מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לפסילת שופט בתיק מכרז למינוי מנהל בית ספר

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין הארצי לעבודה ע"ע 37080-05-17 ניתן ביום 20 פברואר 2018 גאנן ח'ורי ג'יריס המערערת 1. מדינת ישראל 2. סואר תומא סעיד המשיבות לפני: השופטת לאה גליקסמן, השופט אילן איטח, השופט רועי פוליאק נציג ציבור (עובדים) מר שי צפריר, נציג ציבור (מעסיקים) מר אמנון גדעון בשם המערערת – עו"ד יונה סירוטה, עו"ד אורית טורנר-שטרנברג בשם מדינת ישראל – עו"ד אודלי-ה גליק בשם סואר תומא סעיד – עו"ד דאוד כרייני פסק דין
רקע: ביום 10.3.2016 פירסם משרד החינוך מיכרז למישרה פנויה לתפקיד מנהל/ת בית ספר יסודי ב' בכפר יסיף.
הועדה המליצה על המשיבה "בשל היותה בעלת תיקשורת בינאישית מעולה. יש מודעות ובקורת עצמית. ראיה מערכתית ראויה לשבח, יש לה חזון רגשי. בעלת יוזמה לשינוי ושיפור. תפיסת העולם החינוכית שלה מעידה על פתיחות וקבלת האחר". לאחר בחירתה, פנה משרד החינוך לועדה למניעת ניגוד עניינים של נבחרי ציבור ברשויות המקומיות (להלן – הועדה), בשאלה אם ניתן למנות אחיינית של ראש המועצה כמנהלת בית ספר באותה רשות, והאם ניתן להתגבר על ניגוד העניינים במקרה זה. בעקבות הפנייה, חתם ראש המועצה על הסדר ניגוד עניינים, שבמסגרתו האציל את כל סמכויותיו בתחום החינוך בכפר יסיף לחברי מועצה אחרים.
זאת, בנגוד להוראות חוזר מנכ"ל 8.4-21 שבו נקבע (בסעיף 1.3.2(ג)) כי בכל ועדת יועצים יהיה יצוג לבני שני המינים וכי "המלצת ועדה שהתקיימה בהיעדר יצוג כאמור תפסל, למעט מקרים חריגים שהנסיבות אינן מאפשרות זאת". עוד נקבע באותו סעיף כי "במקרים אלה יידרש אישור מנומק ממנהל המחוז או מי מטעמו שמונה על ידו לעניין זה, להתיר מראש את קיום הועדה. באין אפשרות כזו, במקרים נדירים, אפשר לאשר בדיעבד את ועדת היועצים שהתקיימה ללא ייצוג לבני שני המינים". בית הדין האיזורי קיבל את טענת המדינה כי פגם זה נרפא באישור מנהלת המחוז ד"ר אורנה שמחון שניתן בדיעבד, על ידי מנהלת המחוז, ממספר טעמים: מר ג'מאל כבישי מנהל תחום כוח אדם בהוראה עשה מאמצים לגייס אשה כחברת ועדה אולם נוכח תקופת היתכנסות הועדה לא עלה בידו לאתר אשה שתשתתף בועדה בלוח הזמנים שנקבע למכרז; נוכח לוח הזמנים לא היה בידו לבקש אישור מראש; מאחר שכל המועמדות במיכרז היו נשים אזי לא נפגעה התכלית של חובת הייצוג ההולם.
מעדותו של מר בדראן ׁ(ע' 34, ש' 20 עד 31) עולה כי הלכה למעשה מביאים לפני הועדה את החומר הרלוואנטי למכרז ולא את כל התיק האישי, והדבר מתיישב עם הוראות חוזר המנכ"ל. בכל מקרה, המערערת אינה מלינה על חומר רלוואנטי מתיקה האישי (שפתוח לעיונה) שהיה צריך להיות לפני הועדה ולא הונח לפניה.
...
