החלטה זו עניינה בבקשת המבקש (המשיב להליך העקרי) לחיוב המשיבה (היא המבקשת בהליך העקרי) בהפקדת ערובה להבטחת הוצאותיו וזאת בהתאם לסעיף 353א' לחוק החברות התשנ"ט-1999 (להלן: חוק החברות), בסך שלא יפחת מ- 5% משווי המניות אותן עותרת המשיבה לקבל, ואשר לשיטתה של המשיבה מוערכות בסך של למעלה מ- 10 מיליון ₪, קרי חיובה בהפקדת סך של לא פחות מ- 500,000 ₪.
בקשת רשות ערעור אשר הוגשה על ההחלטה (רע"א 1957/12) נדחתה בהחלטה מיום 22.5.12.
ביום 26.6.13 הגיעו החברה, המבקש מר יוסף כהן ובנק הפועלים להסכם פשרה, במסגרתו נקבע בין היתר, כי המבקש והחברה יעבירו לבנק הפועלים סך של 4.8 מיליון ₪ עבור הסרת המשכנתא אשר נרשמה על אולם אירועים ברחוב פינסקר 14 פתח תקווה הידוע כחלקות 11, 231, 232 בגוש 6377, וזאת בגין חובותיה של חברת נווה איתנים.
יוער כי ביום 25.11.18 הגישה המשיבה מיסמך, אשר כונה על ידה "תגובה/הבהרה של המבקשת ל 2 התגובות של ב"כ המשיב כדלקמן", זאת מבלי שניתנה לה הרשות לעשות כן, במסגרתו טענה כי בהליכים אחרים, אשר הוגשו בעבר על ידי המבקש, הוא לא הפקיד ערובה להבטחת הוצאות משפט וכן שילם אגרה בסך של 1,100 ₪ בלבד.
ככל שהחברה-התובעת תחויב בערובה, יש לקבוע את סכום הערובה תוך שמירה על עקרון המידתיות ואיזון ראוי בין כלל השיקולים הרלוואנטיים [רע"א 10376/07 ל.נ. הנדסה ממוחשבת בע"מ נ' בנק הפועלים (2009), להלן: פסק דין הנדסה ממוחשבת; רע"א 10905/07 נאות אואזיס מלונות בע"מ נ' זיסר (2008)] על דרך הפעלת שיקול הדעת על ידי בית המשפט עמד כב' השופט מלצר בפסק דין הנדסה ממוחשבת:
"על בית המשפט הבוחן בקשה להורות לתובע שהוא תאגיד להפקיד ערובה להבטחת הוצאות הנתבע, לשקול בראש ובראשונה את מצבה הכלכלי של החברה, בהתאם ללשון הסעיף. זהו שלב הבדיקה הראשון. ואולם בכך, לא נעצרת הבדיקה. משקבע בית המשפט כי החברה לא הראתה כי תוכל לשלם את הוצאות הנתבע אם יזכה בדין, על בית המשפט להמשיך ולבחון האם נסיבות העניין מצדיקות חיוב החברה בערובה, אם לאו - זהו שלב הבדיקה השני. בהקשר זה יש להביא את הזכויות החוקתיות (הנוגדות) של הצדדים, ואת ההנחה שחיוב החברה להפקיד ערובה במקרה כזה בו לא הוכיחה שיש ביכולתה לשלם את הוצאות הנתבע, מבטא את הכלל והפטור הוא החריג... בשלב זה הנטל רובץ על כתפי החברה התובעת – להראות מהן אותן נסיבות שבגינן לא מוצדק לחייב את התאגיד בהפקדת ערבות, ובדרך כלל אין זה ראוי להכנס בהרחבה במסגרת זו לניתוח סכויי התביעה ויש להזקק לעניין האמור רק כאשר סכויי ההליך גבוהים במיוחד, או קלושים מאוד. משנסתיים שלב הבדיקה השני במסקנה שעל החברה להפקיד ערובה להוצאות הנתבע, מגיע שלב הבדיקה השלישי, במסגרתו יש לבחון את גובה הערובה הנדרשת ולדאוג שתהיה מידתית ותאזן אל נכונה את שלל השיקולים הרלבאנטיים".
בהתאם לפסק הדין בעיניין הנדסה ממוחשבת הנטל להראות את הנסיבות בגינן לא מוצדק לחייב את החברה התובעת בערובה להבטחת הוצאות הצד השני רובץ על התובעת.
...
בנסיבות העניין, אני סבורה כי די במצבה הכלכלי של המשיבה, כדי לחייבה בהפקדת ערובה.
דין הטענה להידחות, שכן יש לבחון הבקשה לחיוב בהפקדת ערובה בהתאם לצדדים להליך (חברה או אדם פרטי) ונסיבות הבקשה (מצבו הכלכלי של התובע וכדומה).
בנסיבות העניין ובהתחשב במורכבות התביעה אני סבורה כי יש להעמיד את גובה הערובה להוצאות על סכום של 60,000 ₪.