השיקולים המנחים את בית המשפט בבואו לידון בבקשה לפסילה עד תום ההליכים הם קיומן של ראיות לכאורה בדבר אשמתה של המשיבה, והאם יש בהמשך נהיגתה של המשיבה כדי לסכן את שלום הציבור.
אם המשיבה אינה מחזיקה ברשיון נהיגה תקף, הרי לשם חישוב הפסילה עליה להגיש בקשה מתאימה בצרוף אישור משרד הרשוי בדבר מצב רשיונה והפסילות החלות עליה.
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובחומר החקירה, ושמעתי את הצדדים, מצאתי כי יש מקום לפסול את המשיבה מלנהוג עד לתום ההליכים כנגדה ולא יותר מ-6 חודשים.
עוד נקבע ברע"פ 2221/11, הראל נ' מדינת ישראל (לא פורסם) כי "נהיגה בזמן פסילה אינה סטירת לחי לחוק בלבד, אלא סיכון לכולי עלמא, לנהגים ולהולכי הרגל מסביב, שהרי אם מצא בית המשפט כי פלוני אסור שיחזיק הגה בידו וינהג ברכב, מעיד הדבר על מסוכנותו על הכביש".
וכן נקבע ברע"פ 6115/06 מ"י נ' מוראד אבו לבן (08.05.07) כי "נדמה כי אין צורך להרחיב אודות החומרה הכרוכה בנהיגה בזמן פסילה. בביצוע מעשה כזה מסכן הנהג, שכבר הוכיח בעבר כי חוקי התעבורה אינם נר לרגליו, את שלום הציבור – נהגים והולכי רגל כאחד; הוא מבטא זלזול בצווים של בית-המשפט; הוא מוכיח, כי לא ניתן להרחיק אותו נהג מהכביש כל עוד הדבר תלוי ברצונו הטוב" .