מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לפינוי מושכר בבעלות "מלונות דן

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בכתב הגנתו טען הנתבע, כי ביוני 2013 התבקש לפנות את הנכס הראשון מידי הבעלים – הם חברת מלונות דן בע"מ. לטענתו, הסיבה לפינוי הנכס הראשון מקורה בבקשת הערייה להעברת חניית אוטובוסים ממול לנכס הראשון.
זאת ועוד, בדיון שהתקיים ביום 14.9.17 הודה הנתבע כי הלכה למעשה פינה את הנכס רק בסוף שנת 2013 כדבריו: "המכתב מיוני 2013 נאלצתי לסגור את העסק, קבלתי ממלון המלך דוד הוראה לפנות את המושכר ופיניתי אותו בסוף השנה, כי הייתי צריך לפרק את הכל כלומר פיניתי אותו בסוף שנת 2013." (עמ' 2 שורות 3-4).
...
על כן ולאור האמור לעיל טענה זו של הנתבע נדחית.
משכך, אף טענה זו נדחית.
סוף דבר לנוכח המפורט לעיל, אני מורה על השבת התיק להוצאה לפועל להמשך גביית החוב.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

מבקשת 3 , כנזכר בתוספת להסכם השכירות, הינה בעלת מניותיה).
בנובמבר 2019 הגישה גב ים תביעת פינוי כנגד המבקשים , בשל בנית חצר וסככה בלא היתר בחצרי המושכר.
לא מדובר על אולם אירועים מסעדה או מלון, אלא על מרכז לוגיסטי.
ברי כי סוג המניעות בה דן הסע' והיא אשר שיווה המחוקק לנגד עיניו, הינה מניעות הקשורה בתשתיות המושכר או בדרכי הגישה אליו.
...
תוצאה זו אין לאפשר, והיא חותרת תחת עצם תכליתה של הערבות הבנקאית עד כדי פגיעה ממשית באמינותה, כבטוחה מרכזית ונפוצה בחיי המסחר.
אני דוחה אפוא הבקשה, ומבטל הצו הזמני שניתן , אך אמנע מעשית צו להוצאות.
ניתן אף לומר כי כמו במקרים נוספים מבין המקרים בהם מתבקש סעד של מניעת חילוט ערבות , כתב התביעה דה פאקטו הוא ששרת את הסעד הזמני, במקום להפך (גם אם אין מנוס מאנומליה זו).

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לב המחלוקת, בדרך הקיצור: המבקשת נותנת מזה כשלושה עשורים שירותי עיסוי ביחידה מסחרית בשטח מלון "דן" ברח' הירקון בתל אביב, שבבעלות המשיבה.
חדר עיסויים המצוי במיתחם בתוך מלון, דמי שכירות שאינם מבוטלים, "דמי מפתח" שבאופן הנחזה מאולץ משהו המבקשת חפצה לראות כמשולמים בדרך של הנחות על עיסויים, הסכם המתחדש אחת לכמה חודשים (הן בגירסתו שקדמה להסכם משנת 1997, הן לאחר מכן), הסכם הנוקב בזכות הפינוי בהתראה של 14 יום, כל אלה אינם מגלים לכאורה אומד דעת של צדדים להקניית זכויות דיירות מוגנת למבקשת.
האיזון הקשה, והבלתי מדויק, בין הצורך של המבקשת במושכר לפרנסתה, לבין הצורך של המשיבה במיתחם שבו מצוי הנכס לשם שפוץ הנכס ופיתוחו של המלון (טענה שיוער כי הועלתה ממילא באופן כללי ביותר), הוא בעל חשיבות מסוימת אך אינו מכריע.
...
ולאחר השלמות, שעל המרכזיות בנטען בהן אעמוד להלן: דין הבקשה להתקבל.
על מנת ללכת בדרך האמורה, הרי שעל המותב הדן להגיע לכלל מסקנה כי דרך דיון זו היא "יעילה ומתאימה בנסיבות העניין" (ע"א 756/80 רוזנשטיין נ' סולומון, פ"ד לח(2) 113, 141 (1984)).
סוף דבר: ניתן צו המורה למשיבה להשיב את החזקה במושכר לידי המבקשת, במובן זה שתקבל את המפתח למתחם שבו מצויים עסקה וחדר העיסויים הנוסף.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כללי מונחת לפניי בקשה של "מלונות דן בע"מ" ו"מגדלי דן – שותפות מוגבלת" (להלן: "המשכיר"), להורות לעו"ד ליאור כספי בתפקידו כמנהל מיוחד לחברת "ש.מ.ר.פ. מסעדות ואירוח בע"מ", (להלן בהתאמה: "המנהל המיוחד"; "החברה") לפנות את המושכר שמחזיקה החברה ושנמצא בבעלות המשכיר.
הואיל והחברה לא שילמה את דמי השכירות כמו גם את תשלומי המים והחשמל, וכל אלה הצטברו למאות אלפי שקלים ולאחר שלא הועילו התראות שניתנו, הגיש המשכיר תביעת פינוי נגד החברה לבית משפט השלום בתל-אביב יפו (ת"א 58191-03-17).
...
האחת י.ע.ו.ד מסעדות בע"מ שמפעילה מסעדה אחרת בשם "קלואליס" (להלן: "קלואליס") ושהציעה בסופו של דבר לרכוש את הזכויות של החברה במסעדה ולהמשיך את השכירות בתשלום סך של מיליון ₪ בצירוף מע"מ. השניה של "לאונרדה השקעות בע"מ" (להלן: "לאונרדה") שאף היא מפעילה מסעדות בארץ.
לאחר ששמעתי את דברי ב"כ החברות ואת עמדת המשיבים, לא ראיתי מקום לקבל את הבקשה לעכב את הליכי הפירוק.
סוף דבר; מכל הטעמים האמורים אני מאשר את ההתקשרות לרכישת זכויות החברה במסעדה לחברת "י.ע.ו.ד. מסעדות בע"מ" תמורת הסך של 1 מיליון ₪ בצירוף מע"מ. התשלום ישולם לבעל התפקיד לא יאוחר מיום 15.10.17 והחזקה בציוד תימסר למציעה בכפוף לתשלום.

בהליך תביעת פינוי מושכר (תפ"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה תפ"מ 34829-12-21 מלונות דן בע"מ ואח' נ' מרכז רפואי נהריה בע"מ ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופט זיו אריאלי תובעות 1. מלונות דן בע"מ 2. אוניקו חברה להשקעות בעמ 3. שרותי מרכז פנורמה בע"מ – נמחקה מכתב התביעה נתבעים 1. מרכז רפואי נהריה בע"מ 2. מיכאל וסרמן פסק דין
רקע וטענות הצדדים: התובעות הגישו נגד הנתבעים תביעה לפינוי מושכר ולסילוק יד. בכתב התביעה נטען, כי בין הצדדים נחתם הסכם שכירות ביחס לנכס המצוי במרכז "פנורמה" בחיפה [הידוע כחלקה 272 בגוש 10812], בשטח של 189 מ"ר. ביום 12.1.20 נחתם בין הצדדים הסכם נוסף, במסגרתו שכרה הנתבעת מהתובעות שטח נוסף של כ- 80 מ"ר [שני השטחים ייקראו להלן, במאוחד, "המושכר"].
מכל מקום – התובע מעולם לא ביקש, לא בכתב ולא בעל פה, אישור למגורים בנכס המושכר, וממילא גם לא קיבל אישור שכזה.
...
סוף דבר: לא מצאתי לנכון להתייחס בהרחבה לכל אחת ואחת מהטענות שהעלו הצדדים.
אשר על כן, התביעה מתקבלת.
עוד אני מחייב את הנתבעים בהוצאות התובעות בסך 1,000 ₪ וכן בשכ"ט עו"ד (ומע"מ) בסך 5,850 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו