ביום 3.6.2020, לבקשת המבקשת ועל יסוד טענתה הפוזסורית, ניתן על ידי בית המשפט קמא צו מניעה זמני האוסר על המשיבים לבצע עבודות בשטח שבמחלוקת.
בהחלטתו מיום 29.4.2021 בעיניין עתירת המבקשת לעיכוב החלטותיו מיום 20.4.2021 ומיום 22.4.2021, קבע בית המשפט קמא בסעיף 23 להחלטה, כדלקמן:
"... הבקשה לצימצום צו המניעה מהוה הלכה למעשה בקשה למתן צו מניעה חדש אשר עילתו שונה. העילה לצוו המניעה המבוקש, כעולה מכתב התביעה והבקשה, אינו [כך במקור] העילה הפוזסורית בגינה ניתן צו המניעה הקיים (אשר אין עוד צורך בו נוכח פינוי השטח שבמחלוקת על-ידי המבקשת וחזרתה בה, ככל הנראה, מטענותיה הקנייניות לגביו כמו גם נוכח תיקון כתב התביעה), אלא עילה אחרת, המפורטת בכתב התביעה המתוקן (פגיעה בנקוז הקרקע כמו גם ביצוע פעולות בניה ללא היתר). יוסף כי צו המניעה הזמני המבוקש זהה לסעד המבוקש בכתב התביעה המתוקן." (ההדגשות לא במקור – א' ס').
גם בכך שבקשותיה השונות נדונו על ידי בית המשפט קמא, ובסופו של דבר בית המשפט אף נתן החלטה מפורטת בבקשה לעיכוב הבצוע, אין כדי לרפא את אי קיום הדיון במעמד הצדדים.
חרף קבלת העירעור, ובין היתר בשים לב לטענת המשיבים כי כותרת בקשתה של המבקשת לפני בית המשפט קמא לא הלמה את תוכן הבקשה, לא אעשה צו להוצאות בהליך זה.
הפקדון שהופקד על ידי המבקשת לצורך קיום ההליך שלפניי יוחזר למבקשת, באמצעות בא כוחה.
...
עוד הגעתי לכלל מסקנה כי אין מקום לדון בטענות הצדדים באשר לנחיצות צו המניעה גופו והיות הבקשה מקדימה את זמנה ('היפותטית'), טרם ייערך דיון במעמד הצדדים לפני בית המשפט קמא, ולאחריו תינתן החלטתו של בית המשפט בערכאה הדיונית.
גם בכך שבקשותיה השונות נדונו על ידי בית המשפט קמא, ובסופו של דבר בית המשפט אף נתן החלטה מפורטת בבקשה לעיכוב הביצוע, אין כדי לרפא את אי קיום הדיון במעמד הצדדים.
טרם סיום אציין, כי לא נעלמה מעיני בקשת המבקשת להסרת נספח א' מתשובת המשיבים לבקשת רשות הערעור שלפניי, וכן תשובת המשיבים לבקשה הנ"ל. ואולם, נוכח התוצאה אליה הגעתי, ממילא מתייתר הדיון בבקשה זו.
השורה התחתונה היא, כי דין הטענה החלופית בערעור להתקבל, באופן שבית המשפט קמא יקיים לפניו דיון במעמד הצדדים בבקשה לצו המניעה.