בהחלטתי מיום 15.2.21 הוריתי, בין היתר כדלקמן:
"לפנים משורת הדין נוכח האמור בסעיף 22 לכתב התביעה וחרף הוראות תקנה 127 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984, ניתנת לתובע היזדמנות להגיש חוות דעת מטעמו בתוך 30יום מהיום. יצויין, כי הטענה להעדר יכולת כלכלית שבגינה לא הוגשה חוות דעת נטענה בעלמא וללא תימוכין ולכן לא מצאתי מקום לראות בבקשה כבקשה לפטור מחוות דעת.
עוד ציין התובע בבקשתו, כי הצליח לגייס את התשלום עבור הגשת חוות הדעת.
בקשת התובע הועברה לתגובת הנתבעת, כאשר בית המשפט מציין, כי אינו מצליח לרדת לסוף דעתו של התובע, שכן הצעת בית המשפט ניתנה על יסוד נתוני התיק, שאינם כוללים חוות דעת ולא ברור מדוע ציפה התובע, כי בית המשפט ייתן הצעת פשרה המבוססת על הנחה, כי נותרה בתובע נכות.
ראשית, כבר בהחלטתו של בית המשפט מיום 15.2.21 הגביל בית המשפט את המועד להגשת חוות דעת מטעם התובע, כאשר ציין, כי אם לא תוגש חוות דעת, ייחשב התובע כמי שויתר על הגשתה.
בעוד שהגשת חוות דעת לתיק בית המשפט כרוכה בתשלום שכר המומחה, הרי שהגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי אינה כרוכה בתשלום כלשהוא והתובע יכול היה לפעול לקבלת נכות, במסגרת הגשת תביעה זו.
אוסיף בהקשר זה, כי אם אמנם היתה נקבעת לתובע נכות על ידי המוסד לביטוח לאומי, היה הדבר מביא מטבע הדברים גם לפיתרון הבעיה כאן, שהלוא, התובע יכול היה לממן את עלות חוות הדעת מתוך סכומי הקצבה אותם היה מקבל מהמוסד לביטוח לאומי.
...
שעה שתובע מוותר על הגשת חוות דעת רפואית, מוותר התובע על טיעון בעניין שרפואה וההליך מתנהל תוך התחשבות בוויתור זה.
לא ייתכן, כי בחלוף שנה ומחצה מאז הגשת התביעה, יבקש התובע להגיש חוות דעת רפואית ולמעשה, להתחיל את ההליך מחדש, תוך התעלמות מהזמן שבוזבז עד לאותו מועד על ידי הצדדים האחרים ובית המשפט ותוך התעלמות מאבדן זמנו של הציבור, אשר ענייניו יכולים להידחות, בשל ניהול הליך זה.
עם תיקון תקנות סדר הדין האזרחי החדשות, השתנתה נקודת האיזון ויש מקום ליתן משקך יתר לאינטרס הציבור כולו בעת ניהול הליך באופן לא יעיל.
ברע"א (תל אביב-יפו) 59739-04-21 דונה ביקנל נ' קרן פז חברה לבנין בע"מ (פורסם בנבו 06/05/21, כב' הש' אביגיל כהן) התייחס בית המשפט לשינוי שחל בעקבות כניסתן של התקנות בסדר דין האזרחי- תשע"ט -2019:
"בסוגיית תיקון כתבי טענות מכוח תקנה 92 לתקסד"א, נקטה הפסיקה בשיטה ליברלית. ביהמ"ש נטה להיעתר לבקשות אלו בנדיבות, על מנת שההכרעה השיפוטית תעשה בשאלות שהן באמת שנויות במחלוקת בין בעלי הדין.