כך, נמצא כי המבקש מישתכר מעבודתו כנהג משאית בממוצע סך של 10,241 ₪ וקיימת זיקה לדירת מגורים בה מתגורר בכפרו, בה ביצע השבחה ובנייה בהשקעה בסכום שאינו נמוך מסך של 300,000 ₪ והוא מתגורר באותה דירה בה נוהג מנהג בעלים ולא נושא בגינה בדמי דיור כלשהם.
כמו כן, המבקש לא הרים את הנטל להוכיח טעות משפטית ברורה וסכויי ערעור כלשהם המצדיקים מתן פטור מאגרה וערבון, שכן, הלכה היא שסכויי העירעור על פסק דין שניתן בהסכמה הנן נמוכים ביותר ואין זה מדרכה של ערכאת העירעור בהליך חידלות פרעון להתערב בקביעותיה של הערכאה הדיונית בשאלת כושר ההחזר של החייב שהיא מטבעה שאלה שבעובדה.
בבשג"ץ 4934/14 גורנשטיין נ' כנסת ישראל (21.7.14)) נפסק, ביחס לפטור מאגרה:
"באשר לתנאי הראשון, העדר מסוגלות כלכלית, נידרשת הוכחה הכוללת תעוד ואסמכתאות, לרבות תדפיסי חשבונות בנק; דיווח על הוצאות חודשיות; תלושי משכורת, של המבקש ובן או בת זוגו, ואף הוריו אם הוא סמוך על שולחנם; וכן תצהיר, כדי לעמוד בו (ראו: תקנה 14(א) לתקנות האגרות; לדוגמה ספציפית לדרישה זו ראו: ע"א 4146/08 ויינשטיין נ' שניר [פורסם בנבו] (5.8.2008); לתאור כללי, אך לא ממצה, של הנידרש מבעל הדין בתנאי זה, ראו: חמי בן-נון וטל חבקין העירעור האזרחי 273–274 (2012) (להלן: בן-נון וחבקין))"
המבקש לא עמד בנטל המוטל עליו להוכיח חיסרון כיס המונע ממנו לשלם את האגרה ולהפקיד את הערובה.
על הנימוקים לכך, עמד בית המשפט העליון בבש"א 1528/06 ורנר נ' כונס הנכסים הרישמי (17.10.07):
"זכות הגישה לערכאות הנתנת לבעל דין אינה זכות מוחלטת. כנגדה ניצב שיקול חשוב שנועד להגן על בעל-הדין שכנגד מפני חיסרון כיס, הטרדה, אובדן זמן וניצול לריק של משאבים אנושיים עקב גרירתו למשפט שנסתיים בפסק לזכותו על דרך הבטחת יכולתו לממש את גביית ההוצאות שנפסקו לטובתו. זכותו של בעל הדין שכנגד היא תמונת ראי של זכות הגישה לערכאות בפן ההפוך שלה – היא נועדה להגן עליו מפני ניצול לרעה של זכות הגישה לערכאות, ולהבטיח את זכותו להוצאות לא רק להלכה, אלא גם במישור יכולת המימוש המעשי. הפקדת העירבון הכספי נועדה, איפוא, להגן על זכותו של בעל הדין הנתבע לממש את גביית ההוצאות שנפסקו לטובתו בהליך שהוגש נגדו וכשל...פטור מעירבון בהליך סרק גורם לפגיעה ישירה בבעל הדין שכנגד, הנושא לבדו בעלויותיו של הליך-הנפל. מכאן השוני במשקלים הניתנים לגורם סכויי ההליך בכל אחד מן המישורים האמורים. "
בנוסף, הלכה היא שלא די בכך שהפקדת הערובה תכביד על המבקש מבחינה כלכלית, אלא עליו לפרוס תשתית ראייתית כי אין באפשרותו לגייס את סכום הערבון (בש"א 3849/11 אורי פלג נ' SOFASA Llc (22.5.11))
מחוקק המשנה, אשר קבע את גובה הערובה שיש להפקיד בכל סוג ערעור, הביא בחשבון את העובדה שיחידים שבעניינם מיתנהל הליך חידלות פירעון מצויים במצב כלכלי קשה, וכי כאשר יחיד מגיש ערעור, המשיב הוא לרוב הנאמן, בעל תפקיד, ובכל זאת קבע כי יחיד המערער על פסק דין בתיק חידלות פירעון לא יהיה פטור מערובה.
...
ראו לעניין זה החלטתו של רשם בית המשפט העליון, כב' השופט רון גולדשטיין ב-בר"מ 7760/19 מטרונה גליצנקו נ' שר הפנים (5.12.19):
"המבקשת – אשר מיוצגת בידי עורך דין פרטי – לא הציגה בבקשתה תשתית עובדתית, ולו מינימלית, המעידה על היעדר יכולת כלכלית לשאת בהפקדת העירבון. המבקשת אף לא הסבירה כיצד היא מממנת את ייצוגה המשפטי; כיצד עלה בידה לשלם את האגרה בהליך דנן (וכן סכומי אגרה וערבונות בערכאות אחרות)"
בנוסף, מעיון בהודעת הערעור ובפסק דינו המנומק והמבוסס של בית המשפט קמא, אני סבורה, בזהירות הראויה, כי לא ניתן לומר שסיכויי הערעור טובים.
לאור כל האמור, משלא הוכחו שני התנאים הנדרשים למתן פטור מתשלום האגרה או מהפקדת הערובה, דין הבקשה, על שני ראשיה, להידחות, וכך אני מורה.
המבקש ישלם את האגרה ויפקיד את הערובה לא יאוחר מיום 1.3.24, שאם לא כן יימחק הערעור.