בתאור טענות הבנק (סע' 4 לפסק הדין) מצוין כי בשנת 2003 ננקטו הליכי הוצאה לפועל למימוש המשכנתא על הדירה ולמינוי בא כוח הבנק ככונס נכסים, ונזכרים הליכים משפטיים אותם נקט התובע לעיכוב פינויו, ובהם: התנגדויות למינוי כונס נכסים, הסדרי תשלום שלא קוימו, עתירות לבג"ץ ובקשות בבית המשפט העליון.
כידוע, בבקשות למתן פטור מתשלום אגרה ומהפקדת ערבון יש צורך להוכיח שני תנאים מצטברים: העדר מסוגלות כלכלית, ותנאי הנוגע לקיום עילה (אגרה) או לסכויים טובים להצלחה בעירעור (לגבי ערבון) (בש"א 1528/06 ורנר נ' כונס הנכסים הרישמי (17.10.2007)).
...
בהחלטה מיום 21.9.2023, שניתנה על גבי "בקשה להפחתת התשלומים עבור תשלום האגרה ועבור הפקדת העירבון", נקבע: "הבקשה כבר הוכרעה".
בהחלטה מיום 28.9.2023 שניתנה על גבי "בקשה לעיכוב ביצוע סגירת התיק על מנת להגיש ערעור על ההחלטה האחרונה שניתנה בתיק", נקבע: "אין מקום להעתר לבקשה. אם יתקבל הערעור ישוב ההליך על כנו. עתה, כאשר לא הופקדו אגרה וערבון למרות חלוף המועד, הערעור נמחק".
ההחלטה מיום 20.9.2023 היא אפוא ההחלטה המרכזית לענייננו (ותכונה להלן גם: ההחלטה).
כעולה מפסק הדין, התביעה בבית משפט השלום הוגשה על ידי התובע כנגד המשיב 1 (הבנק), ובה "מבקש התובע לבטל את תיק ההוצאה לפועל שנפתח נגדו על ידי הבנק ואת ביטול הסכם ההלוואה (אותו מכנה התובע "הסכם המשכנתא") בינו לבין הבנק, מכוחו ננקטים נגד התובע הליכי הוצאה לפועל והוא פונה מביתו" (סע' 1 לפסק הדין).
הבנק דחה את טענות התובע וטען שיש לדחות את התביעה בשל התיישנות ובשל מעשה בית דין לפי שהטענות המועלות בכתב התביעה הועלו על ידי התובע בעבר בהליכים רבים קודמים.
על רקע האמור נדחתה הבקשה, כאשר "לפנים משורת הדין" לא הוטלו הוצאות בעניינה.
די שאחד התנאים אינו מתקיים כדי שדין הבקשה יהיה להדחות.
בשל נסיבותיו האישיות של המערער ולפנים משורת הדין מצאתי לנכון שלא לעשות כן במקרה הקונקרטי, אולם תשומת לב המערער מופנית להשלכות האפשריות של ניסוחים מסוג זה.
סוף דבר – דין הערעור להידחות.