בהחלטה קבעתי, בין היתר, כי אין להכיר בצו הירושה בהכרה ישירה או אגבית מכוח סעיף 11 לחוק אכיפת פסקי חוץ, תשי"ח - 1958 (להלן-"חוק אכיפת פסקי חוץ"); לא נעשה הליך קליטה של צו הירושה באישור של הממונה מכוח סעיף 8 (א) לצוו שעת חרום שהוגש מטעם המבקשים ואין בו משום הכרה בצו הירושה לצורך בירור התביעה.
על ההחלטה האמורה הוגשה הבר"ע לבית המשפט העליון ובית המשפט הורה כבקשת המבקשים על עיכוב ביצוע ההחלטה והתקיים דיון במעמד הצדדים לאחר שהוגשה תשובת המשיבה 7 והמעדה של המדינה לבקשה.
כך ראינו, שלשאלת הסמכות הבינלאומית העניינית בעינייני מקרקעין לא התיחסו לאיזור, על-פי המציאות, כאל חוץ-לארץ, וכך גם לעניין המצאת כתבי-בי-דין (ע"א 179/77 [4])" בהמשך נאמר: "מן הראוי לבחון כל שאלה ונושא לגופם בנוגע לפסק, כשכל כלל שבמשפט הבנלאומי הפרטי ייבחן גם על-פי הרציונל העומד מאחוריו, תוך היתחשבות באופי היחסים הפוליטיים, החברתיים והמשפטיים שבין ישראל והאיזור". במסגרת אותו העירעור, לא נידרש בית המשפט להכריע אם הפסק מהאיזור הוא פסק זר או פסק מקומי (שם, עמ' 411-412).
אוסיף ואומר, כי הפעולות של משיב 8, לרבות בהכרה בצו הירושה כפופות "לעקרונות היסוד של המשפט המינהלי הישראלי, הכוללים, בין היתר, עקרונות של הגינות, אי שרירות, סבירות, מידתיות, וכללי הצדק הטבעי, וזאת מבלי שיש בכך משום החלת המשפט הישראלי באיזור" ועל פי כללי המשפט הבנלאומי הפומבי בנוגע לתפיסה לוחמתית והדין המקומי שחל באיזור, ערב התפיסה הלוחמתית (בג"צ 7437/11 מחמד נצאר נ' המפקד הצבאי לאיזור יהודה ושומרון (10.2.2013)) והותקנו צוים ותקנות לבצוע סמכויותיו שאינן בגדר "אקט טכני" בלבד (ראו: פרשת צורים, פסקה 3).
...
על פי החלטתי מיום 6.12.22 הוגשה ביום 26.1.23 עמדת המשיב 8 כנציג בית המשפט בדבר התוקף המשפטי של צו הירושה שאושר על ידו.
דיון ומסקנות:
לאחר בחינה של טענות הצדדים; עמדת המשיב 8 בנימוקיו שהובאו בהתאם להחלטה מיום 6.12.22 ובהתחשב בפנייה של המבקשים בהתאם להחלטה בבר"ע, להכרה בצו הירושה ע"י קמ"ט משפטים ובנסיבותיו של ההליך שבפני, בסעד המתבקש כיום להחזרת הרישום במקרקעין בשטח C ע"ש המנוח חמדאן, הגעתי למסקנה כי יש לקדם את ההליך אף שלא הוגש צו ירושה מבית דין שרעי בישראל.
לאור האמור, הבקשה מתקבלת.