נקדים ונאמר כי איננו מקבלים את טענת המדינה שלפיה לא נפגעה תכלית חובת הייצוג ההולם, נוכח העובדה שכל המועמדות היו נשים.
לאור האמור, אנו מבטלים את חיובה של המערערת בהוצאות לטובת המדינה בבית הדין האזורי, ובנוסף להשבת סכום ההוצאות שנפסק בבית הדין האזורי, אנו מחייבים את המדינה לשלם למערערת הוצאות בסך של 20,000 ₪ בשתי הערכאות.
סוף דבר: ערעור המערערת נדחה, למעט בעניין חיובה בהוצאות לטובת המדינה.
המערערת תשלם למשיבה הוצאות בסך של 5,000 ₪ וזאת בתוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה בנצרת פ"ה 35596-02-18 25 מרץ 2018 לפני: כב' השופט מוסטפא קאסם התובעת עורכי דין לקידום מנהל תקין ע"י ב"כ: עו"ד נידאל חאיק הנתבעים 1.עריית נצרת ע"י ב"כ: עו"ד זוהיר נערה 2. מדינת ישראל- משרד הפנים 3. מדינת ישראל- משרד החינוך ע"י ב"כ: עו"ד זוהר אקרמן 4. חנא אבו אלעסל ע"י ב"כ: עו"ד שלבי מוסא פסק דין
לאחר שבית הדין עיין בכתב התביעה ובטיעונים שהעלתה התובעת, ניתנה החלטה בה נתבקשו הנתבעים להגיש כתבי הגנה תוך 30 יום והתיק נקבע לדיון מוקדם ליום 20.3.18.
במסגרת אותו מכתב, ביקש ראש העיר כי לצורך פתיחת שנת הלימודים ובשים לב לעיכוב והצורך בעמידה בלוחות זמנים, תאשר מנהלת המחוז את מינויו הזמני של הנתבע 4 כמנהל בית הספר וזאת לאור העבר הניהולי והניסיון שצבר עד כה. עוד התברר במהלך הדיון, כי עם תום שנת הלימודים תשע"ז ולאחר שהנתבע 4 השלים שנה מלאה בתפקיד, באופן זמני, הוא מונה פעם נוספת ע"י הערייה לאייש את התפקיד, מבלי שפורסם מיכרז ומבלי שניתן כל הסבר מדוע היה צורך במינוי זמני נוסף.
ב"כ הנתבע 4 הודיע כי הוא מיתנגד לפירסום המיכרז לפני תום שנת הלימודים, תוך שציין: "מאחורי הטענה של התובעת ברור שחור על גבי לבן שעומדים מניעים פסולים ורוצים למנוע מהנתבע 4 לגשת למכרז. מה שכן, נאמר שמשרד החינוך מפרסם מכרזים עד ליום 21.5, זה לא נכון. אני ער לנושא הזה ואמרתי לחבריי בחוץ, היום יכולים לעשות מיכרז והועדה תיפסול את המועמדים, יכולים ליסחוב את זה עד סוף אוגוסט. אני סבור שיפורסם מיכרז כרגיל כפי שנהוג בכל בתי הספר". (ראו ע' 9 ש' 3 לפרוטוקול) בעקבות הערותיו של ב"כ הנתבע 4, ב"כ המדינה נתבקשה ע"י בית הדין לבחון, באופן כללי, מול הגורמים המוסמכים במשרד החינוך את הסוגיה, לרבות המועדים בהם מפורסמים מכרזים, לאיוש משרות ניהול בתי הספר המנוהלים ע"י משרד החינוך.
...
ב"כ הנתבע 4 הודיע כי הוא מתנגד לפרסום המכרז לפני תום שנת הלימודים, תוך שציין: "מאחורי הטענה של התובעת ברור שחור על גבי לבן שעומדים מניעים פסולים ורוצים למנוע מהנתבע 4 לגשת למכרז. מה שכן, נאמר שמשרד החינוך מפרסם מכרזים עד ליום 21.5, זה לא נכון. אני ער לנושא הזה ואמרתי לחבריי בחוץ, היום יכולים לעשות מכרז והוועדה תפסול את המועמדים, יכולים לסחוב את זה עד סוף אוגוסט. אני סבור שיפורסם מכרז כרגיל כפי שנהוג בכל בתי הספר". (ראו ע' 9 ש' 3 לפרוטוקול) בעקבות הערותיו של ב"כ הנתבע 4, ב"כ המדינה נתבקשה ע"י בית הדין לבחון, באופן כללי, מול הגורמים המוסמכים במשרד החינוך את הסוגיה, לרבות המועדים בהם מפורסמים מכרזים, לאיוש משרות ניהול בתי הספר המנוהלים ע"י משרד החינוך.
על כן, מקובלת עליי בעניין זה עמדתה של התובעת המתיישבת עם עמדת העירייה, אשר לפיה יש לפרסם את המכרז תוך זמן סביר ולפני "המועד הרגיל". סיכום לאור כל האמור לעיל, ניתן בזה תוקף של פסק דין להסכמות ב"כ הצדדים, אשר לפיהן, הנתבע 4 יסיים את תפקידו כמנהל בית הספר עם תום שנת הלימודים.
בנסיבות העניין ובשים לב לטענות הצדדים, לתוצאה אליה הגיע בית הדין, לעובדה כי קדמו להגשת התביעה פניות הן לעירייה והן למשרד הפנים ולאור הפגמים שמצא בית הדין כאמור, על העירייה לשלם לתובעת שכ"ט עו"ד בסך של 6,000 ₪ וזאת תוך 30 יום מהיום, אחרת סך זה יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בנצרת ה"פ 38722-09-15 חמודה נ' סולימאן ואח' תיק חצוני: מספר בקשה:34 בפני כבוד השופט אשר קולה מבקשים סאלח סולימאן משיבים 1.מוניר חמודה 2.ועדת הבחירות מועצה מקומית בועיינה נוג'ידאת 3.מנהל הבחירות מועצה מקומית בועיינה נוג'ידאת החלטה
לטענת המבקש, כבר לאחר פירסום תוצאות הבחירות סבר, כי התוצאה התקבלה בעקבות פעילות פסולה ואי סדרים במהלך מערכת הבחירות, שכן כבר בעבר, בשנת 1998, התגלה שהמשיב פעל בדרכים לא כשרות על מנת להבטיח את זכייתו בבחירות עת קנה את תמיכתם של מצביעים רבים בתמורה להבטחת טובות הנאה שונות ואכן בית המשפט הורה על ביטול תוצאות הבחירות (ע"ש 847/98 חמודה נ' פקיד הבחירות המקומיות (14.04.99) כשהערעורים לבית המשפט העליון נמחקו (רע"א 2796/99; 2779/99).
יחד עם זאת ולמען הזהירות ציין ,כי הטענה לפיה, התחייב לאיוש משרות קונקרטיות במועצה היא טענה מופרכת ומשוללת כל יסוד וכפי שיפורט להלן: הטענה לפיה המשיב התחייב בחוג הבית שהתקיים בביתו של עיסא למנות את אחיו של כמאל, שאהר נוג'ידאת בתור שרת בי"ס אלזייתון משוללת כל יסוד, אף אחד לא העלה באותו חוג בית את שמו של שאהר נוג'ידאת ולא ביקש את מינויו כשרת בית ספר, המשרה אוישה על ידי שאהר נוג'ידאת על פי מיכרז שנכרך כדת וכדין בתאריך 14.02.14.
באשר לטענות המתייחסות למינוי מנהל בית הספר היסודי אלזייתון שממוקם בנוג'ידאת , הרי שהמנהל נבחר במיכרז של משרד החינוך אשר היתקיים במשרד החינוך בנצרת כשלמכרז ניגשו מספר מועמדים כולם מחוץ ליישוב למעט, המנהל שנבחר בסופו של יום שהוא אבראהים חוסין נוג'ידאת שהיה מורה מוערך ומנהל מוערך, ועדת המכרזים הצביעה בעדו פה אחד לאחר שהמנהל שהיה לפניו שגם כן היה מנוג'ידאת יצא לפנסיה.
...
יחד עם זאת, בטרם ניתנה החלטתי זו נחקרו כמאל וחוסני על דבריהם באותן השיחות.
לאור כל האמור הבקשה להורות על ביטול הבחירות נדחית.
הנני מחייב את המבקש לשלם למשיב, הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 20,000 ₪ בתוספת מע"מ. המזכירות תמציא העתק פסק הדין לצדדים.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה נצרת פ"ה 1769-09-21 לפני: כב' השופט מוסטפא קאסם, סגן נשיא נציג ציבור (עובדים): מר מני כהן נציג ציבור (מעסיקים): מר אריה ציליק המבקש: איאד דראוושה ע"י ב"כ: עו"ד מייסון זחאלקה המשיבות: 1. המכללה הארצית להכשרה מקצועית סכנין ע"י ב"כ: עו"ד ויסאם יאסין 2. מועצה מקומית אכסאל ע"י ב"כ: עו"ד נואף שלאבי 3. נג'ואן שתויווי ע"י ב"כ: עו"ד רשדי ח'אסקיה החלטה
רקע להלן העובדות הרלוואנטיות והלכאוריות, כפי שהן עולות מהחומר אשר הונח לפני בית הדין, כאשר מובהר כי הפרוט העובדתי אשר יובא בהמשך הנו לכאורי בלבד, ואין ודאות שהוא שייקבע בפסק הדין שיינתן בתיק העקרי, שכן מצויים אנו כאמור בשלב מקדמי, במסגרת בקשה למתן סעד זמני.
להלן עיקר טענות המבקש המיכרז פורסם במטרה "לסלק" את מר דראושה מתפקידו משיקולים זרים ופסולים וזאת על רקע סיכסוך עם יועצת בית הספר והמרכזת הפדגוגית גב' נג'דיה חבשי, שהנה אחותה של רעייתו של מר עומר בדארנה, מנכ"ל המכללה.
מן הכלל אל הפרט מעיון בבקשה למתן סעדים זמניים וכן ממכלול הטענות שהעלה מר דראושה במסגרת ההליך, ניתן להגדיר את השאלות שבמחלוקת כדלקמן: האם פיטוריו של מר דראושה כמנהל בית הספר, מיום 22/5/21 היו כדין? ב. האם נפל פגם במיכרז שפורסם ב-08/2021 לצורך איוש המשרה? ג. האם נפל פגם בהרכב ועדת האיתור שמצדיק את ביטול המיכרז? ד. האם פעלה המכללה בנגוד להוראות הדין בכל הקשור למינוי מנהל בית ספר באופן המצדיק ביטול המיכרז? נקדים אחרית לראשית ונציין כי בכל הקשור לטענות בדבר פיטורי מר דראושה מתפקידו כמנהל בית הספר הטכנולוגי באיכסאל עוד במהלך חודש מאי 2021, הרי שמדובר בטענות המועלות בשיהוי ניכר וקיצוני המצדיק כשלעצמו את דחייתן של טענות אלה.
...
באשר לטענות המכללה, כי המבקש התנהל בחוסר תום לב וניסה להשפיע על תוצאות המכרז, אנו סבורים שראוי כי טענות אלה יתבררו במסגרת ההליך העיקרי.
סיכום לאור כל האמור לעיל ולאחר שבחנו את מכלול הראיות לכאורה שבתיק, מאזן הנוחות ומכלול השיקולים הרלוונטיים, הגענו למסקנה כי דין הבקשה למתן סעדים זמניים להידחות.
בנסיבות העניין, המבקש ישלם לכל אחת מהמשיבות שכר טרחת עו"ד בסך של 3,300 ש"ח וזאת תוך 30 יום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

] הנתבעים הבהירו, כי מדובר במינוי בפועל עד ליום 31.8.18, כאשר הנתבע עתיד לפרסם מיכרז פומבי בחודש מרץ 2018 (בחודש העוקב להגשת כתב התשובה) וזאת לצורך איוש התפקיד באופן קבוע בשנת הלימודים תשע"ט. ביום 28.2.18 ניתנה החלטה על ידי כב' השופט יוספי, כדלקמן: "לאחר עיון בכתבי הטענות, בבקשות ובתגובות, עולה כי מדובר למעשה בתובענה רגילה.
במסגרת כתב התביעה המתוקן ובהתאם לתיקון כתב התביעה כמפורט בפרוטוקול הדיון מיום 18.11.19, בתשובת התובע מיום 13.7.20 ובהחלטת בית הדין מיום 13.7.20, התובע עותר במסגרת הליך זה לקבלת הסעדים הבאים: מתן סעד הצהרתי שלפיו מינוי הנתבע 2 לתפקיד מנהל של בית הספר אבו עוביידה נעשה ללא מיכרז כדין וממניעים פסולים ואסורים לפי דין ולפיכך יש לבטל את המינוי הקבוע של הנתבע 2 נוכח אי החוקיות האופפת מינוי זה. מתן סעד הצהרתי שלפיו בהתאם להוראות חוזר מנכ"ל וחוק חובת מכרזים, הנתבע יכול למנות מנהל בפועל לשנה אחת בלבד ומנימוקים מיוחדים שירשמו ויפורסמו לציבור וכי מינוי מעבר לכך עומד בסתירה להוראות חוזר המנכ"ל ופוגע פגיעה קשה בעקרון השויון ובזכות לשווין זכויות בעבודה.
תשובות הגב' ארבל לעניין הגורם המבטל, אף הן היו מבולבלות ולא עקביות: "ת. בשנה הראשונה הגיעה בקשה באמצע שנה אם אני לא טועה בנובמבר, כמה חודשים אחרי פתיחת שנה שניפתח בית ספר ויש צורך למנות מנהל. בשלב הזה אנחנו ממנים מנהלים רק במינוי בפועל אנחנו לא עושים מכרזים בשלב הזה, והמחוז המליץ למנות את הנתבע 2. ידעתי שהמישרה פורסמה לפני כן והמכרז לא יצא לפועל כי בית הספר לא ניפתח בראשון לספטמבר וידעתי שמבחינת תנאי הסף יש לו הכול פרט לקורס הכשרת מנהלים.
ממכלול הראיות שהוגשו לתיק עולה, כי רק ביום 14.11.17, חמישה ימים לאחר שהנתבע קיבל אישור בטיחות להפעלת בית הספר וחמישה ימים לפני שבקש לכנס ועדת איתור לתפקיד המנהל, נשלחו למועמדים הודעות בדבר ביטול המיכרז.
...
התביעה למתן סעד הצהרתי שלפיו בהתאם להוראות חוזר מנכ"ל וחוק חובת מכרזים, הנתבע יכול למנות מנהל בפועל לשנה אחת בלבד ומנימוקים מיוחדים שירשמו ויפורסמו לציבור וכי מינוי מעבר לכך עומד בסתירה להוראות חוזר המנכ"ל ופוגע פגיעה קשה בעיקרון השוויון ובזכות לשווין זכויות בעבודה- נדחית.
לאור התוצאה אליה הגענו ונימוקיה, הננו מורים כי הנתבע ישלם לתובע הוצאות משפט בסכום של 1,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום של 9,000 ₪.
לפנים משורת הדין, בהתחשב בהוצאות שנפסקו לחובת הנתבע, לא מצאנו לחייב את הנתבע 2 בתשלום הוצאות נוספות לתובע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו