המבקשת תגיש בהקדם האפשרי, ולא יאוחר מתום 30 יום ממועד מתן תוקף של פסק דין להסכמה זו, תביעה אזרחית לסילוק המשיבים הפורמליים (2-4) מן הקרקע, בד בבד עם בקשה לצוו מניעה שעניינה סעד המורה להם לחדול מכל פעילות של הטמנת פסולת ביניין, מחזורה, שינועה לקרקע נושא ההליך ו/או מהקרקע.
לפי האמור בתגובה, בהסכמה בין הצדדים באותו הליך שקבלה תוקף של פסק דין ב-17.3.2021, נקבע שיוסי פרי יפנה את השטח עד 20.3.2021 והחברות הבונות את הרכבת הקלה היושבות ביתרת השטח יפנו את המיתחם עד 15.10.2022, ובעקבות זאת באה פניית המשרד להגנת הסביבה לחברה קדישא בדרישה שתנקה את השטח שיוסי פרי פינה בלי לנקותו (ליתר דיוק – הדרישה הייתה שתגיש לאישור המשרד להגנת הסביבה תוכנית נקוי עד 6.5.2021 ותבצע אותה תוך 90 יום מיום הגשתה).
מכאן, לדברי המדינה, שהעובדה שהחברות הבונות את הרכבת הקלה ממשיכות לשבת בשטח אינה רלוואנטית, ואין בה כדי לעכב את כניסת הצוו לשמירת הניקיון לתוקף ואת נקוי השטח על ידי חברה קדישא.
בהקשר זה המדינה אף מפנה לפסקי הדין בע"פ (חיפה) 1003-09-17 מדינת ישראל נ' דור כימיקילים (29.1.2018) ובדנ"פ 8062/12 מדינת ישראל נ' חברת נמלי ישראל (2.4.2015), שבהם הודגשה חשיבות האכיפה הפלילית כלפי נושאי משרה בתאגידים.
המבקשים פירטו שורת נקודות המצביעות על שיקולים לא עינייניים של הרשות לדעתה – הדרישה לנקות תוך 60 יום, ה"דילוג" על משליך הפסולת ופנייה לבעלי השטח, העובדה שדעתה של המדינה הייתה נעולה והיא לא הסכימה בשום שלב לניקוי על ידי פרי ולא פתחה נגדו בהליך פלילי, והעובדה שמנעה מפרי לנקות גם אחרי ההסכם שניתן לו תוקף של פסק דין.
לב העניין הוא בכך שבהסכמה שלה נתתי תוקף של פסק דין ב-16.8.2020 נכתב: "מוסכם כי צו הניקיון יותלה וייכנס לתוקף בתוך 60 יום ממועד סילוק/פינוי/התפנות המשיבים הפורמליים מן הקרקע נושא ההליך, ככל ואותם משיבים לא יעמדו בחובת הניקיון עד מועד התפנותם מן הקרקע נושא ההליך. המבקשת מקבלת על עצמה אחריות לפינוי הפסולת אשר הושלכה/הוטמנה בקרקע, ככל שהושלכה/הוטמנה, מיד עם פינויו של סילוק/פינוי/התפנות המשיבים הפורמליים מן הקרקע". פרשנותה הסבירה של הסכמה זו היא כפי שהבינו המבקשים, אנשי חברה קדישא.
...
סמיכות הזמנים בין מועד ההסכמה בין הצדדים שקיבלה תוקף של פסק דין והמועד שבו נכתבו דבריו המפורשים של מנהל המחוז, מוליכים למסקנה (ברמת שכנוע מספיקה להליך זה) כי התנהלותם של גורמי המשרד להגנת הסביבה הייתה נגועה בחוסר תום לב הן במגעים להגעה להסכמה עם חברה קדישא והן בדרך יישומה של ההסכמה, וזאת בניגוד להוראות סעיפים 12 ו-39 לחוק החוזים.
לאחר ששקלתי את בקשת ב"כ המדינה החלטתי לדחותה ולבטל את הצו לשמירת הניקיון בכל הנוגע לחברה קדישא.
התוצאה היא לפיכך שהצו לשמירת הניקיון נגד חברה קדישא ומנהלהּ מבוטלים (הצו לגבי המנהל בטל).