בקשות שהגיש המערער להחלפת השמאית ולפסילת חוות דעתו של רואה החשבון – נדחו על ידי המותב, ובקשות רשות ערעור שהגיש המערער על כך נדחו אף הן. לענייננו רלוואנטית ההחלטה בעיניין חוות דעתו של רואה החשבון (להלן: ההחלטה בבר"ע), שם הדגיש בית המשפט המחוזי כי המערער יהיה רשאי להעלות את מלוא טענותיו במסגרת ערעור על פסק הדין המשלים, וכי "ייתכן גם שביהמ"ש קמא יחליט במסגרת פסק הדין המשלים לא לאמץ את תחשיבי המומחה וכל הבקשה תיתייתר" (רמ"ש (מחוזי ת"א) 37484-11-21 (החלטה מיום 4.1.2022); השופט נ' שילה).
בכך, לטענת המערער, שלל המותב מראש את האפשרות שידחה איזו מחווֹת הדעת, וזאת בנגוד להחלטה בבר"ע שבה צוין כי ייתכן שהמותב יחליט "במסגרת פסק הדין המשלים לא לאמץ את תחשיבי המומחה".
כחיזוק לטענותיו הוסיף המערער והפנה לבקשת פסלות שהגיש בהליך בשנת 2013, בה נטען כי המותב גילה דיעה נחרצת באשר לתוצאת ההליך ואף היתייחס לסוגיות שעלו בהליך גישור חסוי שקיימו הצדדים.
עוד הבהיר המותב כי הדיון בתביעה החדשה נקבע "בהתאם לנוהל הקיים לכל תביעה חדשה". מכל מקום, המותב הדגיש כי "ביצוע פסק הדין יהא בהתאם להחלטה שתנתן בדבר הסכומים המגיעים למשיבה", ואין בכך משום ניגוד עניינים.
...
ברוח דומה, אין בידי לקבל את טענת המערער כי המותב דרש ממנו לקיים פסק דין "לפני שפסק הדין בכלל נכתב". מהקשרם המלא של הדברים, אשר הובא לעיל, עולה בבירור כי התייחסות המותב לכך שהמערער נמנע מלקיים את "פסק הדין" כּווְּנָה לפסק הדין החלקי, ולא לפסק הדין המשלים שטרם ניתן, וכי היא נכתבה על רקע ניסיונות המערער לפסול את המומחים או את חוות הדעת שהגישו בהליך.
בניגוד לטענת המערער, לא שוכנעתי כי יש מקום להקיש לענייננו מעניין קלימי – שם נדון מקרה שבו פורסם בשגגה, לפני שהוגשו סיכומי הצדדים, מסמך "הנחזה על פניו להיות פסק דין שלם ומוגמר", אשר הוחזר ל"מצב טיוטה" מספר דקות לאחר מכן (שם, בפסקאות 1 ו-8).
שני הערעורים נדחים, אפוא, ומשלא נתבקשה לגביהם תגובה לא ייעשה צו להוצאות.