מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לעיכוב ביצוע גירושין: הבעל מבקש לשנות את הסכם הגירושין

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נטען כי בעלה המנוח החזיק בנכס כדין ורכש את הזכות לגור בנכס במסגרת הסכם הגירושין עם המשיבה אשר מסרבת להציג את הסכם הנטען.
בתקנה 135(א) לתקנות סדר הדין, תשע"ט-2018 (להלן: "התקנות החדשות"), באשר להבטחת הוצאות משיב בהליך העירעור נקבע כי "עם הגשת העירעור יפקיד המבקש ערובה להבטחת הוצאות המשיבים בסכום הנקוב בתוספת השלישית וימציא הודעה על כך למשיב." בתקנה 135(ב) נקבע החריג לכלל "על אף האמור בתקנת משנה (א), בית המשפט רשאי להורות על פטור ממתן ערובה או על שינוי סכומה." הכללים שנקבעו עד עתה בסוגייה זו, לשיקול הדעת של בית המשפט, כשמונחת לפניו בקשה לפטור מהפקדת ערובה, טובים גם עתה.
לתנאי השני – סכויי העירעור - בעניינינו, ומבלי לקבוע מסמרות בנושא, דומה כי סכויי העירעור להיתקבל אינם גבוהים, זאת בראי החלטת כב' השופט שילה אשר הביע, בזהירות המתבקשת, עמדתו במסגרת החלטת עיכוב הבצוע מיום 5.3.21 וכן לאחר עיון בהחלטה ופסה"ד של ביהמ"ש קמא, המנומקים כדבעי וסוקרים ומתייחסים למלוא טענות המבקשת בהליך קמא.
...
לתנאי הראשון – אני קובעת שהמבקשת לא עמדה בתנאים להוכחת מצבה הכלכלי הנטען.
הגם שצרפה תלושי שכר ודפי חשבון עו"ש, באמצעותם ביקשה להוכיח הכנסותיה והוצאותיה השוטפות, בראי טענות המשיבה שוכנעתי כי רב הנסתר על הגלוי.
מכל אלו, ספק למצבה הכספי של המבקשת, סתירות בנטען ולאור העובדה כי לא פנתה לגורמים כלשהם לקבלת סיוע וסיכויי הערעור שאינם גבוהים, הרי שלא מתקיימים התנאים לפטור את המבקשת מהפקדת ערבון במסגרת הליך זה. לאור המפורט לעיל, אני דוחה את הבקשה למתן פטור מהפקדת ערבון.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2021 ברבני אשקלון נפסק כדקלמן:

ביה"ד קיים דיון ראשון בתאריך 22.06.2005, בתחילתו טען הבעל: "אני מבקש להתגרש, מאחר ויש בינינו הרבה מריבות וקללות ולא מסתדרים, והגענו למטרה להתגרש". בהמשך הדיון טען ב"כ הבעל: "זה מה שאמרתי, כי הם רוצים להתגרש ולאחר שאני שומע מהאישה שרוצה להתגרש, אנו מנהלים דיונים בבית המשפט, ויש משא ומתן להגיע להסכם.
בתחילה ביה"ד נעתר למבוקש, אלא שלאחר מכן, בתאריך 03.12.2008 החליט: "לאחר שמיעת הצדדים פוסק ביה"ד שעל הבעל לתת גט פיטורין לאישתו ללא עיכובים. שני בני הזוג מעוניינים להתגרש ותיק הגירושין ניפתח על ידי הבעל. הבעל בקש בדיון הקודם לעכב את הגט עד שיבוררו העניינים הכספיים. ביה"ד נעתר למבוקש לקיים דיון על הנושא הכספי עוד לפני הגט, אולם לאחר שהתקיים דיון אין ביה"ד רואה הצדקה לעכב יותר את הגט, גם אם לא ניסגרו כל הענייניים הכספיים". בתאריך 31.12.2008 זומנו הצדדים לסידור גט, אך הבעל סרב להתגרש.
החישוב עליו הסכימו הצדדים הוא כדלקמן: שווי הדירה הוא 1,3000,000 ש"ח. המשכנתא באותה העת עמדה על סך של כ150,000 ש"ח. יוצא איפה שזכויות שני הצדדים בדירה בנכוי סכום המשכנתא באותה העת עמדו על סך של 1,150,000 ש"ח. נמצא כי זכויות התובע בדירה הנם 575,000 ש"ח. הזכויות הכספיות שאמורות להיות משולמות לאישה, הוערכו על ידי האקטואר ועמדו על סך של כ-290,000 ש"ח. יוצא איפה שנותרו מזכויות התובע בדירה סך של 285,000 ש"ח. האישה הסכימה שבהעברת הזכויות של התובע על שמה היא תוותר על זכות נוספת שלדעתה מגיעה לה. גם התובע הסכים באופן עיקרוני לחישוב ואף להצעת האישה שבהעברת זכויותיו בדירה יסתיימו כל ההליכים, אלא שהוא ביקש לעכב את ביצוע פסק הדין בשלושים יום על מנת לוודא שאין לו ראיות נוספות, או טענות נוספות.
כן יש לערוך חישוב מחדש של הזכויות המגיעות לה בעת גמילתן, ובנוסף לחשב את הסכום שקבע ביה"ד הגדול עבור הכתובה, דהיינו, סך של 60,000 ש"ח. טענות הנתבעת על אף שפסק הדין בעיניין הכתובה שונה, אין לשנות את פסק הדין שהעביר את זכויות התובע בדירה לאישה.
אשר על כן הרי שאף אם איננו מקבלים את ההשוואה שבין מחלוקת הח"מ והב"ש למקרה שבו זינתה האישה לאחר פסק דין לגירושין, כיוון שבטרם הזנות היה ניתן באופן עיקרוני לשקם את היחסים, והזנות החמירה את המצב המשפטי, כך שלאחריה אין אפשרות כלל שהצדדים ישובו לחיים משותפים, בנדון דידן, מעשי הכיעור לא שינו כלל את המצב המשפטי, וכפי שקודם לכן היתה האישה מותרת לבעלה, כך גם לאחר מעשי הכיעור.
...
טענות התובע כיוון שפסק הדין לזכאות האשה בכתובתה בוטל חלקית, ובית הדין הגדול העמיד את הסכום לו זכאית האשה עבור הכתובה על סך של 60,000 ש"ח, יוצא אפוא שלא היה צורך בהעברת זכויות התובע בדירה על שם הנתבעת, ועל אף שהעברה זו היתה מתחילה בהסכמתו, הרי שהיא היתה הסכמה בטעות, כיוון שבאותה העת נקבע שהאשה זכאית לכתובתה.
נגזרות מטענות הצדדים אם נקבל את טענת התובע לביטול העברת הזכויות בדירה, יוצא אפוא שהדירה הינה למעשה עדיין בבעלות שני הצדדים וגם חוב המשכנתא בעצם רובץ בחלקו עליו, וחלק המדור ששילם התובע באופן שוטף עבור מדור הילדים שעולה בדיוק למחצית המשכנתא - יש לראותו כאילו התובע שילם את מחצית המשכנתא מאז הגירושין.
לגבי הטענה של שומא בטעות האריך חברי לעיל ואף הוסיף לדון ולהאריך בדין "שומא הדר" ומדוע אין להחילו בני"ד. גם אני סבור כי אין מקומן של סוגיות אלו בני"ד. בני"ד לא עסקינן בשומת וגביית בי"ד שבאמת מעולם לא נעשתה.
שומא בטעות, אפי' לפי רש"י, היא בסופו של דבר הלכה בהלכות גביית חוב ע"י בי"ד, שלמרות שבי"ד ירדו לגבות ונעשה מעשה גביה ע"י בי"ד, כיון שהוא נעשה על סמך טעות, שהרי באמת הכיפי היו ברשותו וכלל לא אבדו, אמרינן שאין זה מעשה בי"ד וחוזר.
דיין ג הכרעה סופית וההוראות האופראטיביות: לעניין התביעה להשיב את המצב לקדמותו ולהכריז ששני הצדדים הינם בעלים על הבית, קובע בית הדין שהתביעה נדחית, והאשה רשאית להמשיך את ההליכים הפרוצדורליים להעברת זכויות התובע על שמה מיום פסק הדין בתאריך 13.1.2016.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2021 ברבני ירושלים נפסק כדקלמן:

החלטה קודמת בעיניין הסמכות בהחלטת בית הדין מיום ו' בטבת התשפ"א (21/12/2020), נקבע שלבית הדין נתונה הסמכות לידון בנדון שם הילדה, להלן ההחלטה הקובעת את סמכות בית הדין: "הצדדים מתדיינים בבית הדין בתביעת גירושין כרוכה של הבעל. לאחר הגשת התביעה חתמו הצדדים על הסכם גירושין שאושר וקיבל תוקף של פסק דין בבית הדין, אך האשה חזרה בה מהסכמתה להתגרש. בין היתר הסכימו הצדדים בהסכם הגירושין כי השמות הפרטיים ושמות המשפחה של ילדי הצדדים לא ישונו. דא עקא שבעת חתימת ההסכם היו לצדדים שלושה ילדים, שני בנים ובת. הבת האחרונה נולדה לאחרונה, יומיים לאחר חתימת הסכם הגירושין, ולצדדים מחלוקת בעיניין קריאת השם של הבת. האישה נתנה לבת שם ביום הלידה, ללא ידיעת הבעל וללא הסכמתו. הבעל מבקש מתן צו למשרד הפנים לעיכוב רישום שם הילדה. בתגובת האישה הועלתה שאלת סמכות בית הדין לידון בעיניין קריאת השם. בהחלטה קודמת נקבע שהסכמת הצדדים תועיל למתן סמכות לבית הדין. אך האישה לא הודיעה שמסכימה לסמכות בית הדין. מנגד, הבעל מבקש לקבוע שהסמכות נתונה לבית הדין למרות חוסר ההסכמה של האישה, זאת מכח כריכת עניין קריאת השם לתביעת הגירושין, גם בהיעדר הסכמה מצד האשה לסמכות בית הדין, ולכן הבעל מבקש הכרעה בגוף הבקשה.
משכך נשללה סמכות בית הדין לידון בעיניין ביצוע ברית מילה לילד.
האם מבקשת שלא לשנות את השם [ט'] רחל, שכבר ניתן על ידה לילדה.
...
שלושה שמות אין לתמוה על כך שלילדה יהיו שלושה שמות שכן מצינו שהדבר היה נהוג אצל גדולי ישראל, וראה בשו"ת משנה הלכות חלק ו סימן רנה: "ובאחרונים הנה מרן הח"ס ז"ל בעצמו קרא לבנו הכת"ס ז"ל ג' שמות אברהם שמואל בנימין ומאמו"ר הקדוש הי"ד שמעתי שגם אדמו"ר מרן ממונקאטש הקפיד שלא ליתן שתי שמות ואפ"ה הוא ז"ל בעצמו הי' לו ב' שמות ולנכדו נתן ג' שמות צבי נתן דוד ..." כמו כן מצאנו שריבוי השמות מלמד על ריבוי כחות הנפש.
על כך ניתן ללמוד בספר עושין בשמחה בעמוד פב המביא דברי ספר זכר דוד מאמר א פרק ו, שכתב: "דע שריבוי השמות אשר ישים ה' בפי אבי הבן, מורה על ריבוי כחות נפשיים ממדרגות הנשמות. כמו שכתב הרב לב אריה בפרשת ויגש שכן קיבל מרבותיו ולכן אין ללעוג במי שמשים לבנו ב' או ג' שמות כאחד, כי לא דבר ריק הוא." הקביעה שלילדה יקראו גם בשם [ע'], שהאב בחר, וגם בשם [ט'] רחל, שהאם בחרה, מביאה למסקנה שלילדה יהיו שלושה שמות: [ע'] [ט'] רחל.
מסקנה במדרש תנחומא פרשת ויקהל סימן א, נאמר: "שלשה שמות נקראו לו לאדם, אחד מה שקוראים לו אביו ואמו, ואחד מה שקוראין לו בני אדם ואחד מה שקונה הוא לעצמו". בנידון דנן הוצרך בית הדין לעסוק בקביעת השם שיקראו האב והאם.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פרט ט"ו להסכם הגירושין, הכולל את סעיפים 67-71 להסכם, עוסק בחלקה של המשיבה בזכויות המבקש בפנסיה שיקבל מצה"ל. בין השאר נקבע בפרק זה כי "שיעור חלקה של האשה בזכויות הפנסיה של הבעל הנו מחצית מהזכויות שנצברו לתקופת האיזון, על פי הוראות והנחיות מוסדות צה"ל (מת"ש)" (ס' 68 להסכם); האופן בו יבוצע החישוב (בהמשך ס' 68 להסכם); זכותה של המשיבה לקבל את חלקה בפנסיה באופן מהוון ככל שהמבקש יקבל את זכויות הפנסיה באופן מהוון (ס' 69 להסכם), ועוד.
המבקש טוען כי אין מדובר בהחלטה טכנית או פרוצדוראלית אלא החלטה משפטית מהותית "המסיימת את הדיון באחת השאלות או המחלוקות המשפטיות המרכזיות בתיק". המבקש טוען כי מינוי מומחה לצורך חישוב זכויות המשיבה מהוה שינוי פסק הדין שכן הוסכם בין הצדדים כי החישוב ייערך לפי הוראות המת"ש, והוא אכן נערך ע"י המת"ש במסמך שהועבר סמוך לפרישתו.
המבקש טוען כי המשך ההליכים בתיק, מבלי להדרש לבקשה זו "ייפגע בזכויות המבקש להוכיח את טענותיו בשאלה שבמחלוקת, יוביל לניהול הליך בדרך שגויה ותוך ביזבוז משאבים מיותרים בהקף רחב". ביום 19.12.22 הגיש המבקש בקשה לעיכוב ביצוע ההחלטה מושא הבר"ע. דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טענות המבקש, באתי לידי מסקנה, כי הן אינן מגלות עילה למתן רשות ערעור על החלטת בית משפט קמא, ואני מחליט לדחות אותה ללא צורך בקבלת תשובה.
...
בענייננו אנו, סבורני כי לא עלה בידי המבקש להעמיד טעם בעל משקל שיצדיק חריגה מעקרון היסוד, וקיום דיון בהשגה על קביעותיו של בית משפט קמא בטרם סיום ההליך ומתן פסק הדין.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית.
משנדחתה בקשת רשות הערעור נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

צוין בהקשר זה כי מעיון בהסכם הגירושין שנערך בינה לבין בעלה לשעבר, בו צוין כי הוא מסדיר את כלל הזכויות והחובות הנובעים מחיי הנישואין, לא נזכרה כל היתייחסות לחובות כלפי הבנקים או לטענה כי מדובר בחובות שנוצרו מבלי שהייתה מודעת להם, ומכאן שמדובר בחובות משותפים של המערערת ושל גרושהּ.
לצד זאת ראו עמ' 692 לדברי ההסבר להצעת חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ו-2016, מהם עולה כי לא הייתה כוונה לשנות מהדין הקיים).
יצוין בהקשר זה כי עצם העובדה שהמערערת לא טירחה לצרף את ההסכם בשלמותו (אלא רק את שני עמודיו הראשונים) פועלת לחובתה (וראו למשל לאחרונה: ע"א 5163/23 חרוב נ' רשות מקרקעי ישראל, פסקה 13 והאסמכתאות שם (26.11.2023)).
העירעור נדחה איפוא, וממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין.
...
נוכח כל האמור ומשלא הסירה המערערת את העננה בדבר נסיבות הסתבכותה הכלכלית, סבר המנהל המיוחד כי יש להורות על ביטול ההליך.
עם זאת, אין בכך כדי להביא למסקנה כי דין הערעור להתקבל.
נוכח כל האמור, אין מקום להתערב בהחלטתו של בית המשפט המחוזי להורות על ביטול ההליך לאחר שלא מצא תוחלת בקיומו (וראו והשוו: ע"א 1640/22 פלוני נ' פלוני, פסקה 7 (10.5.2023); עניין כהן, פסקה 11; ע"א 44/18 פלוני נ' הכונס הרשמי (17.1.2019)).
הערעור נדחה אפוא, וממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו