החלטת ביניים אינה יוצרת מעשה בית-דין, ולפיכך הערכאה שהחליטה לגביה רשאית לעיין בה מחדש ואף לשנותה:
"כלל ידוע הוא כי החלטת ביניים אינה יוצרת מעשה-בית-דין, ולפיכך הערכאה שהחליטה לגביה בראשונה רשאית לשוב ולדון בה ואף לשנותה (ע"א 450/64 איזנר נ' פינקלשטיין [1]; ע"א 161/73 ארדה בע"מ נ' סמסונוב [2]; ע"א 37/68 גינז נ' מאירי [3]). פשיטא, שנסיבות חדשות, אשר היתרחשו לאחר מתן ההחלטה המקורית, פותחות פתח לשינויה על-ידי הערכאה שנתנה אותה (י' זוסמן סדרי הדין האזרחי [14], בעמ' 774). אולם אף אם לא חל שינוי בנסיבות, נתונה לערכאה שנתנה את החלטת הביניים הסמכות לשנותה, אם כי הדבר ייעשה אך במקרים נדירים, כאשר מתברר לבית-המשפט כי נתן החלטה מוטעית (ע"א 37/68 הנ"ל [3]; ע"א 9396/00ב קרנית קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים נ' זנגי [4]). מובן שקיים חשש כי בעל-דין יעשה שימוש בלתי נאות באפשרות הנתונה לו לבקש שינויה של החלטת ביניים. במקרים מתאימים רשאי בית-המשפט לדחות את הבקשה מן הטעם שיש בה משום שימוש לרעה בהליכי משפט, בייחוד אם מדובר בבקשות חוזרות (ראו רע"א 8420/96 מרגליות נ' משכן בנק הפועלים למשכנתאות בע"מ [5], בעמ' 796). בעניינינו מדובר בהחלטה על עיכוב ביצוע הנתנת, מטבע הדברים, לאחר פסק-הדין, אולם אין בכך כדי לשלול את אופייה כהחלטת ביניים, אשר איננה יוצרת מעשה-בית-דין (ע"א 6146/00 עריית תל-אביב-יפו נ' בצלאל [6])" (הדגש שלי, ה.א.).
...
מאחר שהטענה הזו נטענת רק לאחר הדיון, ועל מנת שלא לסרבל עוד את ההכרעה בעניינם של ההליכים המקדמיים בשל הצורך לקבל את תגובת הנתבע לטענה זו, אני מורה שהתובעות ימציאו את הדוחות המבוקשים, בתוך 5 ימים מהיום.
אכן, כפי שטוענות התובעות, כב' השופט הס החליט בסופו של דבר, בהחלטתו מיום 29.3.20 ,שלא לחייב את התובעות לחשוף מסמכים הקשורים לצדדי ג', ובכלל זה לגב' חכמי, אולם לנוכח כתבי הטענות המתוקנים אני מגיעה עתה למסקנה שונה.
אני סבורה כי קביעה, לפיה חרף טענות התובעות בכתב התביעה המתוקן, התובעות רשאיות להסתיר מהנתבע הסכמים והסדרים שעשו עם חייבים אחרים, ובכללם הגב' לאה חכמי, או תוצאה שלפיה שהן לא יחויבו לחשוף בפני הנתבע את ההתחשבנות בינן ובין החייבים האחרים, חותרות תחת הוראות סעיפים 55,56 לחוק החוזים (חלק כללי) התשל"ג -1973.
לנוכח טענות אלה, הגעתי לכלל מסקנה שהנתבע זכאי לקבל את המסמכים שביקש, אף שמדובר בכרטסת הנוגעת לצד ג' – הגב' לאה חכמי.
לכן, אני מקבלת את הבקשה בעניינו של סעיף 14.1 לבקשה ומורה לתובעות להעביר לנתבע את הכרטסת בקשר לגב' לאה חכמי.
לנוכח כל האמור עד כה, ברור שעל התובעות להשיב לשאלה זו, ככל שמדובר בחוב שמקורו בעובדות נשוא התביעה שבפני.