבודות: חברת החשמל, חברת תיקשורת בעלת רשיון מאת מדרש התיקשורת למתן שירותי טלפון, שירותי הכבאות וחברת הגיחון". המשיב צירף להתנגדותו אישורים רבים אשר על פניהם מלמדים על בטיחותה של קומת הכניסה, בה נעשה שימוש ובין היתר: אישור בטיחות מאת מהנדס פרקל מיום 4.5.23 (עמ' 46 להתנגדות מיום 1.6.23), אישור תקינות מערכות חשמל מאת בודק חשמל לוי מיום 10.4.23 (עמ' 48 להתנגדות מיום 1.6.23), אישור תקינות ציוד כיבוי אש מאת 'בניר אש אחזקות' מיום 3.5.23 (עמ' 52 להתנגדות מיום 1.6.23), אישור בדיקת מטפי כיבוי אש מאת 'בניר אש אחזקות' מיום 3.5.23 (עמ' 54 להתנגדות מיום 1.6.23) אישור נגישות מאת אדריכל עבודי מיום 4.5.23 (עמ' 56 להתנגדות מיום 1.6.23) ואישורים מתיק פקוח הבניה במשרדי המבקשת.
אלא שישנה גישה בפסיקה, לפיה בצד קיומן של ראיות לכאורה לכך שנעשה שימוש אסור, בדומה למעצר עד תום ההליכים, נידרשת גם עילה למתן הצוו, שכן אינה דומה עבירת בניה שהיא בגדר זוטי דברים לעבירת בנייה נרחבת, ואין דומה שימוש אסור שאין בצדו סיכון ממשי לשימוש אסור אשר יוצר סיכון של ממש למשתמשים (ראה בב"נ (מקומיים אשד') 54258-11-20 ועדה מקומית לתיכנון ובניה אשדוד נ' מוסדות שער התורה אשדוד ער ([נבו] (07.01.2021)).
...
עם זאת, מקובלת עלי עמדת המבקשת כי מדובר באישורים שאותם יש להגיש לרשויות המתאימות על מנת שיבחנו בצורה מקצועית ובהתאם יינתנו אישורי הרשויות, כנדרש בסעיף 18 להיתר הבניה.
כמו כן, מקובלת עלי עמדת המשיבה 2 לפיה מדובר במכתבי אנשי מקצוע ולא בתצהירים ערוכים כדין, עורכי המסמכים לא התייצבו לעדות ולא נחקרו ביחס לאמור במכתביהם.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, ניתן בזאת צו קבוע האוסר על המשיבים מלעשות כל שימוש במבנה (אשר משמש כבית כנסת), במקרקעין שבדרך חברון 95, בשכונת תלפיות בירושלים, חלקה 7 בגוש 30300, קואורדינטות 629450;221300.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו