מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לפיצול סעדים או הגדלת סכום תביעה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך, למשל, יפים לענייננו הדברים שנקבעו ב-רע"א 211/91 גולדין נ' כלל אינוסטמנט האוס בע"מ, פ"ד מה(3), 441 (1991), לאמור: "כבר נפסק לא פעם כי לפי תקנה 45 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, אין אפשרות להרשות פיצול סעד אחד בשל אותה עילה לחלקיו, אלא תקנה זו דנה במתן היתר לפיצול בין סעדים שונים ...ואילו תקנה 44 מחייבת הכללתו בתובענה של מלוא הסעד שהתובע זכאי לו. במקרה דנן נראה, לכאורה, שהמשיבה מבקשת לשייר לעצמה את הזכות לתבוע בתובענה נוספת פרטי נזק נוספים בשל אותן עילות, או להגדיל את הסכום הנתבע בגין פרטי הנזק שנכללו בכתב התביעה; מקרה כזה אינו בא בגדרה של תקנה 45". עוד יפה ההפניה ל- ע"א 1020/06 קרצר נ' בנק לאומי לישראל בע"מ (13.1.2010), בזו הלשון: "... כאשר מדובר בסעדים שונים, רשאי התובע לבקש היתר לפיצול סעדים ... אולם, לא ניתן לקבל היתר לפיצול סעדים, כאשר מדובר בפיצול של אותו הסעד... במקרה דנא, שני רכיבי הפצוי, בגין ניזקי גוף ובגין עוגמת נפש, הנם בגדר סעד כספי. ייתכן שדי בתכונה זו כדי להפוך אותם לסעד אחד שאינו ניתן לפיצול..." (ראו אף ספרו של א' גורן, סוגיות סדר דין אזרחי, מהדורה שתים-עשרה, עמ' 308).
...
נטען, כי אין לאפשר למבקשת לתבוע פיצוי כספי נוסף בעתיד אף אם נחזה שהיא עותרת לאפשר לה לעשות כן. מודגש, כי מבוקש פתח לתביעת סעד עתידי בגין אותה מסכת עובדתית המתוארת בכתב התביעה, להבדיל מפיצול סעדים שונים.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטענות הצדדים והתחשבתי בנסיבותיו הלכאוריות של העניין בראי הדין החל, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות.
סוף דבר ביתרת טענות הצדדים לא מצאתי ממש שיהא בו לשנות ממסקנתי ולאור כל האמור, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבעת/המשיבה מיתנגדת למרבית הבקשה ולחלופין עותרת לחייב התובעים בהוצאות ריאליות ככל שהבקשה תיתקבל בשים לב להקף התיקון ולכך שבפועל יהיה מדובר בכתב תביעה שונה בתכלית ואלה עיקר נימוקיה: · נוסח כתב התביעה המתוקן אינו עולה בקנה אחד עם הנחיות המותב הקודם שדן בתיק לעניין כפילות בסוג הסעדים או אי בהירות בהם.
התיקון המבוקש ביחס לחלק מהסעדים מהוה למעשה המרה של סעד אחד באחר באופן מלאכותי ומהוה "מקצה שיפורים" מצד המבקשים; · נוסח כתב התביעה המתוקן מעלה כי הקף התיקון המבוקש הנו רחב בהרבה מזה הנטען בבקשה וכולל החלפת חוות הדעת של המומחה שהוגשה מלכתחילה, טענות לעניין ליקויי בנייה בדירת המבקשים, טענות לעניין ליקויי בנייה ברכוש המשותף, תיקון הסעד בגין שכר דירה ראוי על אף שבעניין זה לכאורה לא חל שינוי נסיבות, הגדלת רכיב הנזק הלא ממוני והיבטים נוספים, באופן המכפיל את סכום התביעה; · הנתבעת טוענת כי יש לדחות את הבקשה לתיקון כתב התביעה מאחר והיא איננה עומדת באמות המידה וההנחיות שנקבעו על-ידי המותב הקודם, וכי בפועל מדובר בתביעה חדשה ושונה לחלוטין מכפי שהוגשה מלכתחילה באופן שמצדיק מחיקת התביעה המקורית, תוך חיוב התובעים בהוצאות הנתבעת וחיובם להגיש תביעה חדשה; · ככל שבית המשפט ייעתר לתיקון המבוקש הרי שפירושם המעשי של הדברים הוא פתיחת ההליך מחדש ועל כן עותרת הנתבעת לחייב המבקשים בהוצאות הולמות וליתן לה הארכת מועד בת 60 יום להגשת כתב ההגנה המתוקן.
לגופה של בקשה: מפרוטוקול הדיון מיום 18.11.20 וההחלטה שניתנה בו על ידי המותב הקודם עולה בבירור כי כוונת בית המשפט עת דחה את העתירה לפיצול סעדים והתיר הגשת בקשה לתיקון כתב התביעה (לאחר שאף העיר הערותיו לעניין כפילות או אי הלימה בין סוגי סעדים שונים שהתבקשו - אובדן הכנסה לעומת דמי שכירות ועוד) - הייתה לייעל את הדיון בהליך ולחסוך בזמן שפוטי והוצאות מיותרות.
...
התיקון המבוקש ביחס לחלק מהסעדים מהווה למעשה המרה של סעד אחד באחר באופן מלאכותי ומהווה "מקצה שיפורים" מצד המבקשים; · נוסח כתב התביעה המתוקן מעלה כי היקף התיקון המבוקש הינו רחב בהרבה מזה הנטען בבקשה וכולל החלפת חוות הדעת של המומחה שהוגשה מלכתחילה, טענות לעניין ליקויי בנייה בדירת המבקשים, טענות לעניין ליקויי בנייה ברכוש המשותף, תיקון הסעד בגין שכר דירה ראוי על אף שבעניין זה לכאורה לא חל שינוי נסיבות, הגדלת רכיב הנזק הלא ממוני והיבטים נוספים, באופן המכפיל את סכום התביעה; · הנתבעת טוענת כי יש לדחות את הבקשה לתיקון כתב התביעה מאחר והיא איננה עומדת באמות המידה וההנחיות שנקבעו על-ידי המותב הקודם, וכי בפועל מדובר בתביעה חדשה ושונה לחלוטין מכפי שהוגשה מלכתחילה באופן שמצדיק מחיקת התביעה המקורית, תוך חיוב התובעים בהוצאות הנתבעת וחיובם להגיש תביעה חדשה; · ככל שבית המשפט ייעתר לתיקון המבוקש הרי שפירושם המעשי של הדברים הוא פתיחת ההליך מחדש ועל כן עותרת הנתבעת לחייב המבקשים בהוצאות הולמות וליתן לה הארכת מועד בת 60 יום להגשת כתב ההגנה המתוקן.
יש טעם רב בטענות הנתבעת לעניין הנתון כי התיקון המבוקש מביא להתווית מסלול אחר לחלוטין להליך ואולם דווקא האופן בו מנהלים הצדדים את ההליך כפי שהשתקף גם בדיון שהתקיים בפניי, מוביל למסקנה שדחיית הבקשה אך תביא לבזבוז זמן שיפוטי של גורם שיפוטי אחר ולהוצאות נוספות וניכרות לשני הצדדים, שכבר הוכברו דיין עד כה ועוד יוכברו.
לסיכום, אני נעתרת לבקשת התיקון (שחלקה הייתה ממילא מוסכמת) וזאת למעט הרכיבים הנוגעים לליקויים ברכוש המשותף הן במישור הסעדים והן במישור הטענות העובדתיות וחוות דעת המומחה (סעיפים 54 -66, סעיף 78.1, הנספחים הקשורים בכך וכל סעיף אחר הדן בעניין הרכוש המשותף במישרין או בעקיפין).
סוף דבר אני נעתרת לבקשה באופן חלקי ומורה כדלקמן: · אני מתירה את תיקון כתב התביעה על פי הנוסח המוצע למעט נושאים שעניינם ליקויים ברכוש המשותף וזאת הן במישור הסעדים והן במישור הטענות העובדתיות וחוות דעת המומחה (סעיפים 54 -66, סעיף 78.1, הנספחים הקשורים בכך וכל סעיף אחר הדן בהיבטים אלה).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מהות הבקשה המבקשת עותרת בבקשה לפיצול סעדים, או לחילופין לתקן את כתב התביעה, על דרך הגדלת סכום התביעה, לסך של 554,651 ₪.
...
התובעת טוענת כי מאחר והמשיבים לא השיבו, למיטב הבנתה, מהדין להיעתר לבקשתה לפיצול סעדים, וזאת בנוסף לאמור בהחלטה מיום 2.5.2019.
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, סבורני כי הדרך הנכונה היא לתקן את כתב התביעה, על פני היעתרות לבקשה לפיצול סעדים.
אולם, בשל משבר הקורונה השורר, ממילא אין מנוס מדחיית מועד הדיון, וניתנה החלטה בעניין.
בנסיבות העניין, בשים לב לטענות התובעת, ההתפתחות לכאורה, שחלה כמתואר, כפועל יוצא ממכירת הדירות, ובשים לב לאופי התשובה שהוגשה, אשר אינה כוללת התנגדות גורפת, לטעמי, נכון ויעיל יותר להיעתר לבקשה לתיקון כתב התביעה, וזאת על פני פיצול הסעדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום בית שאן נפסק כדקלמן:

לא הוגשה חוות דעת של חוקר או בוחן תאונות דרכים שיש בה לאשש טענה כלשהיא לעניין הגדלת נזק, או כי הנזק שארע בפועל אינו תואם לנסיבות קרות התאונה.
לא מצאתי לנכון להיעתר לבקשת הנתבעת 3, להתיר לה לתבוע את הסכום שקוזז על סך 8,344 ₪, שכן לא הוגשה בקשה לפיצול סעדים או כל בקשה אחרת בנידון טרם ישיבת ההוכחות, ולא ניתן כל הסבר המניח את הדעת מדוע בקשה זו הוגשה רק עתה.
...
לא מצאתי לנכון להעתר לבקשת הנתבעת 3, להתיר לה לתבוע את הסכום שקוזז על סך 8,344 ₪, שכן לא הוגשה בקשה לפיצול סעדים או כל בקשה אחרת בנדון טרם ישיבת ההוכחות, ולא ניתן כל הסבר המניח את הדעת מדוע בקשה זו הוגשה רק עתה.
בסיכומו של דבר במסגרת תא"מ 45759-12-20 אני מחייבת את הנתבעים, לשלם לתובעת, ביחד ולחוד, באמצעות ב"כ, סך של 67,666 ₪ בצירוף שכר טרחת עו"ד בסך של 13,000 ₪ ואגרות משפט, וזאת בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן, סכומים אלו יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף, אני קובעת כי התובעת זכאית לשכ"ט עו"ד בסך של 2,500 ₪ ואגרות משפט, כאשר מחצית משכ"ט עו"ד ואגרות בית המשפט ישולם על ידי הנתבעים 1-2, ומחצית משכ"ט עו"ד ואגרות ביהמ"ש ישולם על ידי הנתבעת 3, בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן, סכומים אלו יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לא ניתן לפצל סעד אחד למספר הליכים, תוך פירוק, הלכה למעשה, של הסעד למעין "סעדי משנה". עמד על כך בית המשפט העליון ברע"א 211/911 גולדין נ' כלל אינווסטמנט האוס בע"מ, שם נקבע כי: "לפי תקנה 45 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, אין אפשרות להרשות פיצול סעד אחד בשל אותה עילה לחלקיו, אלא תקנה זו דנה במתן היתר לפיצול בין סעדים שונים ...ואילו תקנה 44 מחייבת הכללתו בתובענה של מלוא הסעד שהתובע זכאי לו. במקרה דנן נראה, לכאורה, שהמשיבה מבקשת לשייר לעצמה את הזכות לתבוע בתובענה נוספת פרטי נזק נוספים בשל אותן עילות, או להגדיל את הסכום הנתבע בגין פרטי הנזק שנכללו בכתב התביעה; מקרה כזה אינו בא בגדרה של תקנה 45." ור' גם ע"א 1020/06 קרצר נ' בנק לאומי לישראל בע"מ (13.1.2010).
...
עמד על כך בית המשפט העליון ברע"א 10005/08 פלוני נ' קרנית, קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים ואח' (29.3.2009): "יש להתחשב באינטרס הציבור שעה שנשקלת בקשה לתיקון כתב טענות (שלמה לוין, תורת הפרוצדורה האזרחית: מבוא ועקרונות יסוד 138 (מהדורה שיניה, 2008)). התרה של תיקון, במיוחד בשלב מתקדם של ההליך, עלולה לפגוע באינטרס שיש לכלל המתדיינים בהתנהלות יעילה של מערכת המשפט. הקצאה של זמן שיפוטי מוגזם להליך מסוים באה, מטבע הדברים, על חשבונם של המתדיינים בתיקים אחרים". יישום שיקולים אלו על ענייננו מוליך למסקנה כי יש להתיר לתובעת לתקן את כתב התביעה.
סוף דבר, הבקשה להתיר פיצול סעדים – נדחית.
אני מחייב את התובעת בהוצאות הנתבעת בגין בקשה זו, בסך 7,000 ₪, אשר ישולמו לנתבעת, באמצעות בא כוחה, תוך 30 יום מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו