המערער טוען, כי מלכתחילה צו עיכוב היציאה מן הארץ, ניתן שלא כדין ובהתאם יש לבטלו, שכן סיפת תקנה 384(א) לתקסד"א קובעת כי: "היה המשיב תושב חוץ, לא יינתן כנגדו צו עיכוב יציאה מן הארץ אלא בנסיבות חריגות ומטעמים מיוחדים שיירשמו". לטענת המערער, על מנת לעכב את יציאתו מן הארץ של המערער כתושב זר, נטל הראיה מוטל על כתפי המשיב, לשכנע ולהוכיח כי למרות שהמערער הנו תושב זר, עדיין יש לעכב יציאתו של המערער מן הארץ.
לעניין זה יפים דבריו של בית המשפט ברע"א 909/90, אמנון בן יהודה נ' ליסקו חברה להחכרת ציוד בע"מ, לפיהם:
"המבקש הוא אזרח ישראלי וכאזרח ישראלי התחייב בהתחייבות אשר הנה נושאה התביעה נגדו, ואין דינו כדיו תושב חוץ עובר אורח בארץ. אם תיתקבל טענת המבקש, הרי שכל אחד שאזרח ישראלי, עלול להיות מחויב בגין התחייבות שהתחייב בארץ, יבקש לעזוב את הארץ, שכאין לו נכסים בה להבטחת חובו, לא יהיה מקום לעכב יציאתו ולמנוע סיכול האפשרות של ביצוע פסק הדין"
בנוסף, מצאתי כי במקרה דנן, נכון יהיה להביא את דעתו של המלומד ד"ר דודי שווארץ, כפי שהובאו בבר"ע (מחוזי ירושלים) 3284/07, מירב פלמן נ' ארז פלמן (פורסם בנבו ב- 14.3.08), לפיה:
בנסיבות של עיכוב יציאה מהארץ לאחר מתן פסק הדין נגדו, יש טעם להשית על החייב הזר ערובה להבטחת ביצוע פסק הדין, ולהטיל עליו את הנטל להוכיח שאין באפשרותו להפקידה כתנאי ליציאתו.
...
חוק ההוצאה לפועל מכיר בסופו של דבר בשימוש באמצעי לחץ, אמנם מבוקרים ומפוקחים, לשם מימוש פסקי הדין, להבדיל מלחץ באמצעות הענקת צו עיכוב יציאה מהארץ שבו התביעה בשלב שבו התביעה תלויה ועומדת - שהינו פסול.
לאור האמור בפירוט, לעיל, הנני דוחה טענה זו של המערער, לרבות בשל העובדה כי המערער בעל זיקה ממשית לישראל, נכנס ויצא משערי המדינה כ- 15 פעמים, בין השנים 2009-2016, מבצע עסקים בישראל , בעל אזרחות ישראלית ובשל כך דינו לעניין זה אינו כדין תושב זר אשר הינו עובר אורח.
סיכום
לאור האמור בפירוט בהחלטה זו – דין הערעור להידחות.