מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לפסילה עד תום ההליכים בעבירות תעבורה חמורות

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

הונחה לפני בקשה למעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים, בהתאם לסעיף 21 לחוק סדר הדין הפלילי [סמכויות אכיפה-מעצרים] התשנ"ו-1996, וכן בקשה לפסילת המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו, וזאת מעבר לשישה חודשים, בהתאם לסעיף 47(ט) לפקודת התעבורה [נוסח חדש] התשכ"א-1961.
בהודעה שמסרה המבקשת, בכתב, לאחר הדיון, צוין שבמסגרת הסדר הטיעון דובר על מאסר מותנה בן חודש למשך שנה, ובגזר הדין צוין מאסר בן שנה, למשך שנה, מסיבה שאינה ברורה למבקשת, והודעה על כך נימסרה לב"כ המשיב שיפעל לליבון העניין מול בית המשפט לתעבורה שם. נטען שבעונשים קודמים שהוטלו על המשיב, פסילות ומאסרים מותנים, לא היה די כדי להניאו מלשוב ולבצע עבירות חמורות.
...
בנסיבות אלה טענת ב"כ המשיב בעניין זה נדחית.
טענת ב"כ המשיב שלכאורה כעולה מהודעת תפיסת הרישיון של נוהג בפסילה, מיום 10.11.21, הפסילה כבר תמה, בעת שהמשיב נתפס, נדחית, שכן בהודעה צוין במפורש שברשות הנהג לא נמצא רישיון נהיגה.
בנסיבות העניין, אני סבורה שבפיקוח אלקטרוני על המשיב, בליווי פיקוח ראוי, ניתן יהיה לאיין את מסוכנות המשיב.
לפיכך, אני מורה על קבלת חוות דעת היחידה לפיקוח אלקטרוני, בדבר אפשרות לפיקוח במתקנם.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

האישום: כנגד המבקש הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות נהיגה בזמן פסילה, ונהיגה ללא רישיון נהיגה לפי סעיפים 67 ו-10(א) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א-1961 (להלן: "פקודת התעבורה") בהתאמה, וכן עבירה של נהיגה ללא ביטוח לפי סעיף 2 לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], התש"ל-1970.
אשר לתכלית שעניינה חילוט עתידי, טענה המשיבה כי במקרה דנא מיתקיים מבחן הזיקה בין הרכב לבצוע העבירה, והדגישה את חשיבותה חילוט כלי הרכב ככלי לחזוק ההרתעה של עבריינים פוטנציאלים מפני ביצוע עבירות תעבורה חמורות, דוגמאת העבירות שיוחסו למבקש בכתב האישום.
לעניין התכלית המניעתית טענה המשיבה כי המבקש פסול לנהיגה עד לתום ההליכים בעיניינו, וכי הוא כלל אינו מורשה לנהיגה, וכי קיומו של רכב זמין בביתו מעלה חשש כי הוא יעשה בו שימוש לבצוע עבירות.
...
יוצא אפוא כי המשיבה שמה את עיקר יהבה על התכלית המניעתית כאשר עולה מטיעוניה כי אין בחלופת תפיסה כדי למנוע ביצוע עבירות על ידי המבקש.
סיכומו של דבר, לאחר ששקלתי את השיקולים הנזכרים ואיזנתי ביניהם, הגעתי לכלל מסקנה כי ניתן להחזיר את הרכב כפוף לתנאים מגבילים.
משכך, אני מורה כי החלטה זו תועבר לעיונו של ראש חטיבת תביעת – תנ"צ דדו זמיר.

בהליך בקשה לפסילה עד תום ההליכים (בפ"ת) שהוגש בשנת 2022 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה לפסילת המשיב מנהיגה עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו, אף מעבר לששה חודשים, זאת לאחר שהמדינה הגישה נגד המשיב כתב אישום המייחס לו עבירה של נהיגה בשיכרות מכוח סרוב למתן בדיקת שתן לאיתור סמים.
יש בחומרת העבירה נשוא הבקשה ועברו התעבורתי של המשיב כדי ללמד על מסוכנותו כנהג ובהתאם מתקיימת עילת פסילה בעיניינו.
...
לאור כל האמור, ובפרט מאחר ולא הוסברו לו זכויותיו במפורש אודות הסירוב, הוא עתר להסתפק בתקופת הפסילה שריצה המשיב עד כה. בהמשך להחלטתי מהדיון, הוגש תיק החקירה במלואו לרבות דיסק סרטונים ביום 11.05.22.
לציין בהקשר זה כי אינני סבורה שיש בתיעוד הרפואי (נ/1) לבסס כרסום בתשתית הראייתית הלכאורית הקיימת, בשלב זה. לאור כל האמור לעיל, אני קובעת כי קיימות ראיות לכאורה לפיהן המשיב סירב לבצע בדיקת שתן וכי הוסברה לו משמעות הסירוב.
עם זאת, מסוכנותו של המשיב צריכה להבחן גם נוכח העובדה שאין בעברו עבירה דומה של נהיגה בשכרות והכל כפי שנ"ל. סוף דבר במכלול הנסיבות, לאחר ששקלתי את טיעוני הצדדים לרבות עברו התעבורתי, ואיזנתי בין האינטרסים המתנגשים, אני סבורה כי ראוי לקצוב את משך הפסילה לתקופה שיהיה בה כדי לשקף את האיזון הנכון.
לאור כל האמור לעיל, אני פוסלת את המשיב למשך 3 חודשים החל מיום 17.02.2022.

בהליך ערר אחר (ע"ח) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לטענת ב"כ העורר החלטת בית המשפט קמא להורות על פסילת רישיונו של העורר עד תום ההליכים ניתנה בחוסר סמכות, כפי שעולה, להבנתה, מהוראות סעיף 46 לפקודת התעבורה [נוסח חדש] (להלן: הפקודה), המקנה לבית המשפט סמכות לפסול רישיון נהיגה רק לנאשם שהורשע, בעוד שבעניינינו אין חולק שהעורר טרם הורשע.
לטענת ב"כ העורר שגה בית משפט קמא עת נעתר לבקשה לפסול את רישיון העורר עד תום ההליכים מבלי שהובא לעיונו כל חומר החקירה ומבלי שהתייחס לכשלים הראייתיים הקיימים בו. בין היתר נטען שלא ניתן לייחס לעורר ידיעה בדבר פסילת רישיונו על ידי קצין מישטרה ביום 16.4.2023, ומכאן שלא ניתן יהיה להרשיעו בעבירה שעניינה נהיגה בזמן פסילה.
בצדק קבע בית המשפט קמא כי די בעבירה חמורה זו על מנת להורות על פסילת רישיונו של העורר עד תום ההליכים המשפטיים.
...
לטענת ב"כ העורר שגה בית משפט קמא עת נעתר לבקשה לפסול את רישיון העורר עד תום ההליכים מבלי שהובא לעיונו כל חומר החקירה ומבלי שהתייחס לכשלים הראייתיים הקיימים בו. בין היתר נטען שלא ניתן לייחס לעורר ידיעה בדבר פסילת רישיונו על ידי קצין משטרה ביום 16.4.2023, ומכאן שלא ניתן יהיה להרשיעו בעבירה שעניינה נהיגה בזמן פסילה.
עוד צוין בטופס: "אם קצין המשטרה יפסול את רישיונך בהעדרך, אסורה עליך הנהיגה, ואם תנהג – תעבור עבירה של נהיגה בזמן פסילה, ע"פ הוראות ס' 67 לפקודת התעבורה". ב"כ העורר לא חלקה על כך שבסופו של דבר העורר לא התייצב לשימוע לפני הקצין הפוסל.
בהינתן חומרת העבירות, נחה דעתי כי החלטת בית המשפט קמא לקצוב את תקופת פסילת הרישיון ל- 12 חודשים היא סבירה ואין להתערב בה. אף דינן של הטענות הנוגעות לנהיגה ללא נהג מלווה דינן להתברר בתיק העיקרי, כאשר אציין שממילא דומה שלא זו הייתה העילה המרכזית בגינה נשלל רישיון הנהיגה של העורר.
כיוון שסוגיה זו לא נדונה בפני בית משפט קמא ומאחר שהיא שולית לענייננו, לא מצאתי להתייחס אליה במסגרת החלטתי זו. נוכח כל האמור מצאתי שלא נפלה כל שגגה בהחלטת בית משפט קמא להורות על פסילת רישיונו של העורר עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו, ואף לא בתקופה של 12 חודשים אותה קצב.

בהליך בקשה לפסילה עד תום ההליכים (בפ"ת) שהוגש בשנת 2024 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

ב"כ המבקשת מבקשת לפסול את המשיבה עד תום ההליכים וזאת מעבר ל-6 חודשים לאור ראיות לכאורה הקיימות בתיק, ולאור המסוכנות הנשקפת מהמשיבה לציבור משתמשי הדרך, נוכח היותה נהגת צעירה שטרם מלאו לה 24 שנים אשר בגופה נמדד רכוז אלכוהול של 766 מק"ג שהינה פי 15 מהמותר.
אין עוררין כי עבירה של נהיגה בשיכרות מצויה ברף החמור של עבירות התעבורה.
וכן בב"ש (מח' ת"א) 90192/07 רדלייך נ' מ"י, נקבע כי: "לטעמי, עילת נהיגה בשיכרות חייבת להיות עילה עצמאית לפסילה עד תום ההליכים, בלא קשר לעבר תעבורתי, בלא קשר לגיל הנוהג, בלא קשר לעיסוק הנוהג. כל מי שייתפס נוהג בשיכרות יש למנוע את המשך נהיגתו המסכנת – מידית". כאמור הן המחוקק והן בית המשפט העליון, רואים בעבירת השכרות עבירה המהוה סיכון של ממש לציבור עוברי הדרך, המצדיקה הרחקת הנהג מהכביש, גם טרם הרשעתו.
...
סוף דבר - נוכח האמור, קיומן של ראיות לכאורה, ומסוכנותה של המשיבה, אני מורה על פסילת המשיבה מלנהוג ו/או מלקבל או מהחזיק רישיון נהיגה למשך 7 חודשים .
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו