גם ביום 21.12.20 פנה התובע לעו"ד במברגר בשעת בוקר ותהה "מתי אזכה לקבל תשובה", ותשובת היועץ המשפטי של משרד הבינוי והשיכון הייתה "כמו שציינתי אני מחויב לפעול בתיאום עם גורמים נוספים ולכן המענה צפוי להתעכב". לשאלת התובע "בערך" השיב עו"ד במברגר "לא יכול להעריך כיוון שזה לא תלוי רק בי".
ביום 21.12.20 פנה התובע, באמצעות ב"כ, לעו"ד במברגר "היועץ המשפטי לוועדת האיתור לבחירת מנכ"ל רמ"י". ב"כ התובע הודיע כי "ככל שלא יזכו פניותיו של מרשי, לרבות פנייתי זו, למענה עינייני עד למחר (ה-21.12.20202), ייאלץ מרשי לפנות לערכאות בדחיפות, בעתירה לביטול החלטת וועדת האיתור ולהוצאות צו לעיכוב כניסתו של המועמד הנבחר לתפקיד".
ביום 20.12.20 פירסמו משרד האוצר ונציבות שירות המדינה מודעה לאיתור מועמדים לתפקיד מנהל רשות החברות הממשלתיות, בה נדרשו המועמדים להגיש את בקשותיהם למועמדות בצרוף המסמכים הדרושים, עד ליום 3.1.21.
לטענת המדינה מדובר במסמכים שהוגשו באופן חסר על ידי חברת עמידר, אשר עותק מלא שלהם אותר ברשות החברות הממשלתיות (בעקבות פנית המדינה) והם אושרו להגשה על ידי חברת עמידר בכפוף למספר השחרות שבוצעו, ובית הדין התבקש לקבלם לתיק (כגון פרוטוקול המלא מיום 4.9.03 והמשך ההתכתבות בין עו"ד לחמן-מסר לעו"ד זרביב).
בתפקידו הקודם שימש כסמנכ"ל בכיר לניהול ההון האנושי של משרד העבודה והרווחה, וקודם לכן (בשנים 2016-2017) שימש כראש אגף מינהל ומשאבי אנוש של רשות הבדואים ועבד בכפיפות לתובע, אך מאז סיום תפקידו ברשות הבדואים אין לו קשר מקצועי עם התובע והוא לא עבד יותר בכפיפות אליו.
התובע אף ציין כי חרף היתנהלותה המגמתית של המדינה בהליך זה, הרי שהוא הצליח להגיע לשלבים הסופיים במכרזים אליהם ניגש לאחרונה בחברות ממשלתיות לתפקידים: מנכ"ל חברת מקורות, מנכ"ל רשות דות התעופה ומנכ"ל חברת החשמל, לאחר שעמד בתנאי הסף ללא קושי, ולא מן הנמנע כי לאחר קריאת דברים אלה, הנתבעים 1-3 "ימהרו" להביא לפסילתו בדיעבד גם ממשרות אלו.
כאמור, התובע עבר תנאי סף והגיע לשלבים האחרונים ביותר לתפקיד מנכ"ל חברת מקורות, מנכ"ל רשות שדות התעופה ומנכ"ל חברת החשמל.
...
הנתבעים הגישו כתבי הגנה בהם טענו כי דין התביעה להידחות על הסף בשל אי עמידתו של התובע בתנאי הסף בהליך האיתור, שכן אין בידו "תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר". כן טענו הנתבעים לאי ניקיון כפיים וחוסר תום לב מצד התובע, שבאו לידי ביטוי בהסתרת מידע רלוונטי מוועדת האיתור ומבית הדין, בנוגע לפרטי השכלתו של התובע, ובהצגת מצגים מטעים וכוזבים בקשר אליהם, ובפרט בקשר ל"תואר" שהתובע קיבל לכאורה מ"טריניטי קולג' אנד יוביברסיטי", שהינו מוסד פיקטיבי, והדיפלומה שהתובע קיבל ממנו הינו "תואר דמה" שנרכש על ידו בכסף.
כן טענו הנתבעים כי דין התביעה להידחות לגופה, בהיעדר פגמים בהליכי האיתור היורדים לשורש ההליך, ובפרט, בהיעדר פגמים שלנתבע קשר אליהם, המצדיקים ביטול מינויו, שהינו סעד שיינתן במקרים קיצוניים, שענייננו אינו נמנה עמם.
תמיכה למסקנה שהתובע רכש דיפלומה ממוסד שאינו קיים, עולה מסתירות בין דברים שהתובע מסר לגבי מיקומו של מוסד זה ולגבי מהות הפעילות האקדמית שלו.
סיכומו של דבר הינו, שבחינת החלטת משרד הבינוי והשיכון בדבר פסילת מועמדותו של התובע מהתמודדות בהליך האיתור, מעלה שמדובר בהחלטה מבוססת שאין להתערב בה. לכך השלכה ברורה על תביעת התובע לביטול מינויו של הנתבע, להצהרה כי הוא עומד בתנאי הסף ולמינויו לתפקיד מנהל רמ"י.
סוף דבר
התביעה נדחית.
התובע ישלם למדינה ולנתבע הוצאות ושכר טירחת עורך דין בסך 25,000 ₪.