מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לסעדים זמניים בשל שביתה בנמל חיפה

בהליך ערעור סכסוך קיבוצי (עס"ק) שהוגש בשנת 2015 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לקראת השעה 12:00 בצהרים עתרה חברת נמל חיפה לבית הדין האיזורי בחיפה, בבקשה דחופה למתן סעדים זמניים וארעיים במסגרת סיכסוך קבוצי, כנגד השביתה שפרצה בנמל חיפה, וביקשה מבית הדין להורות להסתדרות העובדים הכללית החדשה (להלן - ההסתדרות), ולעובדי נמל חיפה לשוב לעבודה סדירה.
...
אשר על כן אנו מורים על עיכוב ביצוע פסק בית הדין האזורי עד למועד הדיון, הסמוך, בערעור שבכותרת.
לאור כל האמור - סיכויי ערעור שלא ניתן לומר כי הם מופרכים ומאזן נוחות הנוטה לטובת עיכוב ביצוע פסק בית הדין האזורי בימים ספורים, בהתחשב במועד הדיון הקרוב - מצאנו כי יש לעכב את ביצוע פסק הדין עד למועד הדיון בערעור.
סוף דבר - הבקשה מתקבלת.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לפנינו בקשתם של הסתדרות העובדים הכללית החדשה ושל ועדי העובדים השונים בנמל חיפה ליתן צו מניעה זמני האוסר על חברת נמל חיפה בע"מ (להלן: "ההנהלה") להפחית את שכרם של עובדי סקטור ציוד בגין עיצומים בהם נטען על ידי ההנהלה, כי נקטו עת שיעבדו במשמרת א' ביום 21.12.15 וכן להפחית משכרם של עובדי מחלקת טרנספורט שלטענת ההנהלה הישתתפו בעיצומים החל ממשמרת ב' של יום 22.12.15 ועד משמרת ב' (כולל) של יום 24.12.15.
כבר בשלב זה יצוין כי בקשתה של ההנהלה מיום 24.12.15 כללה את ועדי העובדים בנמל לרבות משיב מס' 4 שהוגדר באותה בקשה "ועד עובדי ציוד (בתי מלאכה)" כאשר בין יתר הסעדים שהתבקשו באותה בקשה נכלל גם: "10.1. ליתן צו המורה לכל העובדים, ללא יוצא מן הכלל, לקיים שגרת עבודה תקינה וסדירה בנמל...
היתה ונותרה מחלוקת עובדתית האם עובדי נמל חיפה נקטו בעיצומים פראיים ו/או בשביתה איטלקית ולצורך בירור מחלוקת זו קבע בית הדין רצף של דיונים תכופים עם הנחיות ברורות לצורך המצאת נתוני מחשב בכדי לברר באופן פרטני האם יש ממש בטענות ההנהלה לגבי עיצומים פראיים או שמא גם אם יש ירידה מסוימת ו/או חדה בתפוקות הנמל האם היא קשורה לצעדים אירגוניים ו/או למחדלים מכוונים ו/או לשביתה איטלקית מצד מי מהעובדים או מקורה בגורמים אחרים שאינם קשורים לעובדים.
שוב נדגיש את השוני הרב בין הפסיקה הרבה אליה הפניתה המדינה לבין נסיבותיו של תיק זה, כאשר בכל הסיטואציות אליהן הפניתה המדינה לא הייתה מחלוקת בדבר עצם קיומם של עיצומים או שביתה שנקטו העובדים – שם נקבע באופן חד משמעי, כי "עובד אשר שובת אינו זכאי לשכר בגין ימי אי עבודה עקב שביתה." (ראה פד"ע ל"ו 418 הסתדרות העובדים הכללית החדשה נ' מרכז השילטון המקומי בישראל, פסק דין מיום 06.05.01).
...
בסוף אותו דיון שהתקיים ביום 24.12.15 הפתיעו הצדדים את בית הדין בהסכמתם - ההסכמה אליה הגיעו לא היתה בהמלצת בית הדין - שכן לטעמנו היה חשוב לברר את המחלוקת עד תום.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 18.2.2015 לקראת השעה 12:00 בצהרים, עתרה חברת נמל חיפה (להלן: "חנ"ח") בבקשה דחופה למתן סעדים זמניים וארעיים במסגרת סיכסוך קבוצי, כנגד השביתה שפרצה בנמל חיפה וביקשה מבית הדין להורות להסתדרות העובדים הכללית החדשה (להלן: "ההסתדרות"), ולעובדי נמל חיפה לשוב לעבודה סדירה.
סלע המחלוקת בתיק זה מיתמקד בעיקר בסוגיה האם קמה לעובדי נמל חיפה עילת שביתה בשל העבודות המתבצעות ברציף קישון מזרח ובשל העובדה שלא מנוהל עמם משא ומתן כלשהוא בגין עילות השביתה שהוגדרו בסכסוך העבודה שהוכרז ביום 14.12.14? העובדות - בעקבות חוק רשות הספנות והנמלים, התשס"ד – 2004, אשר קבע שינוים מבניים בנמלי ישראל, נחתם ביום 24.2.2005 הסכם קבוצי מיוחד בנמל חיפה (להלן: "הסכם 2005").
...
זכות השביתה תוך יישום עקרון המידתיות מששוכנענו, כי בנסיבותיו של מקרה זה קמה להסתדרות ולעובדי נמל חיפה העילה לשבות, חובה עלינו לאזן בין הצורך לאפשר להסתדרות ולעובדי נמל חיפה להשיג מטרתם העיקרית של הבאת חנ"י וחנ"ח אל שולחן המשא ומתן לבין צימצום הפגיעה בצדדים שלישיים.
שוב נדגיש, כי המדובר בבחירת האמצעי שיגרום נזק מינימלי, לפחות לכלל הציבור, אך יביא את חנ"י וחנ"ח להידבר עם עובדי נמל חיפה ולכן ההשלכות שתהיינה על איסור ביצוע פעולות תפעוליות נמליות של פריקה, העמסה, אחסנה ושינוע של מטענים, חומרי בניה וציוד ברציף קישון מזרח, אשר ישונעו בעתיד ללב ים באמצעות כלי שייט תהיינה פוגעניות במידה הרבה יותר פחותה לכלל הציבור מאשר האופציה של השבתת נמל חיפה ולטעמנו איסור זה יהווה מנוף טוב יותר, בעיקר כלפי חנ"י, להשגת המטרה שתביא אותה להידבר עם עובדי נמל חיפה.
סוף דבר אנו מקווים ,כי חנ"י, חנ"ח והגורמים הרלוונטים במדינה יתעשתו ויקיימו עם ההסתדרות הידברות אינטנסיבית בהשלכות המהלכים שלהן על זכויותיהם של עובדי נמל חיפה, נשוא סכסוך זה ומתוך כוונה כנה לפתור את הסכסוך.

בהליך סכסוך קיבוצי כללי (סק"כ) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

מאוחר יותר באותו הערב, בסמוך לשעה 21:15, לאחר שהתקבלה תגובה ראשונית מטעם ההסתדרות, ניתנה החלטה (מותב בהישתתפות השופטים הח"מ וכן נציגי הציבור גב' חיה שחר, גב' יעל רון, מר עצמון ליפשיץ וגב' ברכה סמו) המקבלת את הבקשות לסעד זמני במעמד צד אחד ומורה לעובדי חברות הנמל "לשוב לאלתר לעבודה סדירה, מלאה ותקינה ללא שבושם כלשהם". כן נדרשה ההסתדרות "להפעיל את מרותה הארגונית ולוודא חזרה לעבודה תקינה, מלאה וסדירה ללא שבושם" בחברות הנמל (להלן - ההחלטה מיום 9.5.18).
חברת נמל אשדוד ביקשה כי בית הדין יזמן את ראשי ועדי אשדוד "לכוף עליהם ציות להחלטות בית הדין, באופן בו תיפסק השביתה הפראית [הכוונה היא לשביתת מאי - א.א.] והבלתי חוקית". במקביל הגישה חברת נמל חיפה הודעה ובה נטען כי גם עובדיה לא שבו לעבודה סדירה ומלאה וההסתדרות נימנעה מהפעלת מרותה, אולם למניעת הסלמה לא הוגשה על ידה בקשה "רשמית" לפי הפקודה.
בבוקר יום 11.5.18 הוגש תצהירו של מר אדרי מטעם ההסתדרות וכן הוגשה הודעת המשיב 12, מר יעקב ליאני (להלן - מר ליאני), שלפיה הוא נמצא בחופשת מחלה ולא נטל כל חלק בשביתה ועל כן מבוקש ביטול הליכי הביזיון המופנים כלפיו.
...
אשר למר ליאני - החלטנו להיעתר לבקשתו להוסיף תגובה לתשובת חברת נמל אשדוד.
מבחינה דיונית, טענות אלה למעשה הוכרעו על ידינו בהחלטת הביזיון, שם קבענו כי אין להחריגו מקבוצת ראשי הוועדים, וגם מהותית לא מצאנו בטענותיו כיום של מר ליאני כל טעם לשנות מקביעתנו האמורה.
סוף דבר ראשי הוועדים ישלמו הוצאות משפט כאמור בסעיף 76 לעיל.

בהליך סכסוך קיבוצי כללי (סק"כ) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

על רקע הודעת ההסתדרות כאמור, הגישה המבקשת (להלן – לישכת המסחר) בקשה למתן סעדים זמניים בבקשת צד בסכסוך קבוצי.
] "1. לפנינו בקשת ההסתדרות לביטול הצוו הזמני שניתן על ידנו ביום 23.3.2014, לפיו לא מצאנו מקום לעת ההיא להתיר להסתדרות להשבית נמלי חיפה ואשדוד, והורינו לעובדי הנמלים להמשיך ולעבוד כרגיל בעבודה מלאה, תקינה וסדירה תוך ניהול מו''מ בתום לב ובהגינות בין הנציגים הבכירים של המדינה, חברות הנמל וההסתדרות.
אלא שכבר למחרת פרצה בנמל חיפה שביתה ובעקבותיה הגישה חברת חיפה בקשה לפי פקודת הבזיון.
...
במצב דברים זה, ומתוך בחינת עמדות הצדדים, טובת המשק, קידום נושא הרפורמה הדרושה בנמלים ומתוך שלא מצאנו תימוכין ראויים לטענת המדינה כי עיכוב קל בהליכי המכרז האמורים, שהוחלט עליהם בחודש זה, ייגרם בעטיו נזק בלתי הדיר גדול מנזקי שביתה צפויה, לאור כל זאת הגענו להחלטה הבאה: חרף העובדה, שקמה להסתדרות עילת שביתה מוצדקת, עליה להימנע לעת הזו וכל עוד לא ניתנה החלטה אחרת, משביתה ושיבושי עבודה, ועובדי חברות הנמל ימשיכו לעבוד כרגיל בעבודה תקינה, מלאה וסדירה.
משזו המסקנה, לכאורה אין לקבל את הטענה שלפיה גבולות הגזרה של המשא ומתן בנושא זה בחברת אשדוד מתוחמים להסכמות שאליהן הגיעו הצדדים בחברת חיפה, וזאת בין בנוגע לסוג ההתייעלות, טיבה והיקפה, בין בנוגע לעצם הענקת "חיסכון חוזר" לעובדים ובין בנוגע ליחס שבין שני אלה.
אשר על כן, מצאנו לנכון לקצוב לצדדים כשבועיים נוספים של משא ומתן על מנת לנסות ולהגיע להסכמות בנושא זה. סוגיית מחלקת הים לאחר שמיעת הצדדים בסוגיה זו דומה כי אין מחלוקת של ממש בקשר אליה.
כך או כך, במהלך התקופה האמורה יבחנו הצדדים את השלמת ההסכמות גם בנושא זה. סוף דבר עסקינן בסכסוך ארוך ומתמשך שגורם לאי שקט בחברת אשדוד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו